swall Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Koukam, kartickari vystrkuj drapky, tak je na case se pozeptat, kdo jste hral jakou hru na hrdiny? Ja osobne zacinal na Dracaku, coz mi vydrzelo od mych 12 let az do konce 8. tridy. Pak prislo kratke obdobi hrani Battletechu a pak jsme cile presli na Shadowrun. Behani ve stinech uz bylo o necem malinko jinem, nez nabiham do jeskyne a vrazdim celou skreti populaci. U Shadowrunu jsme vydrzeli asi pres 2 roky az kamarad dotahl Vampire the Masqurade. Coz bude asi valna vetsina z vas, co jste to hrali za vrchol her na hrdiny. Za upiry jsme hrali asi rok a mne osobne desne prudila ta jejich spolecnost, vazby, zvyky a intrikovani. A pak jsme konecne narazili n ato prave. Werewolf the Apocalypse. Coz ja osobne povazuji za nejlepsi hru, co jsem kdy hral. Vlkodlaci, obranci matky Zeme, vymiraji. Rychl ejich ubyva a zlo-Wyrm sili. Apokalypsa se blizi milovymi kroky, neni jiz prakticka zadna nadeje, ale...Prave o tom "ale" vlkodlaci jsou. Jit se poprat s osudem a zkusit vyhrat prohranou bitvu. Zatimco vampiri si hrajou na svem pisecku, vlkodlaci se snazi drzet pri sobe, i kdyz jim to moc nekdy nejde, ale vztahy ve vlkodlaci spolecnosti jsou preci jen primejsi a rovnejsi nez mezi upiry B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Heh, ja so mtoho vyskusal hooodne. Zacali sme s DrD ale cela partia co sme hrali sa zhodla ze to je na hovno... tak sme nasli pravidla na ADnD, a vydrzal som pri tom dodneska co je cca 6 rokov Popriptom som stihol odskusat Vampire, Shadowrun, Battletech a dve alebo tri kartickarske hry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stirius Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Mno, ja zacal snad v deseti Dracak, coz me pustilo na stredni a zacal jsem taky AD&D :-) Coz jsem hral, nez jsem sel na vysku. A ted neni uz dlouho na nic cas a kdyz uz, tak Ragnarok B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarevok Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Na draÄáku zaÄínal asi každý, jak to tady tak sleduju^^ Já taky, ale už je to nějakých 10 let zpátky (to mi bylo...12?^^). PozdÄji jsem přesedlal na AD&D 2nd Edition (u draÄáku jsem vydržel pomÄrnÄ dlouho, jakkoli byl nedokonalý - pravidla jsme si upravovali a tak), což bylo taky na pár let a v závÄru jeÄtÄ i D&D 3rd Edition... to ale jen krátkou dobu naposled v prváku na výÄce zhruba před rokem a půl - pak už na to nebyl Äas. S vampýrama mám jen krátkou zkuÄenost z jednoho LARPu (tam se ale jelo s vlastními pravidly a použil se pouze ten upíří setting) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monk18 Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Prva hra co som hral na hrdynu bola asi dizzy1-6Potom Elder Scrolls DAGGERFALL co je pecka dungeon.Potom Final Fantasy1-9A este par inich ako Draci doupe, battletech, shadow run som nehral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Eh odkedy je dizzy rpg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monk18 Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Eh odkedy je dizzy rpg?6574[/snapback]neni to rpg ale nakoniec si sa stal hrdynom nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarevok Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 On ten termin "hry na hrdiny" je docela zavadejici, ja mam radeji anglicky termin RPG... a tenhle topic je zamereny na ty "papirove" RPG, jestli jsem to spravne pochopil... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Jo a btw pise sa hrdina nie hrdyna...A co to ma spolocne s rpg? Na konci skoro kazdej hry si nejaky hrdina a nikto nevyhlasuje ze je to RPG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gildor Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 no jako kazdy i ja zacal pred 10 lety na dracaku a skoncil na velice zmutovane verzi dracaku, akorat poslednich par let, uz nejde o pravidla, jako spis o RP. trva to dlouho, ale kdyz se clovek dostane do faze, ze pravidla uz temer nepotrebuje, protoze 98% hry je ciste RP je to nejvetsi zazitek, asi lepsi nez RO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarevok Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 no jako kazdy i ja zacal pred 10 lety na dracaku a skoncil na velice zmutovane verzi dracaku, akorat poslednich par let, uz nejde o pravidla, jako spis o RP. trva to dlouho, ale kdyz se clovek dostane do faze, ze pravidla uz temer nepotrebuje, protoze 98% hry je ciste RP je to nejvetsi zazitek, asi lepsi nez RO 6610[/snapback] PřesnÄ. MnÄ to taky dlouho trvalo, ale v posledních letech jsem přeÄel na čistÄ RP hraní s minimální nutností používat pravidla... souhlas - to je pak to nejlepÄí ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
swall Posted September 8, 2005 Author Report Share Posted September 8, 2005 No, ono se to "hrani na hrdiny" u kazdeho cloveka vyviji. Driv byl pro mne vrchol blaha, kdyz sem sejmul draka nebo toho smejda, co mel reflexni vlakna 3. Dneska uz je to o nicem jinem. A proto mne asi tak chytli vlkodlaci. Kdyz jsme zacinali hrat, vlastne jsme se se svetem vlkodlaku seznamovali. A jak jsme vic a vic poznavali ten svet, vic a vic se nase posatvy vyvijeli a hrani za ne bylo lepsi a lepsi. Muj vlkodlak prosel obdobim, kdy byl divoky valecnik, posleze ho okolnosti primely se umirnit a pomahat ostatnim, pak se rozhodl stat kralem a ziskat si respekt ostatnich. Cehoz nakonec dosahl a stal se takrka legendou a vseobecne respektovanym kralem. Ale draze za to platil. Pochovaval sve spolubojovniky, Wyrm mu zabil bratry a rodice, upiri mu unesli manzelku a deti, ktere uz nikdy nevidel. A mozna nejvetsi trauma bylo, kdyz umrel Miyoko vlkodlak Big foot, ktery s nama prozival vse od zacatku, to bylo hodne zle. Protoze uz jsme to nehrali, ale my ty postavy byli a ty ztraty hodne bolela. A o tom podle mne hrani na hrdiny je. Zadne hazeni kostkou nenahradi ten okamzik, kdy civite do hromady trosek, ve kterych prave umrel vas kamarad, ktery vam mockrat zachranil zivot, vy jste ho meli radi a uz mu to nikdy neoplatite..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eliwood Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Jako asi každý, kdo kdy vyzkouÄel RP hry, jsem zaÄínal na DraÄím doupÄti. Jako první jsem si omylem koupil pravidla pro experty, které jsem důkladnÄ nastudoval a po nulovém pochopení mÄ napadlo pořídit si pravidla pr zaÄáteÄníky. Pak jsem na chvíli přestoupil na Shadowrun, ale ten mi vydržel jen zhruba rok.DalÄí zastávka byl klasický GURPS, ale ani ten mÄ moc dlouho nebavil. Předloni jsem vyzkouÄel Star Wars (systém d20), a to už bylo pravé ořechové. Dodnes je to podle mÄ jedna z nejlepÄích ,,papírových" her (jen je třeba vypláznout spousty dolarů za přídavky).A co teÄ? TeÄ se momentálnÄ vÄnuji Stargate SG-1 RPG. VÄem fanouÄkům seriálu vřele doporuÄuji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgoth Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Ja som zacinal na DrD(8 rokov dozadu?), ale v podstate skor AD&D(Baldur's gate ). To hravam doteraz ked sa da, aj tak ide hlavne o pokec a RP Inac GURPS, AD&D, shadowrun(par krat). A teraz skusame DrD+,ale hral som to prilis malo na posudenie...Najviac sa mi zatial pacil asi GURPS, alebo AD&D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merovingian Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 DrD je bohuzel hodne nedokonala a nerealisticka predelavka, omrzela nas asi po tydnu...je videt ze AD&D delala skupina lidi s mozkem a s koulema...i kdyz v AJ, neni nic lepsiho Link to comment Share on other sites More sharing options...
