Jump to content
Reborn fórum

Co byste na Rebornu zmenili?


k3dT

Recommended Posts

1. Dost pozdě. I zkušení hráči, kterým klesla cena desítek kusů equipu už uvažují o kopání / začali taky kopat. Navíc Gangsta se chovají slušně a není až takový problém se s nimi domluvit na kování.

2. Varianty mají zkaženou cenu už nějakou dobu, dia věci nikdo nekupuje a IP je z mithrilu, který není až tak jednoduchý jako jiné rudy.. navíc šance na věci z mithrilu není příliš vysoká ( jakkoliv je vtipný violet fear za crap drop z apocalyps ).

3. Je potřeba zabíjet MvP .. kde bys vzal elu a ori?

4. Kopeš taky nebo jsi jen " mluvil s dosti hracu o kopani"?

5. Mining je hrozná nuda. Na druhou stranu mě překvapuje že tu nebrojíš proti mapám, vždyť z nich padají slotové brýle, IP, combat?, valk armor, orleans glovy..

6. Sorry, ale PvM historie.. jakkoliv záleží na lokaci, dost charů taky jen "mačká tři tlačítka" a čistě tím se opravdu hrát char na použitelné gw nenaučí

7. Když by se teď zrušil mining, stejně by to moc nevyřešilo... Jen by se už neprodávalo vůbec nic... Prodávající by chtl dostat cenu odpovídající úsilí a kupující by měli emokecy ala to je ještě z miningu...

 

8. Nechci stouchat do jirkana, ale blizi se tinkering ... :P

Link to comment
Share on other sites

Guest jirkan

Všeci zdravim. Vznášim prostest proti kování zbraní a armorů. Není možné, aby nejlepší equip z mvp se dal jen tak prachsprostě ukovat. Lidé by měli ukázat nějaký skill, že jsou schopni zabít MVP, jako je Satan, Valkyrie nebo sinx z bia. Jistě to většina lidí dokáže, ale zabít to několikrát než equip opravdu padne je jiná. Každý zkušený hráč Vám řekne, že si raději zajde na MVP, protože je toho schopen a umí se o MVP bít s ostatními.

Kdyby ty MvP nebyly lamky ze 90% skillu je ho zabit/lootnout driv nez ostatni, tak by to byl argument.

 

Zároveň bych byl rád kdyby GM zkusili zavést anketu kdo je pro a kdo je proti, aby bylo opravdu vidět, zdali lidé chtějí projevovat skill na MVP

Kdykoli jsem nekam dal eventove MvP (i s velmi dobrou odmenou), ktere nebylo trapne na zabiti v hodne lidech, tak to skoncilo presne podle predpokladu, snad az na jednu malou partu ktera to pak pizlala se na to vsichni vybodli.

 

Takze bych nerekl, ze je tu nekdo kdo ma o ukazani skillu na MvP zajem. Ale kdyz jo, co vratit Satana na toho puvodniho, s healbotama za 100k/sec s 100MHP?

 

Baví je chodit na BIO MVP,baví je chodit na draky, do Thanatos toweru a do spoustu dalších lokalit.

 

reborn@potvurka2:~/server/log$ grep than reborn-mvp.log |wc -l
12
reborn@potvurka2:~/server/log$ grep lhz_dun03 reborn-mvp.log |wc -l
0

 

Edit: Mozna by nebylo od veci znovuzavest na foru podpisy, aby se vedelo kdo je kdo.

Link to comment
Share on other sites

1. Věřím, že se pořád najdou lidi, kteří radši budou kopat než chodit na MVP.

2. Co se týče navrácení satana, tak já jsem samozřejmě pro, aspoň by to k něčemu donutilo lidi. Ale to bychom odbočovali od tématu.

Edited by Absorbtor
Link to comment
Share on other sites

1. Věřím, že se pořád najdou lidi, kteří radši budou kopat než chodit na MVP.

2. Co se týče o navrácení satana, tak já jsem samozřejmě pro, aspoň by to k něčemu donutilo lidi. Ale to by jsme odbočovali od tématu.

bychom ( nebo apson bysme :P, taky spatne ale pouziva to vic lidi ...)

