Jump to content
Reborn fórum

TomulkaBambulka

Hráči
  • Posts

    264
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by TomulkaBambulka

  1. Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár věcí, snad nevadí, že se nebudu ptát jen na věci ohledně snipera / rangera, ale přijde mně zbytečné zakládat více témat.

     

    Nejdříve k tomu rangerovi. Nehrál jsem několik let, řekl bych opravdu dost dlouhou dobu a tak jsem už spousu věcí zapomněl. Hlavně bych se chtěl zeptat, jaký build je dneska zhruba ten nejlepší. Mám sniperku s 99 dex, 99 agi, 25 int a zbytek jedna, používal jsem převážně na hunty, na huntění předmětů, hezky na solo, maximálně s manželem HPčkem za zadkem ši za warpem. Chodil jsem si slabší MvPčka, na GWčka jsem s tím nechodil, expil jsem převážně na solo či někde v partě. Proto jsem nepotřeboval více VIT ani více INT. Teď bych chtěl hrát podobně, proto bych byl rád za jakoukoliv radu, jaký buld by mně asi nejvíce vyhovoval.

    1. Dex 125 je nutná k nějakému bonusu na zbraň? Má smysl jet ještě více DEX.

    2. VIT, aby dávala dohromady 100 je opravdu nutné, když nechodím na GWčka a nebo někde na hardcore? Vždy jsem měl raději dostatek flee, než abych měl tunu HPček a hrál to na výdrž. Statusy jsem řešil čepicí, armorem atd. (Lokace, kde dostáváš stun? - Dia helma se stalactikem a je to.)

    3. INT se dneska používá i na cast, je to tak? Mám rád prostě rychlý cast + velikou ránu. Jinak na SP jsem snad nikdy na solo netrpěl, v partě to řešil profa nebo gypsi. Na solo jsem měl kombo Ulesska + Odin (10% SP redukce) + Icarus combo (25% SP redukce), do toho nějaké věci na SP, jako blue acidus, či slot brýle. Proto bych chtěl INT asi jen tolik, kolik je minimum abych moc netrpěl a netrpěl cast time.

    4. K čemu je u snipera LUK? Někde jsem tady četl, že se dost jezdí LUK, já ten stat nikdy neměl a neměl rád, tak bych se rád zeptal.

     

    K equipu. Je mně jasné, že vše co jsem měl, je teď naprosto na nic. Když jsem koukal na trh a na cenu dia věcí, valk armorů atd. Je jasné, že investice do equipu v hodnotách miliard byla blbost, ale tak kdo to měl před těmi sedmi lety vědět. No nevadí, budu muset kupit asi dost věcí nobé, ale rád bych se zeptat, jestli něco z toho, co mám na sniperovi, má ještě nějakou cenu a nebo jestli to mám schovat či prodat za minimálku někde.

    5. Zbraně - mohu něco z toho používat i na rangerovi?

    Mám +10 composite bow komplětně okartované na všechno (rasy, velikosti, elementy atd) cca asi 25 kousků všude full karty. K tomu mám +9 OAB, +9 Hunter bow, +8 / +9 element luky (Burning, Frozen, Earth, Gust atd.),

    6. Ringy - orleans glovky se zeromem, slot bow thimble, bisorn horny, dia ringy, icarus wing + bowman scarf. Tady jsem viděl asi nejvíce nových věci, takže asi vyházet co?

    7. Zbytek. A co takové věci jako Ulessky, Odiny, SBčka, Valk boty, Valk armory, Dia botky, Dia manťáky, Dia armory, slotové element armory, undershirt + pentie, varianty, sniping suit, nydhorg shadow garb, flame manteau of NS. Dalo by se z toho něco použít?

    8. Případně doporučtě nějaký equip, který by byl naprosto nepostradatelný, či jestli by se dalo použít něco z minula. Děkuji.

     

    Pak bych měl další otázky.

    9. Jde o stránku www.reborn.cz. Docela mě mrzí, že tam není dost věci aktuálních či tam jsou věci, které na rebornu nefungují a nebo tam dost věcí není. Projel jsem to jen rychle, ale třeba je tam forging a maning, který nefunguje, stránka kde expit končí někde u lvl 70+, docela dost by pomohlo, kdyby se tam dopsalo něco pro lvl 100+. Pak tam je napsané, že se dá plusovat do +20, ale více info jsem nenanšel, tak jako o enchantech nic moc. Dungeonů je tam vypsaných málo, Chybí nějaký přehled lokací.

    Jde mě o to, že jsem se vrátil po 7 letech, dost věcí znám, vím jak funguje, dost věcí jsem zapomněl. Přijdu na tu stránku a jsem z toho dost zmatený a teď si představte co udělá takový nováček, ten to má ještě daleko těžší. Ten než se zorientuje, tak už tu dávno třeba nemusí být.

    10. Musí se do aktivních lidí vypisovat i merchanti? Nebylo by lepší tam psát jen lidi opravdu aktivní? Vidím 100 lidí, jsem nadšený, pak zjistím, že z toho je 60 merchantů a už je to takové slabší. Co vy na to?

     

     

    Díky moc. Měl bych těch otázek asi dalších 80, ale řekl bych, že pak bych se asi odpovědí nedočkal. Děkuji předem a přeji hezký den.

  2. A co takhle brat nektere zebricky jako prestizni zalezitost...

    Ne, ze by nebylo fajn treba za kazdych 1000 bodu dalsi MCA,

    ale na vydelek jet hunty pres 6000 mi prijde asi jako expit lvly 90+ na lunaticich.

     

     

    Však to píši, že je to neefektivní. Proto jsem se ptal jestli je opravdu za 5500 kulové a z 6k kapra do Veinsu zdarma.

  3. Vittku - Nejsem si tak jistý. Pokud tÄ hunty baví a zároveř to bereš jako prostředek na získání zenů, tak nevÄřím, že se oplatí pokraÄovat nad 5250 bodů, tedy MCA. Lépe vyjde vzít jinou postavu a s tou rozjet hunty nanovo a vytáhnout zase ty OCA, bernky, truhlice, mastely, Äepky atd atd a znovu se dostat na 5250 bodů. (A odmÄny za 5000, 5500 a 6000 bodů mi tak nějak naznaÄují, že mám pravdu, ale popravdÄ netuším jestli to je opravdu s tÄma odmÄnama tak jak se povídá.)

  4. OdmÄna za 6k hunt bodů je vážnÄ kapra do Veinsu zdarma, a nebo se jedná jen o nejapný žertík, jak donutit lidi nehuntit? Rád bych mÄl jasno, tak pokud nÄkdo má tuhle informaci, budu moc vdÄÄný, aÂť vím co dál. Díky předem.

  5. Já se klidnÄ vylámu celý a nejen zuby, pokud napsaná šance bude i padat, i kdyby to mÄlo být 5-10%. O tohle mi nejde, jen dlouhodobÄ sleduji, že ty šance nesedí, nejen u adamantu, ale i níže. Tak jsem se pro jistotu zeptal. Vím, že pravdÄpodobnost je svinÄ, ale mÄla by padat na obÄ strany....

  6. Ahoj, chci se zeptat. Opravdu ty % šance na ukování co to hlásí sedí? Protože mi to hlásí 34% a předminule 10/1, minule 33/6 a dneska 24/2. Kdyby šlo o malý poÄet, pochopím to, ale tohle není ani statistická chyba nebo haluz. Tohle je prostě pořád kolem 10% či lehce pod a nad při velkém poÄtu.

     

    Nechcete to nÄkdo překontrolovat?

