Jump to content
Reborn fórum

Nejasnosti v pravidlach a ich riesenie


Guest Baalberith

Recommended Posts

Pokud nebyl souzen za krádež, tak tím pádem byla špatně podaná žaloba. Tím pádem se nemělo jednat o tom že šlo o nějaký předmět, ale o to že lhal GM. A tudíž tam Izzy nebo jak má přesně ten nick neměl vůbec co dělat. Podvodné získání nelze brát v potaz protože furt jen sebral věc ze země. to zůstává stále faktem. Jak jsem již někomu né tady psal příklad, obviníš bezdákla co si bere z koše? Ne, on bral ze země. Né z účtu.

 

Čili pokud by byl jen souzen tím že podvod a to že lhal GMku, dá se na ten rozsudek tak v nímat ale tím pádem Izzy tam neměl co figurovat a GM mělo jednat samo.

Link to comment
Share on other sites

Navíc to celé teď je na směšnosti, protože jsem se dozvěděl, možná to je jen mou neinformovaností či nepochopením že Marty může hrát dále ale jediné místo kde má ban je jeho char Marty Mc Fly (nevím zda to píšu přesně) čili to celé vaše morální ponaučení z které tu oplýváte jde úplně někam jinam. Čili tak jak tvrdíte tak rozsudek na něj mít vliv nebude. A sám soud byl k ničemu. (a byl i blbě postavenej)

Link to comment
Share on other sites

Jak jsem již někomu né tady psal příklad, obviníš bezdákla co si bere z koše? Ne, on bral ze země.

Ou pěkný přiklad a víš že podle 90% vyhlášek ČR je majetek popelnic(košu) města v kterém popelnice leží a ten bezďák tedy opravdu z toho nesmí nic vzít a země není popelnice pokud i v realu najdeš hodnotnou věc jsi ze zákona povinen ji odevzdat. Nvm kolik stojí GC teď ale myslím si že je to pořád hodnotná věc

Link to comment
Share on other sites

Proto říkám pokud ten trest má platit tak jen o typ odvody a lhaní GM, ale neměl v tom figurovat vůbec Izzy a o té věci se nemělo vůbec jednat. A dost víc mi to už nestojí za ztrátu času tomu věnovat ja ¨jsem svůj názor podal a lidi přesvědčovat nebudu. Půjdu radši na cígo, zahrát si poexpit a pokecat na ts než tohle dál řešit.

Link to comment
Share on other sites

čili pokud by byl jen souzen tím že podvod a to že lhal GMku, dá se na ten rozsudek tak v nímat ale tím pádem Izzy tam nemÄl co figurovat a GM mÄlo jednat samo.

Však já už v tom mám po dnešku jasno. PříštÄ se zachovám jako svinÄ a nechám tÄ zabanovat, jak Baal původne psal.

OhlednÄ toho eventu: Ja se to snažil brát jako event (dokonce jsme se snažil hrát RP - ehm na to asi nemám vlohy), ale i tak mi to bylo blbý, aby nÄkdo dostal ban kvůli krádeži.

 

Co se mi ale nejvíce příÄí je tvá arogance, myslíš si že je to snad správné brát ze zemÄ a hnedka odlognout. ProstÄ hnus!

Link to comment
Share on other sites

otázka, obviní rozumný člověk toho bezdáka? o to tu jde.

rozumný člověk ANO to je to. Pokud máš někde něco cenného a ještě to nevyhazuješ jen si to tam dočasně ukladáš a ten bezďák ti to sebere tak ho obviníš pokud né tak jsi vůl a idiot sry za hanlivost ale myslím si že bez ni to nejde. Dále lhaní a podvody i Izzymu a o jeho věc se jednalo takže měl svoje opodstatnění ale nemíním se hádat s někým koho neznám a kdo říká že je bez hříchů nikdo není bez hříchu totiž

Edited by Mergi
Link to comment
Share on other sites

IzzY: za opačný názor mě chceš banovat?