Žádám Vás aby jste se vyjádřili ke kování i vy.

abyste

 

k satanovi.. jo, donutilo by to lidi vzit devo a hp navic

so hard

Link to comment
Share on other sites

Absorbtor:

1) Jak psal Vittek, máš trošku pomalejší reakce na okolní dění. Před půl rokem by bylo "včas", tři měsíce dozadu pak "pozdě, ale možná by se s MvP dropem dalo něco dělat".

2) Není možné, aby se dal nejlepší MvP prachsprostě ukovat... to není argument, to je názor. Plně ho sdílím, ale bohužel to nestačí. A jako ve správné demokracii - hra se přizpůsobuje plebsu, ne nejlepším (ať už je početní zastoupení obou stran libovolné).

3) Když si schopnější člověk radši zajde zabít MvP, jen dobře. Alespoň mu tam nebude smrdět banda noobů. Mining & forging mu v tom nebrání - jen ten equip pak tak (draze) neprodá. To, že někdo přichází o velkou zábavu... no ne každému to jako zábava přijde a pokud ano, tak si tam stejně může skočit pro pobavení. Nic mu v tom nebrání - jen bude větší šance, že tam to MvP bude.

4) Zjistil sis, jak ten mining & forging funguje? Doporučuju. Sice i potom si budeš myslet, že smrdí, ale smrdí více méně jen kvůli Gangsta (a případným dalším, co svého kováře půjčují dalším lidem) - protože tím běžnému trashi odpadá povinnost si toho šaška naexpit a vyskillovat, což je na tom to nejnáročnější. Mining samotný už je velice jednoduchý (a už zpočátku jsem psal, že problém vidím v tom, že jak si někdo toho kováře udělá a naskilluje, tak pak už to má všechno velice levně - a šance je vcelku ukradená u itemů, které se kovou z rudy dropující z klasických mobů, a obvzlášť triviální u mobů do lvl 90).

5) Zkušený hráč je líný. Líný hráč nebude dělat kopat rudu a ještě sockovat od někoho kováře. Proto zkušený hráč miningu nevyužije. Protože je to však velice jednoduchá možnost, jak získat equip a líný hráč si je vědom toho, že tímto mu unikají mezi prsty značné prostředky, bude proti miningu, aby se nenafeedil takto "zadarmo" nikdo.

6) Anketa je nesmysl z výše uvedeného důvodu. Rozdělí se ti to na skupiny - pro mining; nezájem; proti miningu, protože jsem líný, závistivý hovado; proti miningu, protože se mi nelíbí jeho myšlenka. Poslední dvě skupiny od sebe neoddělíš a aby mohla mít anketa vypovídající hodnotu, tak by to bylo nutné.

7) RO musí oživit hráči, je jedno jestli tu nějakej forging je či není. Dokud se sami aktivně nezapojí do shánění dalších hráčů, půjde to do háje tak či tak. Rychlost tohoto jevu je pak jediné, co se dá ovlivnit. Navíc si uvědom, že většina hráčů jsou lamky. A to lamky při neúspěchu co? Lamky to při neúspěchu quitnou. Takhle mají alespoň částečnou šanci se necítit tak blbě, jak by si zasloužili.

8) Jestliže odjakživa platilo, že se dřív hráč učí PvM a pak PvP, tak jsem asi nějaká výjimka (no co, vždycky jsem věděl, že jsem výjimečný, ale že i tady...?). Já začal zářit na GW a pak jsem spolu s asi nejlepšími hráči, co tu na Rebornu byli, začal hrotit PvM / MvP. Větší zlo, než mining mi přijde dědění postav a equipu, ale co už. Na vykování MvP dropu musíš zabíjet moby nad 90 lvl a nebo některá (byť relativně slabší) MvP. A už i na to musíš něco umět.

9) Pokud chceš na GW něco dokázat, musíš se umět přes leccos přenést. Mining ber jako takový tréning.

 

EDIT:

Reborn už dlouhou dobu není klasický low rate. To skončilo s pokladama, huntama, ... (to, co se do pokladů narvalo je strašnej fail a taky jsem na to od začátku nadával a stejně to nepomohlo, alepsoň u huntů jsme si vydupali, aby z Maya huntu nebo tak něčeho nepadaly 4 excallibury. To byl doposud jediný úspěch, kterého se v tomto ohledu podařilo docílit - krom odstranění zjevných chyb - jako šíleně velký lvl mobů v nových lokacích přestože je i homboti můžou zabíjet ve velkém).

