Jump to content
Reborn fórum

Knihy


Sameth

Recommended Posts

Tak som prave docital jednu peknu seriu a snad ma neukamenujete ked vam vyhodim odkazy na tieto knizky v Cestine (prijde mi to vhodnejsie ako v Slovencine, bo sa castokrat stretavam s prekladanim mien a to mi prijde barbarske). Sice je ten dej celkom jednoduchy, ale sposob napisania je lahodka.

 

Eragon: http://www.wattpad.com/114311 (kto by chcel, ale len tuto jednu, mozem poslat mailom v celkom dobrej kvalite vo formate .doc)

Eldest: http://www.wattpad.com/114312

Brisingr: http://www.wattpad.com/118728

 

(uz sa neviem dockat na poslednu :) )

Link to comment
Share on other sites

hehe, tak já přihodí­m, v poslední­ dobÄ jsem nazaril na něco co sem Äetl dávno, ale kupodivu si to velmi dobře pamatuju (tj zázrak u mÄ :blum: ) jistÄ znáte Stanislawa Lema (filozofické scifi Solaris napří­klad)... tento pán, dost dobře vzdÄlaný v pří­rodní­ch vÄdách a velmi čikovný jako spisovatel sepsal skoro dokonalé knihy pohádek - Bajky robotů a Kyberiáda, jsou to prostě pohádky ze svÄta robotů, zpracovává tak skvÄlé nápady, novÄ, neotřele, originálnÄ a je to tak skvÄle napsané, až se diví­m že něco takového není­ v podvÄdomí­ vÄtčiny lidí­ :P

 

edit: uploadnuto :PBajky robotů a Kyberiáda

Edited by presi
Link to comment
Share on other sites

Solaris jako ten film s Clooneym? To se mi lí­bilo, koneÄnÄ scifi, kde nebylo jen vraždÄní­ cizáků a lí­tání­ nÄkde nÄkam, ale hezky oldschool jak vesmí­rná odysea :blum:

 

Co si pamatuju tak trochu dozadu .. Äetl jsem Clancyho Net Force a OperaÄní­ centrum, on to má vÄechno tak trochu podobný, nejví­c se mi asi kdysi lí­bila Rudá bouře.

NÄco s kontinentem od Pratchetta - straÄná blbost, nebavilo mÄ to a nebavilo, až sem se na to vykaÄlal.

Pak Thomas Wheeler - Arcanum (to se mi lí­bilo), Jan Jí­cha - Preví­t na studií­ch (spousta jazykovejch hří­Äek v texu, mí­stama hodnÄ dobrý a krutý vtipy), Viewegh - Poví­dky o manželství­ a sexu (nic moc, tak jednou prolí­tnout, ří­ct si, jaký je prase, a nikdy se k tomu nevrátit).

Dále Paolo Coelho - Veronika se rozhodla zemří­t, U řeky Piedra usedla a plakala, ÄábÄl a sleÄna Chantal - vÄechny předchozí­ jsou o krátkém období­ plném zvratů v jinak obyÄejném životÄ lidí­ a mají­ lehký náboženský podtext; Alchymista (straÄnÄ nudný).

A na závÄr H.P.Lovecraft - 48 Books and Short Stories v originále, je toho na 650 stran v pdf, zdaleka nejsem u konce. Tak trochu se to námÄtovÄ opakuje, ale je to mí­stama zají­mavý. A hlavnÄ ta angliÄtina ze zaÄátku 20. století­, rozvitý vÄty, složitÄjÄí­ stavba, neobvyklý výrazy, je to hned úplně o nÄÄem jiným.

Link to comment
Share on other sites

 

Se sci-fi tematikou jsem od nÄj Äetl snad vÄechno co bylo přeložené, má fakt nápaditou hlavu :) NejvÄtÄí­ íşspÄch od nÄj ale mÄly poví­dky s Tichým, ty jsou prostě íşžásné :) A Äetl jsem od nÄj i něco z jeho ne-sci-fi tvorby, to jsou asi nejstarÄí­ dí­la (Pánův hlas, atd...).

 

Nebudu tu psát vÄechno co jsem Äetl, to si nejspí­Ä ani nevzpomenu na názvy, ale nejoblí­benÄjÄí­ autoři: Sapkowski, Lem, Frank Herbert (a pak i jeho syn), Pratchet a Kulhánek :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kdyby nÄkdo chtÄl něco nového, originální­ho, neotřelého a přitom kvalitní­ho, pouÄného a něco, co vás nadchne a vezme, tak doporuÄuju komiks Maus od Arta Spiegelmana. Syn člověka co přežil holocaust vypráví­ pří­bÄh svého otce (jeho život tehdy v kontrastu s jeho souÄasným životem) velmi originální­ formou. imho 10/10

Link to comment
Share on other sites

Nedavno jsem docetla " Kameny osudu " - Flavia Bujorová ( autorka to napsala ve svých 13cti letech ) :)

Je to pro lidi co maj radi fantasy ...

Pak " Jako kus masa " - Josef Strauss

Toho Strausse nedoporucuju cist :) jako je to napinavy,ale ne pro slaby povahy > moc krvavy,sexualne nechutne drasticky a tak ... :)

A mam rozecteny knizky ze Stmivani (Novy mesic,Rozbresk ... ) asi kazdy znate :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
nemá nÄkdo tip na nějakou space operu alá trilogie o zmarech anebo íşsvit noci? :rolleyes:

 

ti zmari maj tak 8 knih ne? - Odhalený vesmí­r,Kaldera,Archa,ídolí­ vykoupení­ vse po 2 knihach

 

Co treba Hyperion / Endimion (dan simons)?

 

No ted jsem dal od sergeje lukjanenka Hvezdy ty studene hracky & Svet stinu, docela to slo..

 

Jinak bych take nejaky tip na toto tema zakous:)

Link to comment
Share on other sites

nad hyperionem uvažuju... a Kaldera nějak pří­bÄhem do dÄje pří­mo nezapadá bych řekl (popravdÄ sem ji neÄetl, ale zbytek mám doma a kamarádi ří­kali že tam nepatří­, tak jen tupÄ interpretuju jejich názor)

Link to comment
Share on other sites

Um, já v poslední­ dobÄ propadla kní­žkám od Haruki Murakamiho, zvláÄÂť Kafka na pobřeží­ je super, kdo má už troÄku naÄteno, tak se určitě nezklame.

Taky Orhan Pamuk se mi moc lí­bí­, toho asi znáte, před nedávnem dostal nobelovku :rolleyes:

Ale nejvÄtÄí­ slabost mám pro kní­žky, který sou dobře vyřeÄený po výtvarný stránce... napří­klad takový od FrantiÄka Skály, Petra Sí­se a Petra Nikla, Marjane Satrapi ...

a pak klasiky od Wilda, Poeho... nebo třeba Sapkowski ... nebó .. D. Adams...

ach ty kní­žky, kolik já u nich strávila Äasu:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 weeks later...

Mymi oblibenci jsou pani Pratchett a Brown, ovsem nejoblibenejsi trilogii jsou Strazci Casu od Marianne Curleyove :) Mezi oblibence patri i kniha Epic od Conora Kosticka, ktera mi dost pripomina Ragnarok ;) Ovsem nevyhybam se temer nicemu (ackoli povinnou cetbu prilis nemusim, uz jen kvuli tomu, ze je povinna)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...