 

Mergi: ty jako jiny občan pokud si něco hodil do koše (když koš jako příklad se ti nelíbí tak na poli na zem (což je přijatelné jako tady ve hře na zem) a bezdák to sebral když už jedeš takovéhle pumy, tak asi nárok získat to zpět jen tak rozumně nemáš a těžko budeš někoho obviňovat že ti to sebral, když si to neměl ani zajištěné proti odcizení :D

Věř že jediný co na mě hodíš je to že lidem oplácím stejnou mincí, že jak se chovaj ke mě tak se chovám já k nim nebo se snima jednoduše nestýkám. A mám jen pár vybraných přátel. Ve hře taky jen pár. Ale zase věřím, že za něco stojí a že stojí o mé přátelství.

 

btw IzzY, když už mě chceš bannovat, tak doporučuji uzavřít si pojistku která opravdu existuje pojišťováci ji nazývají Pojistka na BLBOST, ale dej si pozor je poměrně jasně specifická na co se vztahuje?

Link to comment
Share on other sites

To, že je Marty socka ví asi každý. Normální slušný člověk by si z Izzyho(nebo někoho jiného) dělal chvíli srandu, aby si pamatoval, že věci na zem nepatří. Marty se zachoval hnusně, ale každý je prostě nějaký. Trest si určitě zaslouží, ale ban se mi zdá až moc. Taky jsem dříve dělal blbosti a najednou, wool s rayem fuč. Tak jsem to nahlásil (což sem teda neměl), neboť jsem neměl ani možnost se s tím člověkem domluvit nějak. GMka mu dali ban a nazdar, nikdo se semnou dál nebavil. Já osobně si myslím, že by stačilo mu dát před oči výpis, kdo to sebral + postavy/acc z jeho IP. Buď item vydá, nebo teda nastoupí trest - jak mu bylo dáno, ban. Jo abych nezapoměl, porota z randomu ? Vetší blbost jsem nezažil.

Edited by Portmen
Link to comment
Share on other sites

Toshirou: Když už sem chceš dávat nějaká přirovnání, tak používej prosím alespoň trochu přijatelná. To co tu píšeš je holý nesmysl a snažíš se obhájit svůj názor naprostými bláboly. Víc než nemorální svině, která zneužívá děr v pravidlech, mě štvou lidi, kteří nejsou schopni si toto jednání obhájit pomocí logických argumentů.

Link to comment
Share on other sites

Mergi: ty jako jiny obÄan pokud si něco hodil do koše (když koš jako příklad se ti nelíbí tak na poli na zem (což je přijatelné jako tady ve hře na zem) a bezdák to sebral když už jedeš takovéhle pumy, tak asi nárok získat to zpÄt jen tak rozumnÄ nemáš a tÄžko budeš nÄkoho obviřovat že ti to sebral, když si to nemÄl ani zajištÄné proti odcizení <img alt=\":D\" class=\"bbc_emoticon\" src=\"http://forum.reborn.cz/public/style_emoticons/default/biggrin.png\" />

VÄř že jediný co na mÄ hodíš je to že lidem oplácím stejnou mincí, že jak se chovaj ke mÄ tak se chovám já k nim nebo se snima jednoduše nestýkám.

Težko můžeš tento příklad aplikovat v RL. UrčitÄ házíš vÄci na sem a pak je sbíráš druhou postavou....

Btw, Äím jsem se vůči tobÄ provinil, že mi to oplácíš stejnou mincí, tedy kradeš moje předmÄty.

 

btw IzzY, když už mÄ chceš bannovat, tak doporuÄuji uzavřít si pojistku která opravdu existuje pojišÂťováci ji nazývají Pojistka na BLBOST, ale dej si pozor je pomÄrnÄ jasnÄ specifická na co se vztahuje?

Äti o pár postů výše .. .nechci tÄ banovat, to je mi fuk. Je mi jedno, co je s tím Grand Crossem, ale nesnesu pocit, že nÄkdo si jen tak příjde, vezme vÄc a myslí si a dokonce trvdí, že je to v pořádku a že se to vlastnÄ může. Když tak rád aplikuješ příklady na RL (tvá teorie bezÄáka a odpadkového koše), tak mi povÄz jestli by jsi to tam také udÄlal. NÄkomu upadne například penÄženka a jasnÄ vidí jak ji zvedáš. Utekl by jsi nebo by jsi mu ji dal?