 

Měl bych vlastní návrh:

Zvýšit plošně HP všem boss MvP mobům o tolik %, kolik činí jejich lvl. Pak na ně bude snad potřeba i nějaký skill. To, že Valkýrku někdo sundá na 60% a pak ji z BC skočí na jednu asuru mi jako skill opravdu nepřijde. Více méně to samé u MvP v labu. Jestliže se zrušilo skákání přes warp, aby na bosse musela parta a ne 1-2 lidi, tak tohle by to mohlo skutečně zajistit, protože doposud tak tomu stále není.

Edited by Sir De Bill
Link to comment
Share on other sites

1. Kdyby neměl celý Reborn přístup k onomu WSku, tak bych uznal forging za dobrou věc. Jenže je tu to kdyby.

2. Já rozhodně nejsem člověk, který by chtěl, aby to tady lidi nebavilo nebo aby ta hra byla zábavná hlavně pro mě. O to opravdu nestojím. Právě naopak. Těší mě, když to baví lidi. A to je ten problém. Když mi spousta lidí řekne, že nemá na RO co dělat, že si koušou nehty a občas udělají nějaký questík a výjimečně zajdou na hunt, tak dle mě není něco v pořádku. Pokud jsou ale lidi na Rebornu všichni spokojení neb alespoň většina. Potom se omlouvám, že se snažím hledat chyby, aby to na Rebornu tepalo víc než doposud.

3. Jinak Sir De Bille tvoje slova jsou moudrá. Souhlasím s tím, že by bylo dobré nějak dát lidem potřebu chodit na MVP a aby u toho trochu museli prokázat zkušenost. Ale pořád si myslím, že když se tak stane, tak se všichni akorát více budou soustředit na kování.

4. RO je nádherná hra a Reborn skvělý server. Byla by škoda zahodit zdejší hráče a donutit je, aby se uchýlili k WoW nebo k něčemu podobnému. A zdejší GW zrovna moc netepou. Proto jen hledám způsob, který poskytne lepší zábavu. A hlavně věci řešit, tak aby s tím souhlasila většina (nejlépe všichni). Zdá se mi, že mnoho lidí by to rádo vidělo jinak. Proto bych rád, aby k tomu řeklo svůj názor co nejvíce lidí. A pokud nemám pravdu budu jedině rád, že jsou všichni spokojení a že mám na očích sunglassky s Dark Illusionem.

Edited by Absorbtor
Link to comment
Share on other sites

Dweep: Jinak co se týče těch map, tak samozřejmě, že mě netěší většina způsobů získání cenného equipu jiným způsobem, než je dán výrobci. Z valné většiny to vede k nestabilitě serveru nebo k znehodnocení onoho equipu. Experimentovat se však musí. Často se tak přijde na příznivou novinku. Jen by se mělo dát pozor, aby na tom nebyl nikdo bit. PS: Neberte to tak, že ze mě kouká nějaká závist. Mně záleží jen na tom, aby to tepalo.

Link to comment
Share on other sites

Proto bych rád, aby k tomu řeklo svůj názor co nejvíce lidí.

To bys musel napsat jinam .. na zdejsi forum uz mnoho lidi nechodi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Baalberith

Dweep: Jinak co se týče těch map, tak samozřejmě, že mě netěší většina způsobů získání cenného equipu jiným způsobem, než je dán výrobci. Z valné většiny to vede k nestabilitě serveru nebo k znehodnocení onoho equipu. Experimentovat se však musí. Často se tak přijde na příznivou novinku. Jen by se mělo dát pozor, aby na tom nebyl nikdo bit. PS: Neberte to tak, že ze mě kouká nějaká závist. Mně záleží jen na tom, aby to tepalo.

Povazovat nastavenie od vyrobcu za najlepsie mozne nie je dobry napad (viz. renewal, gildy pre 76 ludi, nastavenie vacsiny MVP tak, aby bol champ jasna volba a plno dalsich veci). Mimochodom diskusia okolo miningu a forgingu prebehla vo vlastnom vlakne pred nejakym casom. Cital si ju? Pretoze su v nej odpovede, ktore by ta mohli uspokojit...

Link to comment
Share on other sites

Guest jirkan

Dweep: Jinak co se týče těch map, tak samozřejmě, že mě netěší většina způsobů získání cenného equipu jiným způsobem, než je dán výrobci. Z valné většiny to vede k nestabilitě serveru nebo k znehodnocení onoho equipu.

