Sameth Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Tak som prave docital jednu peknu seriu a snad ma neukamenujete ked vam vyhodim odkazy na tieto knizky v Cestine (prijde mi to vhodnejsie ako v Slovencine, bo sa castokrat stretavam s prekladanim mien a to mi prijde barbarske). Sice je ten dej celkom jednoduchy, ale sposob napisania je lahodka. Eragon: http://www.wattpad.com/114311 (kto by chcel, ale len tuto jednu, mozem poslat mailom v celkom dobrej kvalite vo formate .doc)Eldest: http://www.wattpad.com/114312Brisingr: http://www.wattpad.com/118728 (uz sa neviem dockat na poslednu ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
presi Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 (edited) hehe, tak já přihodím, v poslední dobÄ jsem nazaril na něco co sem Äetl dávno, ale kupodivu si to velmi dobře pamatuju (tj zázrak u mÄ ) jistÄ znáte Stanislawa Lema (filozofické scifi Solaris například)... tento pán, dost dobře vzdÄlaný v přírodních vÄdách a velmi čikovný jako spisovatel sepsal skoro dokonalé knihy pohádek - Bajky robotů a Kyberiáda, jsou to prostě pohádky ze svÄta robotů, zpracovává tak skvÄlé nápady, novÄ, neotřele, originálnÄ a je to tak skvÄle napsané, až se divím že něco takového není v podvÄdomí vÄtčiny lidí edit: uploadnuto Bajky robotů a Kyberiáda Edited July 20, 2009 by presi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Solaris jako ten film s Clooneym? To se mi líbilo, koneÄnÄ scifi, kde nebylo jen vraždÄní cizáků a lítání nÄkde nÄkam, ale hezky oldschool jak vesmírná odysea Co si pamatuju tak trochu dozadu .. Äetl jsem Clancyho Net Force a OperaÄní centrum, on to má vÄechno tak trochu podobný, nejvíc se mi asi kdysi líbila Rudá bouře.NÄco s kontinentem od Pratchetta - straÄná blbost, nebavilo mÄ to a nebavilo, až sem se na to vykaÄlal.Pak Thomas Wheeler - Arcanum (to se mi líbilo), Jan Jícha - Prevít na studiích (spousta jazykovejch hříÄek v texu, místama hodnÄ dobrý a krutý vtipy), Viewegh - Povídky o manželství a sexu (nic moc, tak jednou prolítnout, říct si, jaký je prase, a nikdy se k tomu nevrátit).Dále Paolo Coelho - Veronika se rozhodla zemřít, U řeky Piedra usedla a plakala, ÄábÄl a sleÄna Chantal - vÄechny předchozí jsou o krátkém období plném zvratů v jinak obyÄejném životÄ lidí a mají lehký náboženský podtext; Alchymista (straÄnÄ nudný).A na závÄr H.P.Lovecraft - 48 Books and Short Stories v originále, je toho na 650 stran v pdf, zdaleka nejsem u konce. Tak trochu se to námÄtovÄ opakuje, ale je to místama zajímavý. A hlavnÄ ta angliÄtina ze zaÄátku 20. století, rozvitý vÄty, složitÄjÄí stavba, neobvyklý výrazy, je to hned úplně o nÄÄem jiným. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertol Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Se sci-fi tematikou jsem od nÄj Äetl snad vÄechno co bylo přeložené, má fakt nápaditou hlavu NejvÄtÄí íşspÄch od nÄj ale mÄly povídky s Tichým, ty jsou prostě íşžásné A Äetl jsem od nÄj i něco z jeho ne-sci-fi tvorby, to jsou asi nejstarÄí díla (Pánův hlas, atd...). Nebudu tu psát vÄechno co jsem Äetl, to si nejspíÄ ani nevzpomenu na názvy, ale nejoblíbenÄjÄí autoři: Sapkowski, Lem, Frank Herbert (a pak i jeho syn), Pratchet a Kulhánek Link to comment Share on other sites More sharing options...