 

Ale jak jsi psal na první stránce (zase jsi se vydával za nÄkoho jiného), že Martymu nějaký ban na 30 dní vadit nemusí, že ten výchovný prvek tam není, protože se staÄí lognout na jinou postavu. ChtÄl by jsi snad IP?

 

No nic, tohle stejnÄ nemá cenu řešit. Jen mÄ mrzí, že jsem dneska radÄji nešel do hospody a zítra už se budu muset připravovat do školy. :-/

Link to comment
Share on other sites

IzzY: fakt si dej pojištění na tu blbost, Ty jsi to na tu zem hodil ono ti to neupadlo!

 

btw.: proč si máš dát pojištění na blbost, protože já fakt nejsem Marty mc Fly, a nikdy jsem netvrdil opak. A mám na to kupu svědků. Jen vyjadřuji svůj názor s tím že Marty jedinou vinu co nese, že lhal GM. Ale vůči tobě se fakt nijak neprovinil.

Link to comment
Share on other sites

Thorgrin: nemůžeš po lidech tohoto ražení chtít něco tak náročného, jako je shoda podmětu s přísudkem.

Toshirou: argumenty nedošly, jen nemá žádný smysl je předkládat před tebe. Jsem ochoten se o tomto bavit s kýmkoli, kdo předvede, že se dovede zamyslet. V tomto ohledu jsi mě nepřesvědčil.

Link to comment
Share on other sites

Sir: ty si vážně musíš honit ego co, ty jsi nikdy chybu neudělal :D :D pane dokonalý klaním se k nohám vaší mohutnosti. Ty mě nepřesvědčuješ o více věcech. Ale nejsem zakladatelem tohoto fóra a topicu. Takže mě fakt předkládat nic nemusíš.

Link to comment
Share on other sites

Já bych dal ban oběma izzy nebo jak nemá vyhazovat a marty nemá nic brát ze zeme

Na Rebornu narozdíl od světa je ta výhoda, že cokoliv dropneš se ekologicky rozloží... takže proč ban IzzYmu prosím tebe?

Link to comment
Share on other sites

Takze.

 

Najprv formalna stranka diskusie:

Toshirou: Laskavo prestan double/triplepostovat, to je teda pekny bordel ked je za sebou 3+ postov od toho isteho, kto to ma potom spravovat nech je diskusia prehladna. (omg jak to ze to neni v pravidlach? na kazdom slusnom fore to v pravidlach byva >< )

Okrem toho, nepride ti divne, ze zo 40 postov v tomto topicu mas 22 ty? A stale o tom istom.

 

Vecna stranka:

Marty bol odsudeny za pravidlo c. 6:

6. Ve hře, stejně jako na stránkách, fóru a IRC, dodržujte obecná pravidla slušného chování.

Opat raz Toshirou: Chces sa azda hadat, ze ked niekomu zoberie vec ktoru si zjavne prehadzuje medzi svojimi postavami, tak je to slusne spravanie?

Lebo podla (mna, baala, poroty, etc) to slusne spravanie neni, cim sa zjavne porusilo obecne pravidlo slusneho chovania, a tak sa potrestal.

Okrem toho teda tymto porusenim bolo ukradnutie niekoho cudzieho vec zo zeme, preto ten niekto bol na sude povedat, ako to cele prebehlo.

 

Elleshar: predom vybrana skupina hracov co su overeni ze mozu robit porotu by nezbehla, to by sa tu vsetci nevybrani zacali hadat, ze si vybral len kamaratov, ze je to nefer etc.

 

Este som tu (alebo na maine?) videla kecy o tom ci sa budu sudit ludia za kazdu nadavku. To vy (ktori taketo veci pisete) vazne nevidite rozdiel medzi takymi dvomi pripadmi? Pride vam rovnako nebezpecne pre pokojne hranie to, ze vam niekto vynada (mozete odist/zabudnut na to, nic vam to nezoberie) a tym, ze vam niekto nieco zoberie, podvedie vas, natiahne na vas vlacik a pod.?