    • Downvote 1
  7. Tak pokud to chápu správnÄ, tak dÄlat hunty na výdÄlek se mi už neoplatí. A já se tady celý rok tÄšil, jak tu portovací ÄepiÄku prodám, koneÄnÄ si koupím za ty zeníky nějaký equip na mého chudého sniperka a budu veselý a ono nic. Kdejaká lamka si udÄlá 5 postav vyžere výdÄleÄné hunty jako SW, DF, Mino a Rybio lajnu, vydÄlá nezpoÄetnÄ více než mi chudáci, co hrajeme s jednou postavou. ÂŽvejky, exp manuály a life něco, to můžu prodat rovnou NPC, nádhera tenhle systém.

     

    Betr - právÄ že zisk je ta zábava, ze zisku máš itemy pro své postavičky, a lepší pocit. TeÄ jsem čistil kafru a vyhazoval bordel a sbíral to nějaký acolytka a myslím, že tím jsem mu udÄlal daleko vÄtší radost, než kdybych mu hodinu tahal metalingy. Jen vy lidi co máte prachů jak želez můžete říkat takové vÄci. Ale zažij si nemít ani na kapru a pak poznáš, jak velkou radost ti udÄlá prodej nějakého itemu, který ty stejnÄ nikdy nevyužiješ.

     

    Sir de Bil - Můžu vědět jaký argument? VážnÄ myslíš ten vtip a o tom jak by to ulehčilo postavám na menším lvl? VážnÄ si myslíš, že postava co nemá na sharpy by si dokázala koupit exp manuál nebo vzácnou Äepku? Já o tom velice pochybuji. Možná bys ty vÄci za bony mohl použít na své dualy, ale na tom nevidiím nic špatného, aspoř je využiješ a neleží ti v kafře. A použitý exp manuál aspoř znamená, že se jde nÄkam expit. Což je fajn.

  8. V dnešním ROÄku chceš řešit vÄci jako zvýhodnÄní postavy na menším levelu? Není už to jedno? Máš exp itemy, kde udÄláš 85tku bÄhem 10 minut a další a další vÄci, i tÄma questama v NW udÄláš mrdník expů za minimum snahy a mohl bych pokraÄovat. Není už jedno, jestli bude knight pobíhat s exp manuálem či tak nějak? A jednoduše pořád můžeš udÄlat tÄm itemům, že je low level postavy neobleÄou, nesežerou či co.

     

    ProstÄ obecnÄ vzato, neprodejnost je chyba veliké. A stále žádný argument proÄ ji nechat.

  9. ÚplnÄ zrušit neprodejnost, je to hrozná pitomost. ProÄ bych nemohl cokoliv prodat, vždyÂť to je krása ROÄka, něco si vyhuntit a pak to prodat nebo vymÄnit za něco co si vyhuntit případnÄ nemůžeš. Příklad: Portovací Äepice za 5k hunt bodů, já ji nechci nÄkdo ano, nÄkdo si zaplatí a já mu ji prodám. ProÄ bych nemohl? ProÄ jsem omezen nějakým výmyslem neprodejnosti. K Äemu to je? To samé další vÄci, třeba žvejky, exp manualy, life...mám auru, ztrácet % nemůžu, expit s bonusem nechci, proÄ bych to nemohl prodat, darovat nÄkomu? ProÄ mÄ zase omezuje tahle pitomost?

     

    AÂť už dáte jakékoliv argumenty, stejnÄ to bude jen plácání do prázdna, protože žádný racionální argument neprodejnost mít nemůže. Kord u ubyÄejných vÄcí jako jsou Äepice a vÄci za bony. ZaÄínám se bát dalšího období, za chvíli ti padne karta a budeš prosit GMka jestli ji nemůžeš nÄkomu darovat za hezký úsmÄv....

