k3dT Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 z vlastni zkusenosti doporucuju radsi nainstalovat windows xp do virtualu (vmware nic jinyho... ostatni jsou hrozne narocny a snizujou grafickej vykon, pripadne nepodporujou directx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vren Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 well....tu na forku moc vyÄerpávající informace nejsou, návod na wiki očividnÄ trochu neaktuální....tzv. ze tří odkazů nefunguje ani jeden...co s tim? nechce se mi zbyteÄnÄ stahovat normální instalátor a pak zjistit že mi je na nic....Ubuntu 10.04.3 LTS dÄkuji za brzké odpovÄdi.....PS. když to nebude fungovat tak si to s Morri vyřiÄte sami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenian Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 (edited) Tak nějak mi doma chybí rychlý připojení a Äas nám o něco pokročil, takže místo stahování Ragnaroku a Sakray jsem stahnnul Reborn balík a zkusil se poprat s instalací. A úspÄšnÄ rozchodil. Na PC mi bÄží Ubuntu 12.04 32bit s nesvobodným ovladaÄem od nVidia (má grafická karta má čip GeForce GT 240). K instalaci jsem použil prográmek PlayonLinux verze 4.1.8 ze stránek http://www.playonlinux.com/en/ . Výhodou je, že dokáže držet programy na až 5ti různých virtuálních discích, pro které můžete nastavit jinou verzi wine, a každé wine pak ještÄ nastavit na emulaci jinýho windows, no ale zpátky. Verzi Wine jsem použil 1.4.1 a pro jistotu jsem doinstaloval i zde zmínÄné Mono (nevím, jestli je nezbytné, ale v PlayonLinux naleznete pod velkým tlaÄítkem nastavit, pod záložkou nainstalovat balíky, mono28 a i další verze). Zástupci Opatchuj Renewal a Opatchuj Sakray mi šly bez problémů spustit a po Äase mi patchly hru. Opatchovat Reborn mi bohužel už nešlo. V návodu se zmiřují o nutnosti stahnout aktuální reexe.exe a Reborn.grf z archivu, jehož stránky už neexistují. Nevadí. StaÄí nám i soubory z windows verze o pár řádků výš na odkaze https://ssl.jirkan.cz/jirkan.cz/ro/mirror/reborn/current/. Reborn.grf se mi stahnul jako Reborn.bin. Nejsem programátor a asi by mi programátor ustřelil hlavu, ale velikost odpovídala (cca 89 MiB), tak jsem ten soubor prostě přejmenoval na Reborn.grf a zkopíroval i se zmínÄným reexe.exe do složky s hrou. Po tomto jsem spustil reexe.exe, přihlásil se a expil svýho starýho agiknighta. Snad nÄkomu moje poznámky pomohou. Ubuntu je suprovej systém a už ho používám Ätvrtým rokem. Edited November 22, 2012 by Milenian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts