Jump to content
Reborn fórum

Sir De Bill

Recommended Posts

Po zkušenostech s jednáním nÄkterých lidí na BG jsem se rozhodl sepsat takový manuál obsahující obecné i konkrétní rady, jak zlepšit výkony hráÄů. Nebude chybÄt konstruktivní kritika ani ta ménÄ konstruktivní. Upozornil bych předem, že se jedná o pohled hráÄe, který sice má zkušenosti (a to vcelku bohaté) s GW i BG, na Rebornu se může zařadit mezi ty nejlepší, avšak ani zdaleka to neplatí o mezinárodní scénÄ. JistÄ se může najít další člověk, který má více zkušeností z jiných serverů, nebo má daný class projitý podstatnÄ více než já. Ne všechny názory a rady jsou každého (2/3 Ekirei zahrají svůj char lépe, než bych ho zahrál já a určitě se najdou i lidi na Rebornu, co jsou v určité oblasti lepší), takže následující řádky berte prosím s rezervou.

 

Následující se vztahuje pouze na Flavius - TD (takové CTF/SC jsou pochopitelnÄ dost odlišné - sniper se pak stává nejlepší postavou na obranu - zapastí bránÄné kameny/vlajku, combo sacri + linker/LK je zase ultimátní na útok...)

 

V první řadÄ se podívejme trochu obecnÄji na char (+ build) a equip.

 

Nechci nikomu předepisovat, co má brát (zvlášÂť nemá-li na výbÄr více charů). NicménÄ je naprosto zřejmé, že 8 creatorů + bragi nemají velkou šanci na výhru proti týmu, ve kterém je champ, co umí pracovat s pneumou, wizna a třeba SinX. RO je jedna z tÄch her, kde se chary výbornÄ doplřují, témÄř každý nový class může být velkým přínosem - i když postava jako taková není nějak úžasná. I obyÄejný wizard má quag a může zkomplikovat cizím champům vyskákání týmu díky hit-locku (byÂť nemusí dávat velký dmg). Devo crus zas může zachránit low vit chary a i když nemá tolik HP, proti creatorům a SinXům svoji práci odvede víc než dostateÄnÄ.

Když vidím, že je na BG 5 SinXů a já jsem jedním z nich, vezmu jiný char (nejlépe ten, který je 1 nebo vůbec).

 

VÄtšina classů se může uplatnit, ale hráči musí přemýšlet. I s PvM buildem se dá předvést velice kvalitní výkon - zvlášÂť když jsou spoluhráči, o které se dá opřít.

 

Equip už BG vyžadují dost jiný, než PVM. Základ je marc/ED, thara/horn, ray/nox. Na vÄtšinu classů je i hloupá bereta lepší, než +8 magnis cap. Není problém ji sehnat, tak hurá do toho! Asi nemá smysl vypisovat pro každý class equip zvlášÂť, to už tady na foru můžete lehce najít (zpravidla to bude nadepsáno GW equip).

 

Když nemám marca, beretu, tharu (nebo něco na stejné úrovni), tak jsem kolegiální vůči ostatním a na BG nelezu. Sám si hru neužiju, ostatní mÄ budou vidÄt jako feedera druhého týmu a ty badge za to opravdu nestojí.

 

Vždy potuju, co to jde. Hážu dema, mám permanentnÄ EDP, používám jídla, speed potiony a authoritative badge. Badgů je na to dost a šetřit nemá smysl. Kazí to hru mÄ i ostatním.

 

BG nejsou GW! ByÂť vykazují mnoho shodných znaků s GW:SE, tak pamatujte, že si spoluhráÄe nevybíráte a snažíte se nejlépe pracovat s tím, co je vám přidÄleno. A opaÄnÄ! Spoluhráči musí mít jistotu, že se mohou spolehnout na vás. K tomu je klíÄová komunikace. Chvílemi to vypadá, že lidi ví, co mají dÄlat a pak najednou provedou takovou hovadinu, že by zasloužili proplesknout. Kdo byl vÄera na BG ví, že situace, kdy soupeř nasbíral 20 fragů a my třeba jen 5, ještÄ nutnÄ neznamená prohru.

 

Co dÄlat?

Respawn/restore room (nebo jak tomu chcete nadávat).

-Bard zapne stringy

-Gypsy zapne kiss

--Každý class si klikne na opraváře pokud potřebuje, vybere z kafry suroviny (teÄ nevim jestli je nutné klikat na healera - jestli se full heal nedává automaticky při portu zpÄt do hry), naháže jídla

---Linker nalinkuje co může (linker, SinX/bard, stalker mají přednost - zhruba v tomto pořadí) pak rozháže kaite a kaupe pokud může.

---Bard (může i gypsy, ale ta zpravidla nemá krom kissů nic moc, co by mÄlo smysl) switchuje songy (jabka/kissy zahrané v respawn roomu se pak nemusí dochlastávat)

---Každý acolyte class (ano, i champové) boostí nezávisle na přítomnosti stringů! Bless >>> Agi! Na agi mají mít lidi authoritative badge, které jsou v mnoha ohledech lepší než obyÄejné agi (díky nezrušeitelnosti dispellem, quagem a decreasem).

--- Creator rozhází protekce!

 

Hra

Paladin (sacri crus) - drží klíÄové chary (osvěděuje se mi non-suicide prof, clown, wizna, ale dá se vzít i champ, když to umí), chlastá. Pokud cizí tým nedisponuje profou, nemusí to sacri ani moc přehazovat. Drží se mimo dosah creatorů! Přes chapadlo je to kuře zpravidla tÄžší ubombit, než přímo.

 

Hunter/Sniper - samotný sniper nemá šanci vážnÄ ohrozit vÄtšinu charů na životÄ, ale zkomplikovat život jim může. Pokud má soupeř jednu wiznu nebo profu, tak je rozumné countrovat právÄ je. Sniper je ultimátní char na odhalování SinXů! Zatím jsem nevidÄl žádného, který by na sebe tuto úlohu vzal. Díky pastem jim navíc může velice snadno zabránit přepadení kempu zezadu. Ony ty pasti celkovÄ jsou velice málo využívané a podceřované. Ale zase - když jsou v mém týmu champové a mají převahu nad cizími - a rushují je se speed potama, tak mezi můj a soupeřův kemp nedám pasti, v opaÄném případÄ jsou tam naprosto opodstatnÄné (ale chce to odhad jestli budeme spíš postupovat nebo ustupovat).

 

Bard/Clown - tvoří kemp! Pokud nÄkdo zdrhá daleko dopředu mimo písničky, je to trotl a tudíž nestojí za to, rushovat za ním, aby ty bragi/jabka mÄl. Když se vrací na kemp, dívá se na mini-mapu, aby věděl kudy je to nejbezpeÄnÄjší! Když to vÄera DubiiineQ23 rushoval o trošku kratší cestou (vcelku zanedbatelnÄ) skrz kemp nepřátel, tak jsem se snažil, abych ho v dalších hrách nechytl do týmu, protože lidi co nepřemýšlí jsou vÄtší zlo, než ti, co to zatím jen neumí / nemají naexpeno.

 

Dancka/Gypsy - na TD není až tak ultimátní jak jinde, přesto se z ní může stát velice užiteÄný char. Slow grace po pushnutí cizího kempu umožní chytit lidi, co zdrhají. Při ústupu může za cenu vlastního života zachránit klidnÄ 5 jiných. Pozor na Dazzler! Je to dvojseÄná zbrař. V BG funguje na soupeře i na vlastní tým, takže je NUTNOST sledovat, komu uškodí víc. ZvlášÂť když vÄtšinou vidí více spoluhráÄů než protihráÄů (vzhledem k tomu odkud dazzleruje). Zažil jsem gypsy, která byly tak neuvÄřitelnÄ hloupá, že odstavila vlastnímu týmu skoro polovinu precastu a soupeři to znaÄnÄ usnadnila. Na Rebornu jich naštÄstí moc není, ale i jedna může v tomto ohledu dÄlat rozhodující chyby - je jedním z charů, který může znaÄnÄ škodit i vlastnímu týmu.

 

Wizard / High Wizard - nemám bragi? Držím se daleko a s velkou dex (130+) castím SG (LoV) tak, abych jistil pravdÄpodobný ústup spoluhráÄů. Držím se v safetkách (grim nezabije instantnÄ a mám HD na odhalení, přežití sonicu už není jisté). Nebojím se používat SG lvl 1 (jedna wizna bez stringů je dobrá opravdu jen na hit lock a případné odhalování SinXů). Důležité je nezapomínat na quagmire! Shodí agi (byÂť ne authoritative badge), odstaví WS, a když je nÄkde rozjetej creator, tak mu dá -25 dex, což nepotÄší. ÚspÄšnÄ funguje na libovolný class, který má dlouhé casty a dost dex (shazuje i IC, takže sniperovi klesne dex ještÄ výraznÄji jak jiným a už nebude mít instanty ani tak velký dmg). Ze stringů už je hra veselejší. SG/Meteor, sleduju mini mapu, jestli není soupeř v zádech. Když má soupeř magnet, kontroluju kouzlama plochu mezi naším kempem a cizím magnetem. Usnadní to hru champům. Ganb na případný fog, safetku a pneumu se dá taky použít...

 

Sage/Prof - A je tu další class, co při hlouposti hráÄe může více uškodit než pomoct. Vzhledem k tomu, že za profu mám odehráno asi nejvíc, bolí mÄ, jak ho lidi na BG hrají. Je to ultimátní char na disable soupeře, může zachránit život jednotlivci i kempu. Může si kohokoli držet od tÄla pavučinkou. V souboji proti mírné přesile soupeřů neumře, když ví jak použít hiding, fog, safetku, dispell. Sage je proti profovi dost v nevýhodÄ, ale základní skilly - magnet, safetka, dispell, HD má i tak. Profa nemusí být nutnÄ od toho, aby držel magnet. Má soupeř wize? Je živá? Je na kempu? Pak hodím magnet. V opaÄném případÄ je to naprostý nesmysl a pouze se tím brání odstavení všech ostatních charů (pneuma, safetka, fog, vlastní SG na kempu). To je asi nejvÄtší chyba, které se profové dopouští. Ale jsou další - máme víc profů a soupeř má wize? Fajn. UrÄete si pořadí tÄch, kdo ho budou držet v případÄ smrti předchozích! Komunikujte! "Nemám gemy, vem magnet ty, já jdu šikanovat soupeře pavučinkou na respawn a beru si tohoto champa." Když jsem rozkouzlil bez stringů cizí kemp přes 3 profy, tak jsem málem padl smíchy pod stůl. Magnet se posouvá, přepisuje, hýbe se s ním. Neškudlím gemy! Vidím na zemi quag? Dám přes nÄj magnet! Pushujeme? Posouvám magnet dopředu klidnÄ po 3 políÄcích, aby mÄli hráči alespoř možnost nelézt do cizího precastu! Umřou cizí wizny? Dám deluge... Kdy dispellovat, koho dispellovat? Nemusím-li držet magnet a pokud nezachrařuju život spoluhráči dobře umístÄnou safetkou / fogem nebo pokud nezdrhám, tak spamuju dispell. Má cizí tým devo a háže ho na nějaký char? Tak tÄch dispellů dám víc po sobě. A co? Gemů je dost! OsobnÄ zamÄřuju dříve chary s linkou (byÂť takový sniper s linkou mi může být ukradený, když tam pobíhá wizna na sacri), ale není nutnost. Účinek dispellu na stalkera s linkou/linkera je nulový, na priesta malý, na barda/devo/creatora/snipera/SinXe slušný, na barda s linkou/champa/SinXe s linkou velký a na jakékoli WS naprosto devastující. WS jako takové je speciální případ - ten char je mimo kování dost useless, cart boost se dispellem stejnÄ neruší, takže pokud ho nehraje schopný člověk s velice kvalitním equipem, není důvod mu vÄnovat zvláštní pozornost. Koho dispellovat urÄuje poÄet charů, jejich pozice a samozřejmÄ efekt dispellu, který to na nÄ bude mít. S profou se ale dá dál velice kvalitnÄ používat magnet a safetka jako útoÄný skill, může odhalovat SinXe (díky EC se jich ani nemusí bát) pomocí HD, ...

 

priest/HP - nÄkdo jde pomalu? Ano, má mít authoritative badge, ale to není důvod mu to AGI nedát. NÄkdo háže /hlp? Bless (a případnÄ doplnit agi). Pamatujte, že bless je ultimátní buf pro drtivou vÄtšinu charů! VždyÂť dává +10 str, int a dex! To je 30 statů! Mimochodem v respawn roomu je povinností priesta boostovat, ale ne jen tam! Když je jen trochu Äasu, tak se boostí ne až padnou boosty, ale tak, aby boosty nikomu nepadly kvůli Äasu a když padnou pod dispellem, aby daný char byl bez nich nejkratší dobu! Vezmu klíÄové chary do přátel a prostě boostím. KlidnÄ 3x do minuty. Zbytek ménÄ často. Co jiného chcete s HP dÄlat? Rejpat se v nose? Jednou máte support char, tak supportÄte. NÄkdo teÄe? Ano, healování na BG je podřadná činnost, ale když zabrání soupeři mít další frag, jen do toho (zpravidla u low vit charů, kterým poty nedávají tak moc HP). Ale co by mÄlo každé HP ovládat - STATUS RECOVERY. Po blessu (na vÄtších BG na prvním místÄ) snad nejpoužívanÄjší skill, pokud je na BG gypsy a statusující sniper. Když stojím s wiznou ve stunu, vedle mÄ betr, co jen postává a vím, že ke mÄ jde SinX. Klikám pod sebe safetku a doufám, že dostanu status a asi nepřekvapí, že mé přání vyslyšeno nebylo. Ten skill je velice podceřovaný a přitom jsou to právÄ ty chary, které ho potřebují, které mohou souboje rozhodnou ve vlastní prospÄch. Pneuma vs safetka. Ano, soupeř může mít hafo creatorů a je vhodné tudíž mít naházené pneumy, ale prosím, nechte nÄkde prostor i na občasnou safetku pro wiznu, která na rozdíl od vás má přehled o SinXech v blízkém okolí a má vÄtší respekt ze sonicu než grimu!

 

Champion (monk) - jsem champ a ne priest a proto nebudu boostit? V tom případÄ jsem useless a nemám v týmových hrách co dÄlat. GTFO! Champion by mít obrovskou (ne-li) nejvÄtší spotřebu speed potionů. Na vÄtších GW/BG spíš sleduje vlastní kemp, dává pneumy a Äeká na soupeře až je dost blízko. Na Rebornu bÄží se speed potem do cizího kempu. Je-li chycen v hit-locku od SG, snapuje z5, aby neumřel zbyteÄnÄ. Jinak se snaží zabít ty, co mu můžou ublížit a nejvíce samozřejmÄ klíÄové chary (které se liší podle složení - mám wiznu, soupeř má jednoho profa? OK, to je můj primární cíl. Nikdo nemá profa, oni mají wize i bragi. Jednoho z nich zamÄřím). Nebojte se pneum, boostů! Ten champ je nemá na okrasu! Mimochodem decrease je na non-acolyte classy taky dobré svinstvo. Äím vyšší lvl tím lépe. ZvlášÂť pomalý SinX to ocení, když nemůže nikoho dohonit.

 

Creator - ano, bomby jsou skoro zadarmo, ale na jejich házení je potřeba držet se ve stringách. Možná tak 2 creatoři na BG hráli slušnÄ. Zbytek je trash, co bÄží dopředu, vbÄhne do SG, chytne asuru a jakmile obživne, jde znovu na smrt. Ten clown si skoro sedře prsty, aby hrál zároveř třeba i 3 písničky a jeho práci tak znehodnocujete! To je asi nejvÄtší chyba, co jsem zaregistroval. Dál - nebombím zbyteÄnÄ do pneumy (když vidím, že ten char v ní nemá touhu vylézt), bombím high vit chary. Když má soupeř trash champy, staÄí vybÄhnout kus dopředu a vybombit cizí bragi/sacri/profu. Ti zpravidla mají dost vit. A pak samozřejmÄ SinX s katarem. Tohle snad není takový problém, ale co je krizové - PROTEKCE! Jsou levné a i když nemám FCP, tak aspoř to co mám rozhazuju! PrimárnÄ armor (kdyby se přemnožili stalkeři tak i štít), clownovi a SinXovi zbrař. Mimochodem - pokud nÄkdo má jen jednotlivé protekce, tak je zpravidla zbyteÄnost dávat champovi/wiznÄ protekt na zbrař - mají rodky/macy, které jsou samy od sebe nerozbitné. WS zas mívají často zippera ve zbrani a ten jim stejný efekt poskytuje taky. Vyjadřovat se zdlouhavÄ k SPP snad ani nemusím. TeÄe kemp nějak plošnÄ? Od wizny, snipera, grimujícího SinXe, matk stalkera? Tak musí aspoř jeden crea přejít na SPP. A i když to není extra vážné, paladin vám bude vdÄÄný i tak.

 

Linker - asi se to nezdá, ale i tento char může ublížit (jinak než nafeedit soupeře). Linka má smysl na SinXe, stalkera, linkera a clowna (+ WS). ÂŽádná wizna nebude za souÄasné situace nosit crystal fragmenty, takže nepotřebuje linku. ZbyteÄnÄ ji budou (nejen) profové zamÄřovat, protože je kvůli lince zvýraznÄná. Opravdu k vám vdÄÄnost cítit nebude - byÂť to nemyslíte nijak špatnÄ. Dál - kdyby mÄl linker k sobě druhého, tak jsou ultimátní kombo. Má-li soupeř wiznu, kaite > kaupe. Jinak pochopitelnÄ naopak. Když není druhá linka, můžu na sebe aspoř poutat pozornost - nepozorných nebo hloupých profů, champů.

 

SinX - tento char mi nepřísluší moc komentovat, ale aspoř tolik - ne všichni mají status šípy, když grimují = FAIL! Když mám linku a boosty, tak se ani neukazuju, když je na screenu cizí prof! Sonic dává sice opravdu velký dmg, ale je na rozdíl od ostatních silných skillů redukován def, takže sonicujte jen to, co zabijete! Když přijde SinX k paladinovi, profovi (kterej mu dá okamžitÄ dispell) a nebo vit champovi (který ho hned skoÄí), tak působí spíš komicky než hrůzostrašnÄ. A SinX pronásledující svou kořist, který nepoužívá speed poty je poloviÄní (pomunu-li fakt, že je to lama). EDP jsou dost levná záležitost a přitom jsem tÄch soniců bez EDP dostal fakt hodnÄ. Ano, můžu chytit stun, ale na to je relativnÄ malá šance. A pokud jde o zabití kohokoli sonicem bez EDP - to zkoušejte na chary co vyšly z novice zóny, ne na chary na BG.

 

Stalker - lenost creatorů nezná mezí, což zatím stalkera činí velice otravným charem. SvleÄený char = nepoužitelný char a jednoduchý frag. A matk stalker je proti týmu bez SPP crea taky vcelku dobrá volba. Jen je třeba myslet na to, že Mind break fakt nedostanete, takže ten dmg nebude až tak velký, ale low vit chary to zastavit může (zvlášÂť když chytnou na krátkou chvíli stun).

 

WS a nezmínÄné chary - switch na jiný char, expení jiného charu

LK - poÄkat na CTF/TI/SC

...

 

 

Co dÄlat, když...?

Co dÄlat, když mi umře v souboji clown? Chvíli před tím, než padne efekt stringů utíkat co mi nohy staÄí k vlastnímu respawnu, kde se sejde celý tým.

Co dÄlat, když mi umře půlka týmu? OpÄt zdrhat smÄrem k respawnu.

Co dÄlat, když mÄ fraguje soupeř spoluhráÄe na respawnu? Vrátit se zpÄt s dostateÄným poÄtem lidí a zfragovat je.

Co dÄlat, když mÄ fraguje soupeřův tým spoluhráÄe na respawnu? Roztahat je, co to jde - moc lepších možností není. Lidi jsou v principu blbí, takže to půjde snáz, než by nÄkteří pesimisti Äekali.

Co dÄlat, když mi dojdou poty (nebo žádné nemám)? Držet se v uctivé vzdálenosti od soupeře, nefeedit a doufat, že si toho spoluhráči nevšimnou a nebudou mi nadávat.

Co dÄlat, když se nemůžu dostat na vlastní kemp? Zdupat vlastní tým, aÂť to nějak řeší, protože BG jsou týmová hra a jako jednotlivec nejsem všemocný.

 

Co dÄlat, když mÄ pronásleduje agresivní assassin? Zfragovat ho na 2 heavens drivy. V případÄ priesta na ruwach, pokud si nejste jisti vlastním classem, pořiÄte si svitky.

Co dÄlat, když mÄ pronásleduje cizí champ? Hidnout mu asuru, kterou mi bezpochyby dá a smát se mu, jaká je lama.

Co dÄlat, když nemám bless? Pobíhat okolo, řvát na mumblu/TS, spamovat priesty a champy, dávat /hlp.

Co dÄlat, když je soupeř bez profesora? Snažit se urvat co nejvíce fragů pro sebe, protože jak přijde Elleshar, už jich moc nezbude.

Link to comment
Share on other sites

Pekne sepsane, aj dalsi lide by mohli neco doplnit ...

 

Rcx asi moc nefunguje, neb kdyz jsme razili z "restroomu" tak po mne chtel bless aj nejakej wizz u kteryho jsem mel ikonku ze dostal bless pred par vterinama.

 

Jeste bych doplnil neco k HP:

Vzhledem k buildu status recovery opravdu moc nepouzivam, neb nez mi po nem skonci delay, tak dostane statusovany stun jeste petkrat.

V restroomu vas hp naboosti pokud se pohnete, pokud ale zustane 15 lidi na jendom policku, tak naboosti jednoho a vic nema sanci.

Hpcko ma jeste jeden ultimatni skill, ktery jsi nezminil a tim je lexa. Pokud se pouzije ve vhodnou chvili, tj. tesne pred asurou, sonikem, nebo na nekoho na koho miri dema, tak ma cil jen mizivou sanci na preziti.

Link to comment
Share on other sites

Baal: Pokud to tam někdo zkopíruje, tak s tím nemám problém, ale do té wiki se sám vrtat nechci.

Proc? Myslis ze je to slozitejsi nez napsat zpravu sem ?

Misto Quote kliknes na Edit, misto Post kliknes na Save. I horni lista pro upravu textu je na wiki prakticky stejna jako tady na foru, tak nechapu proc tady to jde a na wiki ne.

Edit: ted koukam ze je to prelozeny, takze je to jeste jednodussi nez tady, nemusis znat ani tuhle elementarni anglictinu, proste kliknes na upravit stranku a pote na ulozit.

Edited by betr
Link to comment
Share on other sites

Taktéž doplním něco ke Stalkerovi kterýho jsem si dneska pěkně užil

 

- auto.badge + speed poty nutnost , pri tlaceni je dobre nahodit speed pot a honem si nekoho chytit close confinem a nasledne divestit pomerne dobre mi to dneska vychazelo popr trochu sucide nabeh do kempu a divestit jak o zivot a ztratit se v chumlu, jedine ceho jsem se obaval byl champ a pak 2 crea najednou kteri by me bombily

 

- pokud de o defenzivu pomerne dobre jsem si vyhral se soul burnem a snazil se zamerovat champy kteri vybihali to same s pressure

Link to comment
Share on other sites

Dolezity poznatok - 2 profovia v 1 tyme bez spolocneho TS nerobi dobre:)

 

Jn. promin či jsi to byl Ty nebo někdo jiný, komu jsem tam párkrát přepisoval magnet s Lyre .) hold nechtel jsem dát Rodixovi ani jeden frag :D

Jinak jsem si BG celkem užil ...

 

EDIT: Vůbec, nehrajte nikdo gHW rád poslouchám rodixe jak "žadoní o boosty" každou chvilkou na mumble ;D

Edited by Aniteru
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Drž si plné SP. Kdyby byl trochu silnější champ, tak by párkárt zabil sacri úplně zbytečně. Rozdíl mezi 12 a 30% redukcí je značný. Ještě to chce sehnat něco na mid/lower (redukce nebo/a brýle s nightmarou).

Slayer - když je prof na sacri a nemá sleep resist, tak by sleep pasti udělaly víc než ankle snarl (navíc je můžeš spustit snad i sám).

Salamoun Alchymista - buď se doexpi nebo smaž. Krom toho, že ten build je tragickej (vit dost málo na to, aby tě zabil SinX a chytal jsi stun, naopak dost na to, aby tě vyndal jiný crea), tak svou neschopností doexpit se feedíš soupeře, protože nemáš devo.

Link to comment
Share on other sites

profa nema cas na huntenie nightmary:P

profa ma dve nightmary v kafre :P

kazdopadne pan ucitel asi zabudli, ze sa kazdemu nevalaju v kafre 4 volne glassky aby tam tie nightmary mohol strkat :)

Edited by Elfinka
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...