Jump to content
Reborn fórum

Jak co hrát


Zereges

Recommended Posts

Tímto stručnějším návodem bych vám chtěl trošku přiblížit jak se hraje jaký char na gw, resp woe. Pokusím se soustředit na to, že jsme na rebornu a jisté ehm věci tu jsou omezené/zastaralé. Píšu jak hrát jako jednotlivec pro skupinu, ne jako skupina, protože to by byl post asi mnohem větší, protože záleží na situaci, na hradě, na okolnostech a na mnohem více faktorech než tady. Taky hrát jako skupina je těžší a mnohem více záleží na domluvě a sehranosti. Přeji příjemné čtení.

 

 

Lord Knight : Smazat a založit něco rozumějšího

High Priest :

V klidu : boostit všechny kdo nemají boosty, po fightu projet celou partu a klikat ab, ab, ab, pokud je dostatek času tak i kyrie, popř. impo nebo co si kdo zažádá. Dohealovat šutr/empo/barikády, záleží kde probíhal fight. PS. i přesto že nikdo u empa nebyl to neznamená že musí mít full hp. Po každém fightu na empu si od profy vyřvat zrušení magnetu z empa a hodit pod něj sancko.

Ve fightu : boostit lidi, kteří můžou (a dostávají) dispell, tzn. creatory/profy v první linii, statusovat lidi ve frozenu/stone cursu/stunu, popř. pneumovat díry v magnetu a pneumovat lidi, kterým to vyběhne před magnet.

Před prvním náběhem do hradu, pokud se brání na warpu - Všem ab, assu, profovi a wiznám sufru.

Co speciálního se naučit : Koukat se kdo nejvíc dostává dispell

Staty : vit, dex

Equip : Full LR redukce nebo demi redukce a zeromy do accesorek, Long mace, SoR pouze na switch. Ghost je k ničemu, možné MVP karty - žádné.

Nejpoužívanější skilly : Blessing, Inc agi

 

Sniper :

V klidu : Udržovat si svoje boosty, popř. wind walk, zkontrolovat šípy a pasti, popř. něco zapastit, pokud je třeba (po dobití hradu pasti místo barikády).

Ve fightu : Status nůž a blitz beat, popř. status luk a status šípy a blitz beat (v tomto případě se držet hodně vzadu). Detect na grimující crosse a obecně na hidlé chary. Pokud na to mám build tak FA chary s low vit, kteří můžou dostat dispell. Pokud jsou guildy blízko sebe tak FAS, ale držet se v davu.

Co speciálního se naučit : Switchovat equip, schovávat se v davu pokud nemám switchlé.

Staty : vit, dex, agi ; FA vit, dex, int

Equip : Demi redukce, status zbraně, věci na dmg FASkem. Ghost k ničemu, možné MVP karty - Maya p.

Nejpoužívanější skilly : FAS, FA

 

High Wizard :

V klidu : matk - Házet Lovko/SG před guildu kvůli případným crossům/stalkerům, quagy před guildu ; ganba - Jako matk + fire pillary

Ve fightu : matk - Držet SGčko, do toho cástit meteory, popř. do větších děr v magnetu quag NEBO meteorovat co to dá a vyběhnuté chary JTčkovat ; ganba - Ganbovat pod charama které když dostanou dispell tak umřou (1vit), popř. pod velkým hloučkem lidí kde hrozí že sacri bude dostávat dost velký dmg na to aby umřelo.

Co speciálního se naučit : matk - Schovávat se v davu, nevybíhat ; ganba - Vědět kde ganbovat.

Staty : matk - int, dex, vit ; ganba - dex, vit, agi

Equip : matk - dex, int, redukce ; ganba - redukce, dex equip. Ghost k ničemu, možné MVP karty - Orc Hero, Maya p.

Nejpoužívanější skilly : Storm Gust, Ganba, Meteor

 

Assassin Cross :

V klidu : V cloaku koukat před/za guildu, hlásit důležité věci (jestli někdo proběhl, jestli nějaká guilda nabíhá a chce rushnout, ...)

