Jump to content
Reborn fórum

lordOdol

Supporters
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lordOdol

  1. Expí­ky jako odmÄna za eventy se mi osobnÄ lí­bí­. Třeba v kombinací­ s nějakou drobností­, nebo i jen tak...
  2. Snaží­m se rozchodit mousefreedom na starém poÄí­tači s windows 2000. Exe verze tam nefunguje, to už jsem se dozvěděl. Ty dvÄ předchozí­ způsobují­, že aby se okno aktualizovalo, tak musí­ být aktivní­. Tzn. sbohem follow a podobnÄ (naví­c mám pocit, že dlouho neaktivní­ okno se pak odpojuje od serveru). NaÄel jsem kdesi starou verzi mousefreedom, který mi funguje správnÄ - jedno okno je sice troÄku pomalejÄí­, ale follow funguje, překlikávám si mezi okny a pohoda - do chví­le, než se zaÄnou množit chybové hláÄky. Když je odkliknu, klient se ukonÄí­. Když nechám... tak to zatí­m Älo (dostal jsem se nÄkam k 5 hláÄkám za 10 minut), ale nepovažuju to za ideální­ řeÄení­ (zvláÄÂť když by mi to kvůli nim mÄlo spadnout v nějakou blbou chví­li). Pak jsem naÄel tenhle pří­spÄvek: Prográmek jsem rozjel, nestačil jsem to testovat dost dlouho, jestli mi to taky nebude blbnout, ale vypadalo to v pohodÄ. Follow fungovalo a Älo to... jen to není­ kompatibilní­ s mousefreedom - když tí­mhle přepí­Äu dinput.dll, tak mi pak přirozenÄ nebÄží­ z toho souboru mousefreedom. Chci se zeptat, jestli není­ možnost to nějak spojit? To pÄkné udÄlátko na udržování­ priorit a mousefreedom... Nebo nějaké jiné efektivní­ řeÄení­? JeÄtÄ jednou připomí­nám, že na poÄí­tači jsou windows 2000 a že mousefreedom nabí­zené v nastavení­ mi nepracuje dobře žádné.
  3. Ví­m, na jakých bÄží­ a ty tu máme bloklé (i test portů mi to potvrzuje). Ale co jsem pochoopil, tak téma tohohle vlákna je, že by se s tí­m dalo něco dÄlat a přes porty, které mám k dispozici (ty jsou na tom mém seznamu) by to mohlo jí­t nějak obejí­t...?
  4. Ve Äkole (matfyz) máme eduroam a povolené jen nÄkteré porty. O volných hodinách bych si klidnÄ rád RO zahrál, kdyby to Älo. Seznam portů by mÄl být zde: http://uvt.cuni.cz/UVT-86.html
  5. Neví­m, jestli to patří­ právÄ sem, ale třeba jo. :-) Mám potí­že s tí­m, jak se obrázek potvory zasekne na jednom mí­stÄ, když na ni použiju skill, který odhazuje. Třeba arrow repel je témÄř nepoužitelný dí­ky tomu. V praxi to vypadá takto: odhodí­m potvoru (arrow repel, brandish spear, magnum break myslí­m taky,...) a ona odletí­ jak má. Na tom samém mí­stÄ ale zůstává (její­ obrázek v klientu), ale přitom se hra odví­jí­, jak kdyby ke mnÄ doÄla (tluÄe do mÄ i na tu dálku a tak). Pomáhá se pohnout nebo tak, ale ne vždy je na to Äas a hlavnÄ prostor. Je něco, co se proti tomu dá dÄlat? Už mi to leze docela na nervy... Projevuje se to dokonce i při obyÄejné střelbÄ (double strafem určitě), která je dost rychlá - potvora se zasekne na mí­stÄ, když do ní­ stří­lí­m, ale po chví­li mi zaÄnou ubývat životy, jako by mÄ dohnala. Když se pohnu, ukáže se, že je u mnÄ.
  6. Ahá, děkuji, tohle by mě nenapadlo. Edit: Opravdu, po smazání­ složky data fungují­ už staré i nové exe. Děkuji.
  7. RuÄnÄ jsem ho nemÄnil, jedinÄ tedy, že by ho mÄnilo to nové exe... S novým exe mi připojit se neÄlo, se starým mi to Älo (poté, cos ho v noci dal ke stažení­ zpÄt). Pak jsem zase zkusil to nové (omylem :-) ) a stále nic. Do sclientinfa jsem nezasahoval. Nepředpokládám, že by nové exe potřebovalo jiné íşdaje v sclientinfu, než to staré, ne? (A myslí­m, že je ani nepřepisuje.)
  8. Tady bych se rád bránil... Reborn patchuju neustále (spouÄtí­m hru přes patcher). Sakray sice ne každý týden, ale minimálnÄ jednou mÄsí­ÄnÄ, vÄtčinou ví­ckrát, taky. Opatchováno jsem mÄl bez problémů a s novým exe mi neÄlo se připojit...
  9. DÄkuji, tohle mi funguje. Moc dí­ky za rychlou odpovÄÄ, nedoufal jsem, že si jeÄtÄ před spaní­m zahraju. :-) Omluva přijata. :-)
  10. Mám taky potí­ž s připojení­m ("Chyba připojení­ k serveru."). Dnes odpoledne to jeÄtÄ Älo. Patch na palety jsem mÄl. Opatchoval jsem reborn, pak tam byla ta chyba. Opatchoval jsem ragnarok, chyba zůstala. Stáhl jsem znova patch na oddÄlení­ palet a opatchoval reborn, chyba pořád trvá. VÄechno patchování­ probÄhlo íşspÄÄnÄ, podle patcherů... To nové exe se instaluje samo při patchování­, nebo je jej třeba nÄkde vygooglit? :-) či co mám udÄlat, abych se mohl připojit? Podle výpisu v CP to nÄkomu funguje (jsou lidé online a ta čísla se mÄní­, takž to není­ zamrzlý stav CP :-) ).
  11. lordOdol

    Aukce

    Pro nás zvÄdavé... bude něco jako statistika aukcí­, abych mohl ukojit svou zvÄdavost, jak se aukce chytly a jestli fungují­ a jestli mám třeba reálnou Äanci něco přes nÄ prodávat? (a jak to tak může dopadnout :-) ) ÂŽe by se ukázala vyvolávací­ cena, cena pří­mého prodeje, poÄet pří­hozů a za kolik bylo nakonec koupeno...
  12. lordOdol

    Aukce

    Prodloužení­ aukce po přihození­ by bylo určitě pÄkné a pří­jemné a i by řečilo pří­pad, že nÄkdo přebije cenu tÄsnÄ před ukonÄení­m aukce (a nedá tak možnost ostatní­m reagovat). NicménÄ by se to tlouklo nejspí­Ä s tí­m, že se platí­ za dobu, jak dlouho aukce trvá... a vypadá to, že maximální­ limit dva dny je taky nějak naschvál, takže, jestli by se to netlouklo i ideovÄ... Ale mÄ by se to také hodnÄ lí­bilo (naví­c to ruÄí­ potřebu skrývání­ data konce). Co se týÄe té potí­že se známým koncem - snad s tí­m nikdy žádné problémy nebudou, ale takhle to nabí­zí­ lákavou možnost udÄlat pří­hoz na který nebude nikdo moci reagovat. Obranou samozřejmÄ je pro kupují­cí­ rovnou nasadit maximální­ cenu, kam jsou ochotni zají­t, a pak jim tohle může být jedno (i tohle je varianta aukce, ale při ní­ zase zámÄrnÄ nejsou veřejné nabí­dky ostatní­ch). Podle mÄ to ohrožuje efektivitu aukcí­ a i varianta s faleÄným datem konce (např zaokrouhleno na nejbližÄí­ následují­cí­ půlnoc či rovnou na nějaké fuktivní­ datum (2.2.2222 napří­klad :-) )) mi přijde vhodná; ale jestli s tí­m žádné potí­že pro nikoho nebudou, je blbost kolem toho cokoli vymýÄlet a pracovat. Já bych se toho bál, ale já mám ve zvyku od lidí­ Äekat nějaké oÄklivé triky (které třeba ani nedÄlají­). :-) Hodnota minimální­ho pří­hozu 1% okamžitého prodeje má 2 zají­mavé (dle mÄ pozitivní­) vlastnosti: 1) NormálnÄ se pohybuje v rozumných mezí­ch (odpoví­dají­cí­ch vhodným pří­hozům) 2) Dá se regulovat prodávají­cí­m Tedy mnÄ to připadá jako rozumné minimum pro pří­hoz. Edit: TeÄ mÄ napadá, že to nemuselo být zřejmé, ale v mém předchozí­m pří­spÄvku jsem bral body 1 a 2 jako nezávislé na sobě, tedy klidnÄ oba uskuteÄnitelné zároveř (každý řeÄí­ trochu jiný problém).
  13. lordOdol

    Aukce

    Uvažoval jsem nad tí­m, jak by mÄla fungovat aukce v reálu - k danému základu se přihazuje, dokud nÄkdo nenabí­dne tolik, že se nikomu jinému už nebude chtí­t ho přeplácet. Tedy tak nějak si to představuji. NicménÄ s aukÄí­m systémem zde mám trochu obavy, aby to nesklouzlo ke stylu "minutu před koncem aukce přeplatí­m o jeden zen předchozí­ nabí­dku". Tedy princip aukce (vyrazit z předmÄtu maximální­ výtÄžek, co je nÄkdo ochoten dát (z pohledu prodávají­cí­ho) a zároveř dopřát předmÄt tomu, kdo o nÄj stojí­ nejví­ce (z pohledu kupují­cí­ch)) by mohl být znaÄnÄ poruÄen. SamozřejmÄ mohou včichni "hrát fér" a neÄekat na poslední­ minutu. A samozřejmÄ to také nemusí­ nikomu vadit. Jen mÄ napadlo, že by tohle mohla být vÄc nežádoucí­. Pokud se zdá nežádoucí­ také nÄkomu dalÄí­mu (nebo pokud se to ukáže jako potí­ž po delÄí­m chodu aukÄní­ho systému), mÄl bych tyto návrhy na zmÄnu situace: 1) (tento bod by zamezil koupi v poslední­ minutÄ a tí­m tedy podporoval přihazování­ v průbÄhu celé aukce): Neukazovat veřejnÄ Äas ukonÄení­ dražby jednotlivých předmÄtů. Kdo má o předmÄt zájem, aÂť nabí­dne své zeny hned. Datum ukonÄení­ by se zobrazovalo jen prodávají­cí­mu (jako je nyní­ v CP poÄet vykoupených kusů u výkupÄí­ho, jestli se nepletu). 2) (toto není­ až tak důležité a zabrařovalo by přihazování­ smÄÄných Äástk - přebí­jet se v řádech jednotek zenů u předmÄtu o cenÄ v řádu milionů, napří­klad): Stanovit minimální­ možnou přihazovanou Äástku. To by mohlo být buÄ nastavitelné prodejcem předmÄtu (stejnÄ jako vyvolávací­ cena a cena pří­mého prodeje) nebo se dí­t podle nějakého vzoreÄku (stejného pro vÄechny předmÄty) (napří­klad alespoř 1% vyvolávací­ ceny). Popří­padÄ nějakým vzoreÄkem urÄené z hodnoty poslední­ho pří­hozu (napří­klad 110% poslední­ho pří­hozu - tedy když přihodí­m milion, dalÄí­ mÄ musí­ alespoř o 100 000 přebí­t) Jinak se mi aukce lí­bí­ a vidí­m to jako pÄkné obohacení­ možností­ obchodu na rebornu, snad se ukáží­ také jako efektivní­ (pro prodejce i kupují­cí­) a nepřestanou být využí­vány. Edit: Body 1) a 2) jsou nezávislé a řeÄí­ trochu jiné vÄci - je tedy možné použí­t i oba najednou (nebo jen jeden nebo žádný :-) ).
  14. Já a Argel (ve hře hlavnÄ jako Savit, kdybyste ji nÄkdo potkal ;-) ) dorazí­me taky.
  15. Taky bych se rád objevil, reborn mi nějak přirůstá k srdci... nebo alespoř k hodinkám. :-) Jen abych se ujistil: když přijdu ve fantasy kostýmu, tak budu za asi za vola a skoro vÄem pro smí­ch, co? :-)
  16. No, některé, jako třeba goblini a guild hunty (první­ část) jsou sice snadné, ale k zeší­lení­... a pak mi začí­nají­ docházet ty, které zvládám nějak rozumě (to jest třeba bez kněze) a ideálně nejsou daleko od města. :-D Čí­m větší­ výběr, tí­m je to milejší­ (dokud se člověk neztratí­ v nabí­dkovém menu :-) ). Rozmanitost huntů je super, takže čí­m ví­c, tí­m lepší­ - aspoň pro mě. :-) Co se týče podpisu, hned to opraví­m. ;-)
  17. Tuzex jsem si oblí­bil. Nejsem v Ragnaroku moc dobrej, za dva a půl roku, co tu jsem sem se dostal na jen 91. íşroveř a byl jsem u smrti jediného MvP bosse. Dí­ky tuzexu mám možnost dostávat se k nějakým prima vÄcem a vyloženÄ mÄ tÄÄí­. Lí­bil se mi ten nápad se dvÄma typy žvýkaÄek, že by jeden mohly využí­vat relativnÄ kdekdo (ne jen horní­ch 100 postav), ale byl by omezený (klidnÄ by mohly být i nějaká omezení­ na rasu nebo element). ZvýÄení­ dropu docela pří­jemnÄ motivuje (ono to stejnÄ nepadne, ale člověk má pocit, že nadává aspoř oprávnÄnÄ :-) a taky se ví­c snaží­). Hunty jsou taky super, když jich bude ví­c, určitě to neuÄkodí­. Jsou pří­jemné obzvláÄtÄ při uÄení­ - dva listy sečitu = jeden hunt a jak to pak hezky postupuje - uÄení­ i huntÄní­. :-)
×
×
  • Create New...