Jump to content
Reborn fórum

Battlegrounds


Guest Baalberith

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
Guest Baalberith

Mam problem, ze kdyz hraju sinx a jsem v cloaku, tak nejak moc nejedou poty a jine veci. Clovek to muze mackat jako blazen, ale stejne to potne tak na kazdy treti pokus...:/ Btw ten problem nemam jen ja.

Vydrz na opravu celeho hidingu .. snad uz s nahblizsim restartom .. treba otravovat jirkana:)

Mimochodom som opravil aj nezobrazujuce sa party v BG .. zas po restarte.

Dalej teta Telma bude ponukat Mastely .. cena 150/badge .. predsa len su lepsie ako CWP.

Link to comment
Share on other sites

Vydrz na opravu celeho hidingu .. snad uz s nahblizsim restartom .. treba otravovat jirkana:)

Mimochodom som opravil aj nezobrazujuce sa party v BG .. zas po restarte.

Dalej teta Telma bude ponukat Mastely .. cena 150/badge .. predsa len su lepsie ako CWP.

 

nešlo by předělat rozdělování badge třeba podle počtu skillu za jedny bg ,protože třeba já u champa se nedokážu dostat do plusu s badgem,takže sem rád ,když mne zbývá na poty.

Edited by tomasv
Link to comment
Share on other sites

Guest Baalberith

nešlo by předělat rozdělování badge třeba podle počtu skillu za jedny bg ,protože třeba já u champa se nedokážu dostat do plusu s badgem,takže sem rád ,když mne zbývá na poty.

Toto by zas obmedzilo ine povolania... s champom vytiahnes niekolkonasobne viac skillov ako sinx alebo creator ..

Problem je skor v tom, ze chodi prilis malo ludi ... je jasne ze za 3 badge priemerne nezvladnes vyskakat cely tym sam... O polovicu viac ludi a hned by boli creatori a champovia v pluse...

Mozno by skor stalo za to zacinat na 20 bodoch v TDM a kazdym pripojenym clovekom pridat 1b

Link to comment
Share on other sites

Guest Baalberith

Jo mimochodem jsou zase vidět mečíky a nejdou zrušit refreshem, pokud jsem si dobře všimnul. (chápej jde zaměřovat lidi z vlastní party ;)

Kolkokrat sa to stalo? Mne sa to stalo myslim raz v nedelu.

Link to comment
Share on other sites

Guest Baalberith

mně naposledy pokaždé krom jednoho kola... btw to se začínáním na 20i je dobrý nápad

Tak to bolo pravdepodobne nefunkcnou partou, lebo ta je dolezita u kurzoru:) Treba dnes vecer vyskusat, restart som dal:)

Link to comment
Share on other sites

Nevím jestli to už nÄkdo reportoval, nenašel jsem to, ale ke vÄerejším BG, jak se upravoval cloak sinxům tak je něco špatnÄ :D co jsem tak vypozoroval tak sinx hidne/cloakne a když zaÄne sonicovat z cloaku nebo grimovat z hidu tak:

1) není vidÄt celkovÄ postava ( prostě dostanu sonic od sinxe z cloaku a ten sinx se vůbec neobjeví a je stále neviditelný a při použití dalšího sonicu)

2) nejsou vidÄt popisky nad hlavou tzn.: není vidÄt místo odkud sinx grimuje, nemá nad hlavou napsáno Grimtooth!!!

v celku fatální chyba vÄera....

Link to comment
Share on other sites

Chtěl bych se tak celkově zeptat, kdo by byl pro a kdo proti zákazu Tao Gunky na BG (vzhledem k tomu, že tady se celkově řešilo nastavení BG, tak je to asi nejpříhodnější topic). Vcelku bych ocenil nějaké argumenty (případně reakce na ty již vznesené) ať už bude Vaše volba jakákoli.

 

Karta je do armoru a má následující efekt:

Maximum HP + 100%

DEF - 50, MDEF - 50

 

Argumenty pro zákaz (začneme pozvolna tím, jak to změní pohled na hru jednotlivých charů, pak přejdeme do světa čísel):

Současné BG jsou cca 6v6 (když moc), výskyt MvP karty tohoto ražení je větší zásah do už i tak mizerné vyváženosti (která může být způsobena jak hráči, tak náhodou - tedy chozením "v nevhodném pořadí" přes balancera). Jakýkoli vysoce nadstandartní kus equipu (k nimž se značná část MvP karet jistě řadí) je tedy dost nežádoucí.

Podle této logiky se vlastně zakazovaly karty ghostring, deviling, GTB. Dodal bych, že při správném použití (rozuměj devo paladin) je Tao Gunka podstatně lepší než takový deviling (zvlášť, když vezmeme v úvahu rozložení classů na BG). Gunka je sice nejlépe využitelná na jediném charu, neznamená to však, že jinde by se použít nedala - každopádně sacri je v mnoha ohledech nepřekonatelné - například těží z toho, že díky neustálému příchozímu dmg prakticky ruší hlavní negativní vlastnost gunky - mrznutí (potažmo SC - i když tady by se dalo hádat, že se dají vzít 2 gemini karty).

 

 

Co reálně znamená gunka na paladinovi

a) Nemám v týmu professora

Jediná možnost, jak soupeře zničit je chytnout spoustu nepozorných chapadel do precastu a doufat, že to neukliká / dojdou poty (a healeři), lexovaná asura (což znamená priest v týmu, který se musí sehrát s champem a skočit paladina přes někoho s rozumnými redukcemi - a nesmí naskočit 30% guard). Když jsou k té gunce jabka, tak alt + F4 není úplně zavrženíhodné řešení.

Dokud se jedna z výše uvedených situací nestane, champ si prostě nezahraje (buď nezabije nic, nebo sebe).

SinX může grimovat a... zase nic. O sonicu ani nemluvě (tam je solidní šance, že se při zacílení paladina přímo sám zabije na druhý sonic, když si neuvědomí, co znamená - 50 def).

Creator má těžké problémy - když se paladin drží tam, kde má, musí to demovat přes 10-80 vit chary s ne vždy úplně špatnými redukcemi.

HW má šanci pouze ze stringů (delay skillů je nezanedbatelný) proti týmu bez magnetu, wizna nemá šanci vůbec.

Z dmg makerů by se dal brát ještě sniper, ale když vytáhne luk, většinou není a i kdyby, defending aura je úžasný skill.

...

Když má soupeř profu, tak jsme skončili úplně (counter na skoro cokoli s tím, že když zalamí - což se po čase stane - tak to stejně nepomůže).

 

b) Mám professora

A opět záleží, kdo hraje paladina, koho kdo má v týmu a jaký má paladin build. Nevím, kolik z vás je plně seznámeno s těmi lepšími paladiny, ale vypadají asi takto:

base 99 dex/vit a 25 str nebo 25 agi (záleží na kafra kartách / na high ratech to jistí gym passy) + dex equip.

Realita? Stačí vzít solidní kuře a naskočí klidně až 47k HP a 149 dex (která by se v případě zavedení čehokoli +1 dex na mid/lower navýšila na oněch magických 150). Nereálné? Stačí si pohrát s calcem a vzít v úvahu Reborn nastavení. - Počítáno samozřejmě s redukčním štítem - osobně bych uvažoval andre egga na switch.

 

Tedy proti horšímu paladinovi mám šanci v případě, že mám profa a soupeř profa nemá. Lepší prostě přehodí devo kdykoli na kohokoli v dosahu a pak hodně záleží na zbytku týmu. S pozorným sacri má champ klidně víc než 50%, že se bez většího efektu zasebevraždí.

 

Porovnejme ghosta a gunku.

S oběma kartami mrznu, gunka mi dává výdrž proti všemu (ne jen asura a AD). Pokud mám pod cca 40-50 def/mdef (vždy záleží na kombinaci equipu), je dokonce lepší na přežití jednoho skillu jehož property není neutral, nevýhodou je podstatně zvýšené chlastání.

Ghost -> zmrznutí -> asura -> efekt ghosta je zrušen.

Gunka -> zmrznutí -> asura -> přežil-li bych ji předtím, přežiji ji i teď. (Napadá mě využití třeba na professora, ale teoreticky i někteří high wizardi s redukcemi by to uživili no a pak cokoli s velkou vit a dobrým HP násobičem).

 

Gunka a deviling

Když pominu dia a proxy, dá mi deviling 37,5% redukci (s proxy až 41%) oproti rayovi. Tedy zvýší EHP (effective hit points) na neutral útoky o 60% (cca 70% s proxy), gunka dá (opět za cenu chlastání) o něco navíc (není to 100%, ale přes 80% to je). U ostatních elementů je to záležitost jednoznačně ve prospěch gunky (devl nezvedá EHP, gunka ano -> čísla nemám přesně spočítaná, ale odhadem se devl vyplatí někde okolo 70+ def, což už nemá tolik lidí).

 

Ze zakázaných karet je jediné GTB bezesporu lepší jak gunka (a i zde by se o tom dalo vcelku úspěšně hádat - ovšem pouze na základě složení současných BG - nevadí mi prof a HW (jeden kus od každého), zabije mě SinX (klidně až 2 v každém týmu)).

Link to comment
Share on other sites

Gunky jsou na serveru 1-2? Padded armoru 10000-20000?

A srovnávat padded armor a gunku je taky docela nemístné vzhledem k vlastnostem daných itemů. Každý, kdo ragnarok už nějakou dobu hraje, vyzná se (alespoň okrajově) v herní mechanice a má nějaké zkušenosti jak z PVM tak PVP prostředí, dokáže ohodnotit sílu gunky na správném charu.

Jediný argument proč to nezakazovat je ten, že na rebornu (a nejen tady) bylo zvykem zabíjet PVP prostředí nščím co je naprosto unbalanced.

 

/*

Ještě jeden příběh z nejmenovaného WoE serveru s ratama asi 500/500/100. Online bývalo 200+lidí hrajících BG a zabíjejících mvp. GW byly asi 40v40v40v40. Všechno bylo fajn a všichni se bavili. Pak jednoho dne padla jisté guildě MVP karta. Sice ne až tak mocná, ale přeci. Dává se do bot a všechny wizny jí mají doma na obrázku. Tato guilda vlastnila hrad a na GW vzala CPčko na první warp. Prvních 5minut to bránila a když zjístila že to enemy nejsou schopní prorazit a že mají frag count asi 2fragy za sekundu a že je to moc nebaví. Odešla z prvního warpu a hráli se "normální GW". Po GW se na foru objevil screen bishopa v botičkách. Tyto GW byly na tomhle serveru posledními.

 

Toto se v historii zahraničních serveru opakovalo ještě několikrát, vždy s jinou mvp kartou a stejně se nikdy nikdo nepoučí, že má nastavit mvp kartam drop rate 0.

*/

Link to comment
Share on other sites

Svým způsobem je otázka proč to udělat. Ty karty získali zabitím nebo koupí, ale stále je mají. Chceš snad zakázat i (třeba) padded armor, jelikož to by mohlo být výhodou vůči jiným classům?

Jak už říkal Zereges - je rozdíl mezi gunkou (kterou reálně nelze získat jinak, než naprostou haluzí) a klasickým equipem, který dropuje z mobů, které můžeš farmit. To za prvé.

Dále je jistě pravda, že tak či tak bylo do získání karty něco investováno (byť by si ji třeba jiní mohli zasloužit více). Tento argument ale hovoří pro povolení GTB, Ghosta a Devilinga - a pak mi přijde podivné, že se zakazují právě tyto karty. Stejně jako se může cítit znevýhodněn 1 člověk zákazem gunky teď, mohl se někdo další (a tento počet není nijak vysoký) cítit znevýhodněn zákazem GTB dříve. A pokud jde o ghostringy, tak někdo si tu kartu koupí za těžké prachy a pak je zakázaná? Dokonce by se dalo říci, že investoval více energie (~300M) do karty, kterou nemůže použít a je horší než musel učinit člověk s gunkou (random drop - s případným zapnutým gildhuntem). Tedy pokud by se argumenty měly ubírat tímto směrem, pak by se mělo povolit vše - což by zapříčinilo vyvážení v tom smyslu, že by podstatně větší množství lidí mohlo vzít něco, co by jim dávalo alespoň blížící se výhody stále povolených MvP karet (konkrétně ghostring card) - a druhý efekt by byl, že by BG ještě více klesly na kvalitě a pro určité classy (creator a teoreticky i champion) byly vcelku nehratelné (rozhodně při stávajícím počtu lidí).

Link to comment
Share on other sites

Ja bych MVP karty povolil aspon by se chodilo vice na BG a GW ted nikdo nechodi protoze je tam skoro samej champ a nebo crea pak se nemuzete divit ze nikdo nechodi.Pokud vim ragnarok neni jen o techto dvou povolani vim ze jsou v teto oblasti lepsi ale pokud to chce aby lidi chodili chce to zmenu.

Edited by Fairytail
Link to comment
Share on other sites

Svým způsobem je otázka proÄ to udÄlat. Ty karty získali zabitím nebo koupí, ale stále je mají. Chceš snad zakázat i (třeba) padded armor, jelikož to by mohlo být výhodou vůči jiným classům?

 

Ja bych MVP karty povolil aspon by se chodilo vice na BG a GW ted nikdo nechodi protoze je tam skoro samej champ a nebo crea pak se nemuzete divit ze nikdo nechodi.Pokud vim ragnarok neni jen o techto dvou povolani vim ze jsou v teto oblasti lepsi ale pokud to chce aby lidi chodili chce to zmenu.

 

Neberte ty drogy, znici vas to. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja bych MVP karty povolil aspon by se chodilo vice na BG

GW ted nikdo nechodi protoze je tam skoro samej champ a nebo crea pak se nemuzete divit ze nikdo nechodi.

Pokud vim ragnarok neni jen o techto dvou povolani vim ze jsou v teto oblasti lepsi ale pokud to chce aby lidi chodili chce to zmenu.

zajimavy nazor, rekni mi, ktery clovek by zacal chodit na bg, protože by tam mohl pouzit mvp kartu?

na gw na kterych muzes potkat champa nebo crea, ghost, devl atp .... povoleny jsou ...

zmenu? pribliz :) a btw ... ovsemze je na vsechny chary counter a neni to jen o asure/sonicu/demu ... ale v poctech pvp na rebornu je kazda bossminibossmvp karta ktera k necemu je prvkem, ktery nici vyvazenost

 

Btw slo by nastavit aby se Bg vypnuly, klesne-li pocet lidi na 1 a mene?

Jeste ke vcerejsku: Growler: "muzu za to?" Kdyz jde do jedne roomky jedina wizna, jedine bragi + neco a zbytek jsou creatori, champove, sinxove, neni az takove prekvapeni ze to bude X vs X+jedinecne chary.... 4 vs 7 jako vcera napriklad... i kdyz uznavam ze je podle to hazet na wiznu co se nechce jen nudit ale taky neco delat ...

 

Gunka je sice jen jedna ( o které bych věděl ) a byla jen na jednech bg ... ale argumenty pro jeji zakazani jsou pochopitelne ( ackoliv skutecny problem by nastal az kdyby egg rozjel ve vetsim seedovani ;) )

Link to comment
Share on other sites

zajimavy nazor, rekni mi, ktery clovek by zacal chodit na bg, protože by tam mohl pouzit mvp kartu?

na gw na kterych muzes potkat champa nebo crea, ghost, devl atp .... povoleny jsou ...

zmenu? pribliz :) a btw ... ovsemze je na vsechny chary counter a neni to jen o asure/sonicu/demu ... ale v poctech pvp na rebornu je kazda bossminibossmvp karta ktera k necemu je prvkem, ktery nici vyvazenost

 

Btw slo by nastavit aby se Bg vypnuly, klesne-li pocet lidi na 1 a mene?