Ve fightu : Na dálku grim se status šípem (curse, stun, divina - statusy, které se další ranou nezruší, popř. sleep na lidi na sacri), Na blízku to samé nebo Sonicovat, na empu mlátit empo pokud to má smysl.

Co speciálního se naučit : Switchovat, to je základ, minimálně štít. Vědět co si můžu dovolit a kdy si to můžu dovolit (naběhnout Leeroy do guildy a doufat že mě tam nechají něco udělat), rozhodně neběhat po hradě bez cloaku a v dmg equipu.

Staty : str, vit, dex

Equip : Dmg (Alice/rohy, infik, bsb+shackles/the sign, dia armor+dia ring, ... možností je spousta, jen třeba spočítat co je pro můj build nejlepší a co zvládám switchovat), redukce. Ghost - dost se hodí, ale je třeba se ho naučit switchovat. Možné MVP karty - Memory of Thanatos

Nejpoužívanější skilly : Grim

 

Whitesmith : Smazat a založit něco rozumějšího

Paladin :

V klidu : obnovit štítové skilly, nahodit devo na chary, na které je mám nahodit, zkontrolovat zásobu potů

Ve fightu : Přehazovat devo na lidi které držím a dostávají dispell, nabindovat First Aid (pokud v castu deva dostanu dmg, je to nejrychlejší způsob na "unstuck"), potovat, seedovat, berrynovat, neumřít, nevybíhat.

Co speciálního se naučit : Hlídat si jestli nejsem zaseklý.

Staty : vit, dex

Equip : Dex, HP. Ghost k ničemu, možné MVP karty - Gunka

Nejpoužívanější skilly : Devo, First Aid

 

Champion :

V klidu : Pomáhat boostit priestům

Ve fightu : Pokud jsou guildy na hodně velký range tak pneumovat díry v magnetu a pneumy pod lidi, kterým to vybíhá, hlídat možnou nabíhající gypsy, pokud jsou tak, že jsou magnety spojené, fishing (Speed pot, asura, SP, call spirit, snap) lidí co jsou vyběhlí (crea, OLP profa), popř. champy, kteří by chtěli dělat to samé. Pořád - čistit magnet, pokud se někdo v našem magnetu objeví, tak zabít. Dalé možnost rozhlížet se před a za guildu (jako cross).

Co speciálního se naučit : 1v1 s championem, hlídat si jestli mám fury/sfery, vědět kdy můžu bežet do cizí guildy.

Staty : dex, vit, str

Equip : Dmg, SP, dex, redukce. Ghost se hodí, pokud s ním umím hrát, možné MVP karty - GTB (ze zoufalství, ale umět switchovat hodně dobře), Hero při hodně nízké vitalitě.

Nejpoužívanější skilly : Snap, Pneuma

 

Clown :

V klidu : Udržovat stringy, kissy, riffy, jabka pro celou guildu

Ve fightu : Blikat stringy, riffy, kissy, jabka (spíše nějak jako Stringy, riffy, stringy, jabka, stringy, riffy, stringy, kissy) pro celou guildu (hlavně pro chary v první linii, kteří dostávají často dispell), tarotky jedině, pokud už nehrozí že by guilda mohla umřít.

Co speciálního se naučit : Blikat songy a chodit, držet se uprostřed guildy ať mám co největší rozsah.

Staty : vit, int, dex

Equip : Redukce, int, 2x nerozbitelná kytara. Ghost k ničemu, možné MVP karty - žádné.

Nejpoužívanější skilly : Stringy, Riffy

 

Gypsy :

V klidu : Zpomalovat lidi všude po hradě slow gracem

Ve fightu : Na velkou vzdálenost dazzler (barehand), jinak rush do cizího kempu a slow grace.

Co speciálního se naučit : Kličkovat před myškou jakéhokoli člověka který by mě mohl zaseknout a tímpádem bych nedoběhl do cizího kempu a nedal slow grace.

Staty : Vit, dex, agi

Equip : Redukce, 2x nerozbitelný bič. Ghost se hodí, pokud s ním umím hrát, možné MVP karty - žádné.