  10. Dle mÄ je zbyteÄné to dávat tam, kde se dá udÄlat warp.Já bych spíše zvolil místa kde warp udÄlat nejde, aÂť to opravdu pomůže. Třeba Toy factory 2, Glast Heim nÄkam, Geffen dung třeba na Jakky, když už Thor tak třeba dvojka, nechat Bayland, možná o patro výš, Magma dvojka atd

    • Downvote 1
  11. A co takhle můj návrh - zrušit Guny. Pořád tu jen brblají, na něco si ztÄžují a nedají pokoj. A pokud ne úplné zrušení, tak z nich udÄlejte nějaké suporty a bude klid. Třeba pak přestanou prskat. ToÂť můj skromný názor na char co se dá vyexpit za dvÄ - tři hodiny na sdílka a dokáže si sundávat co se mu jen zamane.

     

    A teÄ vážnÄ, pokud bych mÄl Guna mÄnit ja, tak bych jim odebral i endow a svitky, prostě jeden element a basta. To by možná Guna vyvážilo, k pomÄru jak je to lehký na vyexpení k pomÄru co to dokáže.

  12. Super práce, fakt hezky vymyšleno, můžu jen malou připomínku? Co takhle ty classy vymýšlet a provádÄt dle poÄetnosti hráÄů v daném povolání. Já jen že my chudáÄci snipové....

    • Upvote 1
  13. Chtěl bych moc poděkovat za nové hunty. Mám otázečku, píše se 12+2 větví, ale mám pocit že přibylo pouze 6 větví (Nereid, Cornutus, Tri Joint, Obeaune, Pinguicula, Draggon Egg). Zbytek tedy bude přidán po eventu a nebo ty větve jsou myšleny tak, že dohromady se vším je to 12+2, čili 14 nových huntů. Díky moc za odpověď.

     

    (A nebo jsem slepý či nechápavý?)

  14. Ahoj, já bych dal cokoliv za tyhle vymoženosti:

    - přivolávání se do dungů manželem / manželkou (klidně jen do těch slabších dungů)

    - o hodně navýšit dungeon teleport service, třeba na 10-15 položek

     

    Jsem líné prase co nerado chodí po rebornu pěšky a jsem natolik chudý, že nemám na dungeon teleport svitky.

  15. Koupím:

    4140.png Abysmal Knight Card 4x

    4140.png Cecil Damon Card 2x

    4140.png Zerom Card 2x

    4140.png Marduk Card

    4140.png Archer Skeleton Card

    4140.png Porcellio Card

     

    2554.png Proxy Skin Fragment(1)

    2536.png Skin of Ventoss(1)

    2701.png Orleans Glove(1)

    1737.png Ixion Wing(1)

    1724.png Dragon Wing

     

    984.png Oridecon (1k kusů a více.)

    756.png Rough Oridecon (10k kusů a více.)

    7294.png Torquoise 7295.png Citrin

     

    A taky ještÄ:

    Cobweb, Solid Iron Piece, Burning Horseshoe, Worn-out Kimono, Bleck Bear Skin, Used Iron Plate, Transparen Celestial Robe, Wind of Verdure, Fang, Tattered Clothes, Leopard Skin, mapky lvl 4 a 5.

  16. Objeven "nejvydelecnejsi" hunt :)

    Je na stromy, jedno opakovani vas vyjde na 3 ygg. seedy a 13 iron ore (2 hunty udelate zdarma z prebytku, ale to je vedlejsi), za jeho splneni ziskate jeden gift box a zaverecna odmena je uzasny obb. :pinch:

    PS: snad nevadi ze to prozrazuju, ale byl jsem opravdu prekvapen. :(

     

    Jsou daleko daleko horsi hunty. Tento hunt radim mezi ty jedny z nejuzasnejsich. Sice ne pro nas, ale rekni kdo z lidi kdo expi postavu pohrdne 10M base expem naexpenym za dve minuty. (Mozna jsis toho jen nevsiml. A navic je to skoro 10 hunt bodu za dve minuty. A nedejboze kdyz ti vypadne Huricanka ci obycejny Goldik a hned jses v plusu)

×
×
  • Create New...