Jeste ke vcerejsku: Growler: "muzu za to?" Kdyz jde do jedne roomky jedina wizna, jedine bragi + neco a zbytek jsou creatori, champove, sinxove, neni az takove prekvapeni ze to bude X vs X+jedinecne chary.... 4 vs 7 jako vcera napriklad... i kdyz uznavam ze je podle to hazet na wiznu co se nechce jen nudit ale taky neco delat ...

 

Gunka je sice jen jedna ( o které bych věděl ) a byla jen na jednech bg ... ale argumenty pro jeji zakazani jsou pochopitelne ( ackoliv skutecny problem by nastal az kdyby egg rozjel ve vetsim seedovani ;) )

 

takze GW tam napr zacit chodit s necim jinym nez jen s champem a pokud se tyka tech karet gosta a devil no rekni kolik lidi jich ma no podle me moc jich nebude

chce to ukazat novim hracum ze to muze byt i zabava a to ze lidi nemaj cas je blbost kazdej i pracujici si najde hodinku k tomu aby tam mohl jit

za druhe ty co rikaj ze GW je strata casu tak to muzes rict o expeni jo vydelam si zeny a koupi eq ale naco mi je nanic na expy ti staci obyc eq ktery sezene kazdej novacek

PS ted mimo tema chtelo by to se taky zamerit na to aby lidi chodily v partach tu je samej dual a to je pro hru spatne pokud vim toto je hra MMORPG cili se to ma hrat s lidma neni to nejaky oflinovka

Link to comment
Share on other sites

takze GW tam napr zacit chodit s necim jinym nez jen s champem a pokud se tyka tech karet gosta a devil no rekni kolik lidi jich ma no podle me moc jich nebude

chce to ukazat novim hracum ze to muze byt i zabava a to ze lidi nemaj cas je blbost kazdej i pracujici si najde hodinku k tomu aby tam mohl jit

za druhe ty co rikaj ze GW je strata casu tak to muzes rict o expeni jo vydelam si zeny a koupi eq ale naco mi je nanic na expy ti staci obyc eq ktery sezene kazdej novacek

PS ted mimo tema chtelo by to se taky zamerit na to aby lidi chodily v partach tu je samej dual a to je pro hru spatne pokud vim toto je hra MMORPG cili se to ma hrat s lidma neni to nejaky oflinovka

 

tak zaprve mas tam chyb, ze bych se stydel jeste pul roku, kdybych neco takoveho zverejnil, ale to je tvoje vec...

 

a jinak..kolikrat jsi byl na rebu na gw? pac pokud tam obcas chodis, tak by jsi nemohl nic takoveho nikdy napsat...jde-li jen o tvoje ciste odhady a dohady, klidne vecer prijd, par z nas mas v planu se projit hradem a bude jenom dobre kdyz na nekoho narazime ;)

co se tyce dualu a paret...je to kazdeho vec a ja osobne sam nemam moc nervy nekoho porad neco ucit, zvlast kdyz kolikrat zjistim, ze pro nektere jsou v pvm 2 cudliky proste moc..

Edited by Merlock129
Link to comment
Share on other sites

tak zaprve mas tam bych, ze bych se stydel jeste pul roku, kdybych neco takoveho zverejnil, ale to je tvoje vec...

 

a jinak..kolikrat jsi byl na rebu na gw? pac pokud tam obcas chodis, tak by jsi nemohl nic takoveho nikdy napsat...jde-li jen o tvoje ciste odhady a dohady, klidne vecer prijd, par z nas mas v planu se projit hradem a bude jenom dobre kdyz na nekoho narazime ;)

co se tyce dualu a paret...je to kazdeho vec a ja osobne sam nemam moc nervy nekoho porad neco ucit, zvlast kdyz kolikrat zjistim, ze pro nektere jsou v pvm 2 cudliky proste moc..

 

na GW sem chodil stale ted uz se venuji jen nonADV GW protoze tam je to o necem ne vzdy ale jsou lepsi nez normalni

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...