Ostatne pri tazkych pripadoch nadavania sa to tiez riesi zo strany GM, a uz za take spravanie tiez bolo nemalo banov. Takze ano, aj vulgarita sa tresta, a v zavislosti od stupna vulgarity a vaznosti situacie sa moze potrestat bud okamzite, alebo ak je to sporne, tak tiez cez sud. Mate moznost zvolit si, ake spravanie od spoluhracov chcete este tolerovat, a co je uz spravanie, ktore medzi slusnych ludi nepatri. Nepaci sa? Mozeme vsetko riesit nekompromisne hned.

 

Co sa tyka trestu pre Izzyho: Preco? Je podla vas neslusne, ze si niekto prehodi veci cez zem? Obmedzuje vas to nejak? Alebo porusil nejake ine pravidlo? Prehadzovat si veci cez zem nie je zakazane, iba sa vo vela pripadoch neriesi. Vzhladom na to, ako funguje trade v RO (10 idemov, 4 kliky na potvrdenie, v niektorych pripadoch sa klient zasekne a treba @rf takze znova pokus o dalsi trade) je celkom pochopitelne, ze pouzivat vylucne trade je strasne pomale a otravne. Je to vzdy na vlastne riziko, cloveku moze pri prehadzovani okrem nahodnych okoloiducich zlodejov aj napr. padnut net alebo nieco podobne, pricom by o danu vec prisiel.

Dovod, preco sa taketo veci neriesia bol, ze GM nemaju nekonecne vela casu na to, aby riesili kazdy greenherb ktory niekomu niekto ukradol. Pretoze kazdy problem neprisposobivych/pravidla obchadzajucich hracov, ktory musia riesit im zozerie vela casu, ktory by mohli venovat priprave novych veci, eventov a inej praci pre server. A vo vaznych pripadoch sa toto trestalo uz v minulosti. Jedna hracka uz mala za zbieranie veci v meste lootiacim petom kedysi permaban. Takze az take sokujuce nove a neferove to rozhodnutie potrestat taketo spravanie nie je (a trest bol vtedy udeleny inym GM nez vcera), je to spravanie ktore GM na servri nechcu, a ako sme videli tak ani hraci.

 

Ja naozaj nechapem ludi, ktori su pobureni nad tym, ze clovek, ktory sa vedome snazi ostatnym hru zneprijemnit, a pritom sa vsetkym vysmieva, ze neni v ziadnom pravidle explicitne povedane, ze toto konkretne robit nesmie, bol potrestany. Ake su vase motivy? Bojite sa, ze prestanete mat moznost aj vy robit veci, ktore odporuju pravidlu cislo 6? Alebo ake su vase motivy?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Takze.

 

Najprv formalna stranka diskusie:

Toshirou: Laskavo prestan double/triplepostovat, to je teda pekny bordel ked je za sebou 3+ postov od toho isteho, kto to ma potom spravovat nech je diskusia prehladna. (omg jak to ze to neni v pravidlach? na kazdom slusnom fore to v pravidlach byva >< )

Okrem toho, nepride ti divne, ze zo 40 postov v tomto topicu mas 22 ty? A stale o tom istom.

 

Vecna stranka:

Marty bol odsudeny za pravidlo c. 6:

6. Ve hře, stejně jako na stránkách, fóru a IRC, dodržujte obecná pravidla slušného chování.

Opat raz Toshirou: Chces sa azda hadat, ze ked niekomu zoberie vec ktoru si zjavne prehadzuje medzi svojimi postavami, tak je to slusne spravanie?

Lebo podla (mna, baala, poroty, etc) to slusne spravanie neni, cim sa zjavne porusilo obecne pravidlo slusneho chovania, a tak sa potrestal.

Okrem toho teda tymto porusenim bolo ukradnutie niekoho cudzieho vec zo zeme, preto ten niekto bol na sude povedat, ako to cele prebehlo.

 

Elleshar: predom vybrana skupina hracov co su overeni ze mozu robit porotu by nezbehla, to by sa tu vsetci nevybrani zacali hadat, ze si vybral len kamaratov, ze je to nefer etc.