Hmm tobe pripada zpusob "vyvazeni" jak je dany vyrobci jako jediny spravny s patentem na rozum?

Ten stejny zpusob (vcetne kafra shopu) ktery vedl de-facto k zhrouceni systemu a nutnosti to resit uplne jinou mechanikou?

Link to comment
Share on other sites

Nic není dokonalé. Jen píšu, že pouštět se do questů, ze kterých se dá získat drop z monster je odvážné. Protože v tak velké míře nic takového výrobci není dané.

Edited by Absorbtor
Link to comment
Share on other sites

Povazovat nastavenie od vyrobcu za najlepsie mozne nie je dobry napad (viz. renewal, gildy pre 76 ludi, nastavenie vacsiny MVP tak, aby bol champ jasna volba a plno dalsich veci). Mimochodom diskusia okolo miningu a forgingu prebehla vo vlastnom vlakne pred nejakym casom. Cital si ju? Pretoze su v nej odpovede, ktore by ta mohli uspokojit...

 

gulda pro 76 lidi je moc ale kdyz na tom serveru hraje dost lidi tak to zas problem neni

ale v ostatnich vecech souhlasim

Link to comment
Share on other sites

Abych to nějak urovnal ...

Hanzo kove jen pro hráče, kteří nechtějí equip dále prodávat. Tudíž kovat nějakých 40 Valk Shieldů na prodej nepřipadá v úvahu. Nejen že je to vůči kováři krajně nefér, protože z toho vlastně nic nemá, ale ještě ztrácí čas při čekání na staty.

Vyjímku tvoří hráči z guildy a nejbližší přátelé guildy i tak ten equip používájí převážně na plusování.

Hanzo je rád, když občas dostane nějaký dárek, třeba mapy, ale hráči jsou strašně ješitní a jsou také strašně ulhaní, protože se zapřísáhli, že equip mají pro sebe, ale nakonec ho prodali.

Hanzo rád koval pro nováčky, aby měli nějaký základní equip, ale už si dává pozor.

 

Samozřejmě jak už bylo napsáno, vždy se vyskytne skupina, která závidí, protože vlastního kováře nemá. Samozřejmě, že ta možnost nakování tady byla a celkem hojně využívaná, ale když na ní tak nadáváte, taky se to vše může změnit.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Všechny přístupové blbůstky (klíče, vstupenky,...) do různých lokací, které pro nic jiného použitelné nejsou, dát váhově na 0.

Lucifer's Lament, Feudal Lord Permit, Membership Card, Luxurious Keycard, Continental Guard Paper

 

(a další).

 

Člověk by nemusel je neustále lovit někde v kafře, když kvůli nějakému eventu či jinému úkolu nesmí mít u sebe váhově nic. Samozřejmě tyto předměty při oněch eventech apod. nemůžou nijak přispět k plnění.

Edited by enia
Link to comment
Share on other sites

Ahoj, já bych dal cokoliv za tyhle vymoženosti:

- přivolávání se do dungů manželem / manželkou (klidně jen do těch slabších dungů)

- o hodně navýšit dungeon teleport service, třeba na 10-15 položek

 

Jsem líné prase co nerado chodí po rebornu pěšky a jsem natolik chudý, že nemám na dungeon teleport svitky.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Baalberith

Zmenila bych auru! Respektive dala v nastveni na vyber. De mi treba o rekneme siny sinxe atd povolani co maji byt nenapadne a disponovat temnou aurou -sviti casem jak 100w zarovky a nejdou prehlidnout.

Aj keby sme to zmenili v GRF, tak si to kazdy vie sam vratit. GW efekty navyse su od toho, aby zvyraznovali (viz. stalkerove packy na zemi, co sa mne osobne nepaci ovela viac).

Link to comment
Share on other sites

Guest jirkan

Aj keby sme to zmenili v GRF, tak si to kazdy vie sam vratit. GW efekty navyse su od toho, aby zvyraznovali (viz. stalkerove packy na zemi, co sa mne osobne nepaci ovela viac).

V .GRF ne, to chce upravit v clif.c podle nejake sd->state.xxx, a je to docela trivialni uprava (a potesila by i me, zvlast na monitoru s divnou gamou i omezena aura dost obtezuje)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...