swall Posted September 11, 2005 Author Report Share Posted September 11, 2005 AD&D jsme taky hrali, j e lepsi nez dracak, ale chce to hrat asi ty novejsi edice, protoze pokud se v hernim mechanismu hazi jen 1 kostkou, je to vzdy mnohem vic o nahode a stesti nez o schopnostech te dane postavy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eliwood Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Myslím, že v záležitosti DrD/AD&D záleží spíÄe na vkusu. NÄkteří si chtÄjí jen zahrát a nestrávit mládí Ätením pravidel.Pokud mám být upřímný, já osobnÄ AD&D moc v lásce nemám. Do kolen mÄ ale dostávají hry na systému Spycraft, sice jsou hodnÄ realistické, ale zase půl hodiny házet kostkou a pak smutnÄ ohlásit hráči ,,Netrefils." je už opravdový extrém. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swall Posted September 11, 2005 Author Report Share Posted September 11, 2005 No, me na jednom konu rozesmal pribeh jinyho hrace, ktery hral Shadowrun a vypravel, jak chteli s motorovym clunem chteli narazit do nejake obchodni lode. GM prezirave rekl, tak si jako hodte. Tak si hodili a GM se uz pak jen divil, co se to deje:-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
IrulĂĄn Posted September 21, 2005 Report Share Posted September 21, 2005 Já hraju DrD (resp. jeho velemutaci) už asi 12 roků... Myslím, že ani tak nezáleží na systému - jesli ADaD, DrD, Shadowrun nebo GURPS, ale na lidech, kteří se spolu sejdou, aby se navzájem pobavili, na schopnostech GM a ochotÄ hráÄů vžít se do svých rolí. Pak je jedno, jaký systém používáte, protože jste svÄtem zcela pohlceni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millinkovich Meo Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 No ja tež sem hrál Drd hráli sme to moc dlíşho a v ríşzných sestavách a hráli sme hlavne na RP ale potom vysel DrD+ a to už je len a iba o RP a nic víc a to včil hráváme po víkendoch pri táboráku (sem novopeÄený Pán Jeskyne) ale je to hrozná haluz no a troÄku hrávám Mage Knight ale to není papírovka Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgoth Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 i kdyz v AJ, neni nic lepsiho 7059[/snapback]Jeden kamos to mal vytlacene v cestine... Aspon zakladne pravidla, nech to neodradi novacikov Tusim sa aj mne kdesi valali na disku. No, me na jednom konu rozesmal pribeh jinyho hrace, ktery hral Shadowrun a vypravel, jak chteli s motorovym clunem chteli narazit do nejake obchodni lode. GM prezirave rekl, tak si jako hodte. Tak si hodili a GM se uz pak jen divil, co se to deje:-D7099[/snapback]Poznam takych hracov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanaki Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Jeden kamos to mal vytlacene v cestine... Aspon zakladne pravidla, nech to neodradi novacikov Tusim sa aj mne kdesi valali na disku.8937[/snapback]zkus tuhle stranku : http://www.czechdnd.cz/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millinkovich Meo Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 No nejak tu pomrela diskusia Ale chcem Vas pozvat na nase forum s tematiku DrD, DrD+, anime, MMORPG. Vseci gdo chcete chcete pisat alebo dokonca aj hrat DrD+ cez nase forum ste zvani, sme mlady a otevreny pro fseckych ludi a nazory .Takze nelente a prihlaste sa na http://almanach.s1.bizhat.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.