Nejpoužívanější skilly : Dazzler, Slow Grace

 

Professor :

V klidu : EC, Memorize, spider web na případné náhodné kolemjdoucí

Ve fightu : Udržovat si plné SP kvůli efektivitě EC. DLP - držet magnet, dispelovat, popř. stone cursovat ghosty v našem kempu (pokud je čas) ; OLP - Dispel, být připraven převzít magnet pokud se něco závažného děje, pokud jsou guildy blízko u sebe přepisovat cizí magnet, heavens drive na hidlé crosse c onejsou na magnetu ; MB - MB na matk chary, případně dispell, ale nestát v našem kempu ale spíše bokem, jinak se objevují záhadné mečíky a pak to celkem vybíhá, a pokud se v nás něco objeví tak hrozí že champ zaměří tebe místo toho co by chtěl.

Co speciálního se naučit : Přehled co se kde děje, rychle reagovat dispelem na fishující champy

Staty : Dex, vit

Equip : Redukce, dex. Ghost se hodí, spíše na OLP a MB než na DLP, ale umět switchovat, možné MVP karty - Maya p, Miska.

Nejpoužívanější skilly : Dispell, Magnet

 

Stalker :

V klidu : Běhat a koukat co se kde děje jako champ a cross, kontrolovat linku a preserve

Ve fightu : Držet first-line, snažit se svým tělem pokrýt co největší plochu a co nejvíc dispellů, které dostanete vy, místo creatorů, kterým uškodí, spamovat North Wind, dávat pozor na champy.

Co speciálního se naučit : Dávat pozor na champy, dávat pozor na dispell tarotku, dávat pozor na preserve.

Staty : dex, int, agi

Equip : Stun-proof, int, dex, aspd. Ghost k ničemu, zmrznete a už nerozmrznete, možné MVP karty - Orc Hero

Nejpoužívanější skilly : North Wind

 

Creator :

V klidu : Rozházet protekce, dohealovat guldu, když dostane jabka (stojí vás to asi 1-2CWP, jinak by si každý musel dát 1-2CWP), popř. někomu něco vyhodit z vozíku

Ve fightu : AD - Být vepředu, ale být připraven se stáhnout po dispellu a nedostatku deva, demovat chary, kterým to něco dělá (ne creatory ani matk stalkery) ; CPP - Držet se spíše vzadu, ale CPPčkem pokrýt celou guildu (hlavně paladiny).

Co speciálního se naučit : AD - demovat co je třeba, vědět kdy se stáhnout ; CPP - CPPčkovat kde je potřeba

Staty : AD - dex, int, agi ; CPP - dex, vit, agi

Equip : AD - Stun-proof, dex, aspd ; CPP - Dex, aspd. (Erde ani ten batoh z missky nemá smysl). Ghost k ničemu, možné MVP karty - GTB, Orc Hero

Nejpoužívanější skilly : Acid demo, CPP

 

Soul Linker :

V klidu : Přehodit linky, naházet kaupe, kaite na všechny

Ve fightu : Kaupe (hodně vit), Kaite (málo vit) na lidi ve first line, hlídat wiznám a clownům linky (na rebornu není až tak potřebné, protože tu není tak moc kaite a nehrozí že se tím wizna zabije). V případě guardů házet Eske, v případě boje o barikádu se snažit na nich udržovat Eska.

Co speciálního se naučit : Koukat kdo jak vybíhá a podle toho spamovat skilly, hlídat linky

Staty : dex, vit

Equip : dex, redukce. Ghost k ničemu, možné MVP karty - Orc Hero (ale to až se začnou používat jiné taktiky, pak zase jiné a pak možná - pokud tu už nebudou BGčka, resp. BG equip)

Nejpoužívanější skilly : Kaupe, Kaite

 

Gunslinger, Ninja, Taekwon, Star Gladiator : Smazat a založit něco rozumějšího

 

Všichni : Naučit se opravovat guardian stone, nevybíhat, poslouchat leadera. Pokud máte málo int zvažte investici do nightmare, může vám to občas zahránit život.

GuM : Naučit se opravovat barikády, vědět kdy dát recall, pokud je to champ tak může mít klidně méně fragů než ostatní champové, pokud to vykompenzuje recallama a opravama bariád.

Leader : Nebát se zvýšit hlas a snažit se mluvit. Pokud velíte a nic neříkáte tak je to špatně.

 

Poznámky :

- "v klidu" znamená většinou když se čeká na příchod protivníku na barikádě/šutru/empu nebo po dobití hradu u (ještě nepostavené) třetí barikády.

- Staty jsou seřazené od největšího po nejmenší (doufám)

- "možné mvp karty" tím myslím karty které na rebornu jsou, nebo věřím že by mohly padnout.

- Ano vím že maya p. není mvp karta, ale já jí do nich počítám

- Časy oprav jsou z **ra, kde je oprava barikád sice v angličtině, ale jinak naprosto stejná jako na rebornu

- GuM nemusí být v každém případě leader na GWčkách

 

Možná sem se někde upsal, protože jsem byl myšlenkama jinde, kdyby se vám něco zdálo divné tak se zeptejte proč to tak je.

Edited by Nerosan
Link to comment
Share on other sites

Guest betr

Soul Linker :

...

Ty delas z linkara temer jen dvoutlacitkoveho skillera ...

A co eske (nebo uz nejde?) a eska ?

Linky nejenom wiz a clown, ale jeste gypsy, stalker, creator (ten healovaci), sinx (a druhej linker, pokud je).

Ja teda u kaite/kaupe nerozlisuju low/high vit, proste to hazim na vsechny (co nemaj asu) a pri fightu spamuju jen kaupe na toho, kdo je zrovna nejvic demovan + koho se chysta skocit champ.

Link to comment
Share on other sites

Ty delas z linkara temer jen dvoutlacitkoveho skillera ...

A co eske (nebo uz nejde?) a eska ?

Linky nejenom wiz a clown, ale jeste gypsy, stalker, creator (ten healovaci), sinx (a druhej linker, pokud je).

Ja teda u kaite/kaupe nerozlisuju low/high vit, proste to hazim na vsechny (co nemaj asu) a pri fightu spamuju jen kaupe na toho, kdo je zrovna nejvic demovan + koho se chysta skocit champ.

 

use delete

Link to comment
Share on other sites

V poslední­ dobÄ jsem guardy na gw moc nevidÄl, neří­kám že ostatní­ linky nejsou potřeba, taky jsem napsal "V klidu : Přehodit linky, naházet kaupe, kaite na vÄechny", ale ve fightu je nejdůležitÄjÄí­ linka na wiznÄ a clownovi (+na linkerovi, ale tomu to máÄ nahodit před fightem a dispell nedostane, takže mu vydrží­).

Link to comment
Share on other sites

Sniper :

 

Ve fightu : Status nůž a blitz beat, popř. status luk a status šípy a blitz beat (v tomto případě se držet hodně vzadu).

 

 

Hadam, ze tam melo byt arrow shover.

 

Assassin Cross :

Ve fightu : Na dálku grim se status šípem (curse, stun, divina - statusy, které se další ranou nezruší, popř. sleep na lidi na sacri), Na blízku to samé nebo Sonicovat, na empu mlátit empo pokud to má smysl.

Možné MVP karty - žádné

Nejpoužívanější skilly : Grim

 

 

Hm ono uz se to na Rebornu zmenilo, ze muze sinx equipnout sipy? Protoze driv to neslo.

 

Hej a co Samurai? :) Sice je ten boss docela otrapa (kdyby tam nebyla tahle veta: "možné mvp karty" tím myslím karty které na rebornu jsou, nebo věřím že by mohly padnout." tak hned pisu Hibram pro HW, Thana pro sinxe a Assasin cross eremes pro champa :P ), ale porad ma jen 212k HP, tzn to padne na lexlou assuru.

 

Ten grim bych zas tak moc neprecenoval, protoze proti schopne guilde si moc nezagrimujes(max kdyz se campy hodne priblizi a ty si na range grimu a zaroven stojis v prvni rade takze si te kazdy hned nevsimne), spis bych asi cistil magnet jak champ. Ale tak to je podle situace no.

 

Jinak je to fajn sepsane a mel by si to hodit na wiki at se porad nekdo nepta v GW topicu a Elleshar pak musi psat svoje plachta posty. :)

 

Ty delas z linkara temer jen dvoutlacitkoveho skillera ...

A co eske (nebo uz nejde?) a eska ?

Linky nejenom wiz a clown, ale jeste gypsy, stalker, creator (ten healovaci), sinx (a druhej linker, pokud je).

Ja teda u kaite/kaupe nerozlisuju low/high vit, proste to hazim na vsechny (co nemaj asu) a pri fightu spamuju jen kaupe na toho, kdo je zrovna nejvic demovan + koho se chysta skocit champ.

 

 

Betr poucuje Zeregese jak hrat linkera. A to rikali ze konec sveta bude az v roce 2012. :D

Edited by Alice in Wonderland
Link to comment
Share on other sites

Reborn ... arrow shower nefunguje na magnetu a lepÄí­ ploÄný skill na přenáÄení­ statusů mÄ nenapadl, naví­c BB dává i hit lock

 

Toho thanatose připí­Äu, ten se celkem lehce huntí­, ale ostatní­ vÄří­m že tu nepadnou.

 

Přznám se že na ty es-skilly jsem zapomÄl, ale to proto že už se tu guardi nějak nepouží­vají­ a barikády mají­ tak málo HP (120k) že než vycástí­Ä eska tak barikáda umře, ale aby mÄl betr radost tak jsem to tam doplnil. OhlednÄ tÄch linek, jsem už psal, že jsem to tam psal (Přehodit linky, naházet kaupe, kaite na vÄechny)

Link to comment
Share on other sites

Guest betr

Betr poucuje Zeregese jak hrat linkera. A to rikali ze konec sveta bude az v roce 2012. :D

 

To vis .. casy se meni .. a konec sveta se blizi .. brzy snad zacnu i nosit poty. :P

 

Ten prehled hodte nekdo na wiki, at to nemusim presouvat zase ja a nasledne poslouchat nadavky - ze jsem tam neuvedl autora a privlastnil si cizi dilo. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1. Hadam, ze tam melo byt arrow shover.

 

2. Ten grim bych zas tak moc neprecenoval, protoze proti schopne guilde si moc nezagrimujes(max kdyz se campy hodne priblizi a ty si na range grimu a zaroven stojis v prvni rade takze si te kazdy hned nevsimne), spis bych asi cistil magnet jak champ. Ale tak to je podle situace no.

 

1. Arrow shower je good max na diry v magnetu, ale furt je to jen 1 zasah za cas, hazet BB z gypsi kissu a stringu je krasna ukazka toho jak ma vypadat hitlock :)

2. presne tak, jakmile je v konkurencni guilde 1 schopnejsi ssniper tak s tim grimmem moc neuhrajes, detect j holt svine.

Link to comment
Share on other sites

1. Arrow shower je good max na diry v magnetu, ale furt je to jen 1 zasah za cas, hazet BB z gypsi kissu a stringu je krasna ukazka toho jak ma vypadat hitlock :)

2. presne tak, jakmile je v konkurencni guilde 1 schopnejsi ssniper tak s tim grimmem moc neuhrajes, detect j holt svine.

 

1. To ze tu arrow shower nefunguje na GW jsem nevedel, ale uz dva tydny pred tebou mi to pripomnel Zereges. :)

 

Reborn ... arrow shower nefunguje na magnetu a lepÄí­ ploÄný skill na přenáÄení­ statusů mÄ nenapadl, naví­c BB dává i hit lock

 

2. Myslimze minule GW byly krasnou ukazkou toho, ze i kdyz si clovek dava s tim sinxem pozor a grimuje z "davu" sveho campu, tak jeden detectujici sniper mu vcelku prekazi plany. :)

Link to comment
Share on other sites

1. To ze tu arrow shower nefunguje na GW jsem nevedel, ale uz dva tydny pred tebou mi to pripomnel Zereges. :)

 

 

 

2. Myslimze minule GW byly krasnou ukazkou toho, ze i kdyz si clovek dava s tim sinxem pozor a grimuje z "davu" sveho campu, tak jeden detectujici sniper mu vcelku prekazi plany. :)

 

k 1. bodu jsem jen prispival :) a s 2. souhlasil :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...