 

Este som tu (alebo na maine?) videla kecy o tom ci sa budu sudit ludia za kazdu nadavku. To vy (ktori taketo veci pisete) vazne nevidite rozdiel medzi takymi dvomi pripadmi? Pride vam rovnako nebezpecne pre pokojne hranie to, ze vam niekto vynada (mozete odist/zabudnut na to, nic vam to nezoberie) a tym, ze vam niekto nieco zoberie, podvedie vas, natiahne na vas vlacik a pod.?

Ostatne pri tazkych pripadoch nadavania sa to tiez riesi zo strany GM, a uz za take spravanie tiez bolo nemalo banov. Takze ano, aj vulgarita sa tresta, a v zavislosti od stupna vulgarity a vaznosti situacie sa moze potrestat bud okamzite, alebo ak je to sporne, tak tiez cez sud. Mate moznost zvolit si, ake spravanie od spoluhracov chcete este tolerovat, a co je uz spravanie, ktore medzi slusnych ludi nepatri. Nepaci sa? Mozeme vsetko riesit nekompromisne hned.

 

Co sa tyka trestu pre Izzyho: Preco? Je podla vas neslusne, ze si niekto prehodi veci cez zem? Obmedzuje vas to nejak? Alebo porusil nejake ine pravidlo? Prehadzovat si veci cez zem nie je zakazane, iba sa vo vela pripadoch neriesi. Vzhladom na to, ako funguje trade v RO (10 idemov, 4 kliky na potvrdenie, v niektorych pripadoch sa klient zasekne a treba @rf takze znova pokus o dalsi trade) je celkom pochopitelne, ze pouzivat vylucne trade je strasne pomale a otravne. Je to vzdy na vlastne riziko, cloveku moze pri prehadzovani okrem nahodnych okoloiducich zlodejov aj napr. padnut net alebo nieco podobne, pricom by o danu vec prisiel.

Dovod, preco sa taketo veci neriesia bol, ze GM nemaju nekonecne vela casu na to, aby riesili kazdy greenherb ktory niekomu niekto ukradol. Pretoze kazdy problem neprisposobivych/pravidla obchadzajucich hracov, ktory musia riesit im zozerie vela casu, ktory by mohli venovat priprave novych veci, eventov a inej praci pre server. A vo vaznych pripadoch sa toto trestalo uz v minulosti. Jedna hracka uz mala za zbieranie veci v meste lootiacim petom kedysi permaban. Takze az take sokujuce nove a neferove to rozhodnutie potrestat taketo spravanie nie je (a trest bol vtedy udeleny inym GM nez vcera), je to spravanie ktore GM na servri nechcu, a ako sme videli tak ani hraci.

 

Ja naozaj nechapem ludi, ktori su pobureni nad tym, ze clovek, ktory sa vedome snazi ostatnym hru zneprijemnit, a pritom sa vsetkym vysmieva, ze neni v ziadnom pravidle explicitne povedane, ze toto konkretne robit nesmie, bol potrestany. Ake su vase motivy? Bojite sa, ze prestanete mat moznost aj vy robit veci, ktore odporuju pravidlu cislo 6? Alebo ake su vase motivy?

 

neomezuje ale pokud vim to ze si prehazuje veci tak ma pres trade to ze je blbej a vyhazuje to urcite u kafry tak je jeho problem

ps omlouvám se za to že píšu jak prase

Link to comment
Share on other sites

Elleshar: predom vybrana skupina hracov co su overeni ze mozu robit porotu by nezbehla, to by sa tu vsetci nevybrani zacali hadat, ze si vybral len kamaratov, ze je to nefer etc.

 

Ja naozaj nechapem ludi, ktori su pobureni nad tym, ze clovek, ktory sa vedome snazi ostatnym hru zneprijemnit, a pritom sa vsetkym vysmieva, ze neni v ziadnom pravidle explicitne povedane, ze toto konkretne robit nesmie, bol potrestany. Ake su vase motivy? Bojite sa, ze prestanete mat moznost aj vy robit veci, ktore odporuju pravidlu cislo 6? Alebo ake su vase motivy?

Tato skupina hráčů by nemusela být vůbec známá. Ani mezi sebou by nemuseli vědět o koho jde. Těžko pak můžeš podat rozumnou stížnost, když jediné, co o takové skupině víš, je, že tam nepatříš. Případy by měly být anonymní - tzn jeden zprostředkovatel by přetlumočil stížnost těm, kteří by o tom rozhodovali, aniž by uváděl jakákoli jména. Pořád mi přijde jako rozumnější řešení, když o věci rozhoduje skupina kompetentních, inteligentních a nezaujatých lidí, než skupina randomů (ovlivněná navíc ne/schopností "obhájce" a "žalobce" argumentovat).

 

Imho je ban na 30 dní málo. Ten člověk veřejně přiznal, že cíleně hledá díry v pravidlech a snaží se jich zneužít (použil to dokonce ve své obhajobě!), je prokázáno, že podobné spory nejsou v jeho případě žádnou výjimkou. Působí negativně na své okolí a je víc než pravděpodobné, že i kdyby měl 30 dní ban na všechny accounty, bude to tu za měsíc nanovo. Imho takový hráč není vůbec žádným přínosem pro Reborn a přestože zde není tolik lidí, aby si GM mohli dovolit banovat bez rozmyslu (má-li tu někdo hrát), tak v tomto případě bych se k permbanu klidně přiklonil. Lepší je lepší se násilně zbavit 1 hráče, než aby odešlo 10 jiných kvůli naprostému znechucení ze hry kvůli takovým případům.

 

BlackNero: Přišel o poměrně cennou věc. Imho trest víc než dostatečný. Osobně bych situaci v tomto sporu řešil jinak (nebo dal pár dodatků do pravidel), ale to už je můj subjektivní názor daný letitými zkušenostmi ze hry, kdy to domýšlím do detailu několik dalších speciálních případů. Každopádně banovat člověka, který vyhodí věc na zem? To jako vážně? Nebo banovat za oprávněnou stížnost - ať už jakkoli způsobenou vlastní blbostí? Ale no tak...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

....

 

I v online hrani se projevuje naprostá zparchantělost dnešní doby. Každej se řídí tím že co není zakázáno je povoleno a je třeba urvat co nejvíc. Se stačí podívat jak probíhaj soudy... 10 let se řeší že někdo vytuneloval a rozkradl firmu a když už se schyluje k rozsudku, napadne obhájce kvalifikaci soudního znalce. Takže 10 let jeho práce se prostě zahodí do koše, vybere se někdo jinej a de se na to úplně znova - lumpové jsou nepositiženi, platí to všichni občané. A tohle se opakuje v mnoha podobách a odstínech.

 

Rozhodně jsem za to, aby to na Rebornu fungovalo ne přesně podle pravidel do poslední litery, ale aby se zapojoval taky common sense. A to z toho prostého důvodu, že tady si to můžeme všichni dovolit. Ve chvíli kdy známe fakta, není třeba se tu zabývat soudci, porotci, znalci. Částečně to zabíhá do otázky etiky, ale myslím že každý člověk (modulo různé psychické nemoci) se rodí se zabudovaných svědomím. A každej tu umíme posoudit, kdy někdo porušil pravidla omylem, z neznalosti, omluvil se, vrátil věc, etc... a je vyřešeno, nebo kdy je to kontroverzní podnikatel s cílem se zvýhodnit na úkor druhých nebo v rozporu s pravidly.

 

Takže ve výsledku jsem rád, když přijde GM a řekne "Hej ty, o tebe tu nikdo nestojí, jsi kontroverzní podnikatel, hrej si jinde."

 

Huhg.

Link to comment
Share on other sites

Ale ono to tak v reálu skutečně je. Občan může dělat vše, co nemá zakázáno. Státní instituce naopak mohou dělat pouze to, co mají povoleno.

presne tak, a potom sa tym ludia omylom riadia aj na sukromnom serveri kde take nieco vobec nemusi platit :)
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...