joechip Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Ted jsem docetl - Chuck Palahniuk - Strasidla Ian R. Macleod - Dum Bouri (new weird) ted mam rozecteny - China Mieville - Mesto a Mesto (new weird) Link to comment Share on other sites More sharing options...
presi Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Kdyby nÄkdo chtÄl něco nového, originálního, neotřelého a přitom kvalitního, pouÄného a něco, co vás nadchne a vezme, tak doporuÄuju komiks Maus od Arta Spiegelmana. Syn člověka co přežil holocaust vypráví příbÄh svého otce (jeho život tehdy v kontrastu s jeho souÄasným životem) velmi originální formou. imho 10/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odry Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Nedavno jsem docetla " Kameny osudu " - Flavia Bujorová ( autorka to napsala ve svých 13cti letech ) Je to pro lidi co maj radi fantasy ...Pak " Jako kus masa " - Josef Strauss Toho Strausse nedoporucuju cist jako je to napinavy,ale ne pro slaby povahy > moc krvavy,sexualne nechutne drasticky a tak ... A mam rozecteny knizky ze Stmivani (Novy mesic,Rozbresk ... ) asi kazdy znate Link to comment Share on other sites More sharing options...
presi Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 nemá nÄkdo tip na nějakou space operu alá trilogie o zmarech anebo íşsvit noci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joechip Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 nemá nÄkdo tip na nějakou space operu alá trilogie o zmarech anebo íşsvit noci? ti zmari maj tak 8 knih ne? - Odhalený vesmír,Kaldera,Archa,ídolí vykoupení vse po 2 knihach Co treba Hyperion / Endimion (dan simons)? No ted jsem dal od sergeje lukjanenka Hvezdy ty studene hracky & Svet stinu, docela to slo.. Jinak bych take nejaky tip na toto tema zakous:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek Daemonheart Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Pokud se nÄkomu líbily Lemovy Deníky a nevadí vám troÄku zmatenÄjÄí příbÄh a troÄku drsnÄjÄí humor, tak můžu doporučit Nic pro hrdiny a Bernhard Dobyvatel od Sama J. Lundwalla. Sci-fi blázinec vyprávÄjící příbÄh člověka, který se octl ve Äpatnou dobu na Äpatném místÄ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
presi Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 nad hyperionem uvažuju... a Kaldera nějak příbÄhem do dÄje přímo nezapadá bych řekl (popravdÄ sem ji neÄetl, ale zbytek mám doma a kamarádi říkali že tam nepatří, tak jen tupÄ interpretuju jejich názor) Link to comment Share on other sites More sharing options...
joechip Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Ten Hyperion opravdu doporucuji:) Tedka jedu pribehy o detektivovy John Taylor od Simona R. Greena, docela zabava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyss Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Um, já v poslední dobÄ propadla knížkám od Haruki Murakamiho, zvláÄÂť Kafka na pobřeží je super, kdo má už troÄku naÄteno, tak se určitě nezklame.Taky Orhan Pamuk se mi moc líbí, toho asi znáte, před nedávnem dostal nobelovku Ale nejvÄtÄí slabost mám pro knížky, který sou dobře vyřeÄený po výtvarný stránce... například takový od FrantiÄka Skály, Petra Síse a Petra Nikla, Marjane Satrapi ... a pak klasiky od Wilda, Poeho... nebo třeba Sapkowski ... nebó .. D. Adams... ach ty knížky, kolik já u nich strávila Äasu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geoffrey Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 včera jsem dočelt 1984 a stále mi to neuvěřitelně šrotuje v hlavě Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cindyyy Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Mymi oblibenci jsou pani Pratchett a Brown, ovsem nejoblibenejsi trilogii jsou Strazci Casu od Marianne Curleyove Mezi oblibence patri i kniha Epic od Conora Kosticka, ktera mi dost pripomina Ragnarok Ovsem nevyhybam se temer nicemu (ackoli povinnou cetbu prilis nemusim, uz jen kvuli tomu, ze je povinna) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hermit Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 heh, knih jsem moc neprecetl, pokud nepocitam Kacera donalda a knihy jemu podobne, ale koupil jsem si Derrena Browna a musim rict, ze to stalo za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts