Jump to content


Photo

ragnarok online v linuxu


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 lakaolla

lakaolla

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 February 2008 - 09:26 PM

zdravim vsechny chtel bych se zeptat jestli je mozne se na reborn prihlasit z linuxu hru jsem nainstaloval a pustil pres wine. Client se vsak ukonci hlaskou ze chybi knihovna neco crypt bohuzel nejsem momentalne u sveho PC takze nenapisu presny nazev knihovny, ale snad nekdo bude vedet. Na jinem serveru tato knihovna nebyla potreba a hra bezela bez problemu. Je tedy nejaka sance ze se pripojim na reborn z linuxu? dekuji za odpoved :wub:
  • 0

#2 k3dT

k3dT

    Admin

  • Admin
  • 5,305 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 01 February 2008 - 09:54 PM

http://wiki.reborn.c...stalace_klienta

mrkni... melo by to pomoct
  • 0

#3 lakaolla

lakaolla

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 February 2008 - 11:33 PM

diky za odkaz kdyz jsem se dival na wiki posledne tak bych rekl ze tam byl postup instalace mene obsahly. Priste me snad napadne se podivat jestli nebyla nejaka zmena :wub: vyzkousim to a snad to rozjedu :P
  • 0

#4 Guest_jirkan_*

Guest_jirkan_*
  • Guests

Posted 02 February 2008 - 01:38 AM

zdravim vsechny chtel bych se zeptat jestli je mozne se na reborn prihlasit z linuxu hru jsem nainstaloval a pustil pres wine. Client se vsak ukonci hlaskou ze chybi knihovna neco crypt bohuzel nejsem momentalne u sveho PC takze nenapisu presny nazev knihovny, ale snad nekdo bude vedet. Na jinem serveru tato knihovna nebyla potreba a hra bezela bez problemu. Je tedy nejaka sance ze se pripojim na reborn z linuxu? dekuji za odpoved :wub:

Dej winecfg a nastav si emulaci Win98, npkcrypt.sys te prestane otravovat

Edited by jirkan, 02 February 2008 - 01:39 AM.

  • 0

#5 lakaolla

lakaolla

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 3 posts

Posted 02 February 2008 - 03:22 PM

Dej winecfg a nastav si emulaci Win98, npkcrypt.sys te prestane otravovat


uz mi to funguje i kdyz necham emulaci na winXP npkcrypt uz neotravoval. Asi je to verzi wine uz je to nejaky patek co jsem to zkousel naposledy. No hlavne ze to funguje :wub: diky
  • 0

#6 Gwaihir

Gwaihir

    Deviling

  • Hráči
  • PipPipPipPipPip
  • 367 posts
  • Gender:Male

Posted 31 August 2009 - 11:07 AM

Me to teda na Linuxu (Ubuntu) jede hodne pomalu :D, takze je to vicemene nehratelne. Ale s Linuxem, co se tyce Xwoken moc kamarad nejsem, tak mozna delam neco spatne. Poustim to na D3D+HAL v setupu a v okne (fullscreen je tragedie). Mam notes Lenovo R500 (LEN TS TP R500 P8400@2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, DVD±RW, BT) a ve woknech je to samozrejme uplne ok. Ubuntu je ve verzi 9.04, grafika je ATI Mobility Radeon 3470 power optimized. Poustim to pres wine - instalator mi zatim nefungoval, ale zkusim novej. Nicmene instalace pro me neni tak podstatna, klidne si to opatchuju a nainstaluju ve woknech. Patcher.exe pres wine tez nejede, takze poustim jen pres reexe.exe. Nejake tipy?
/thx
  • 0
Gwaihir - monk 8x
Elric of Melnibone - bard lvl 7x
ElTrader - merch
Gerana - TU priestka

#7 k3dT

k3dT

    Admin

  • Admin
  • 5,305 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 31 August 2009 - 04:23 PM

Kdyby nekdo nevedel... novej patcher normalne v linuxu funguje. Jen si potrebujete nainstalovat Mono... a pak pustit patcher v shellu pres "mono Patcher.exe".
  • 0

#8 niCe

niCe

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 06 December 2009 - 03:11 PM

Chci se zeptat který z výběru linuxu byste mi doporučili ?

\/___[ EDIT ]___\/

Aktuálně jsem si stáhl Linux Danix a FreeBSD
FreeBSD se mi zdála z referencí nejlepší volba i když jsem uvažoval i o debianu.

Edited by niCe, 06 December 2009 - 03:31 PM.

  • 0

#9 Guest_jirkan_*

Guest_jirkan_*
  • Guests

Posted 06 December 2009 - 08:42 PM

Chci se zeptat který z výběru linuxu byste mi doporučili ?

Aktuálně jsem si stáhl Linux Danix a FreeBSD
FreeBSD se mi zdála z referencí nejlepší volba i když jsem uvažoval i o debianu.

No FreeBSD neni Linux, je to jiny Unix-like system (vychazejici z BSD4.3 linuxu)

Osobne jako zacatecnikovi asi jednoznacne Ubuntu, je uzivatelsky velmi privetivy, funguje tam prakticky vsechno,
balickovace ma uzivatelsky pohodle, fora i komunitu ma vybornou (a vlastne navic ubuntu je debian based distribuce).

Edited by jirkan, 06 December 2009 - 08:43 PM.

  • 0

#10 niCe

niCe

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 07 December 2009 - 06:31 AM

Nojo ale já míním i hrát ragnarok na linuxu a někdo nahoře v topicu si stěžoval že mu to hratelně neběhá...
  • 0

#11 Guest_jirkan_*

Guest_jirkan_*
  • Guests

Posted 07 December 2009 - 08:26 PM

Nojo ale já míním i hrát ragnarok na linuxu a někdo nahoře v topicu si stěžoval že mu to hratelně neběhá...

To bude dost zaviset na grafarne co mas, bohuzel, bez DRI je to nehratelne, s DRI ano.
  • 0

#12 niCe

niCe

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 07 December 2009 - 08:33 PM

DRI ? - co to je ? :) slyším teda prvně
  • 0

#13 presi

presi

    sucessful troll

  • Hráči
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,128 posts
  • Gender:Female
  • Location:Insitute of Chemical Technogy - Prague

Posted 07 December 2009 - 09:06 PM

DRI ? - co to je ? :) slyším teda prvně

a googlu slyšíš taky prvně?
  • 0
"trolling is a art"
First Lady - priest




H̷͓͕͔̤ͨ̚͟E̷̲̻̮̖͈͓͋̍ͣͤ͠ͅ ̨̠̟̙̞ͮͥ́̌H̡̤̔̈́̐̓̒̍̆́͝Ā̧̠̦̭̥̜͉͒͋ͅS̶̰͚̹̣̭͍̠͕̃̐ͭ ̥͉̭̞͔͓̉̒̅͞R̸͍̰̺͔͐͆ͤ̍ͪ́E̷̳̯̲͓̊ͤ͛̎͑͘ͅͅT̷̬̖͖̦̮̻̘͛ͨ̈́̽̋U̥̳͇̮̲̾͗̒́ͨR̪͓͓͔̯̼̹̓ͬ̾͂N̴̡͓̯ͣ̆͐̏͝E̛̺̮̫̲͈̱͇̙̘͋͛̔Ḋ̾͂͏͎̖͙͕͕͓͇͡


#14 Guest_jirkan_*

Guest_jirkan_*
  • Guests

Posted 07 December 2009 - 09:20 PM

DRI ? - co to je ? :) slyším teda prvně

Direct Rendering Interface. Konkretne nVidia se k tomu vyjadruje (aspon v novych driverech) ze je to obsolete.
P.S. Koupim ATI do AGP... :)
  • 0

#15 niCe

niCe

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 08 December 2009 - 05:15 PM

Heh tak PC nemám slabé... mám tam ATInu 64 bitovou tak AMD64 jsem si stáhnul ubuntu jen eště přečtu pár článků abych nějak získal přehled :teehee:

Akorát mám menší dotaz... Mám 1 HDD o velikosti 500G a mám na něm už Windows a trošku se bojím nahrát tam ubuntu protože mám strach a bych nepřišel o svá data... tak jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti.

Edited by niCe, 08 December 2009 - 05:53 PM.

  • 0

#16 Guest_jirkan_*

Guest_jirkan_*
  • Guests

Posted 08 December 2009 - 06:19 PM

Akorát mám menší dotaz... Mám 1 HDD o velikosti 500G a mám na něm už Windows a trošku se bojím nahrát tam ubuntu protože mám strach a bych nepřišel o svá data... tak jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti.

Jestli mas ty windowsy pres cely disk, o data prijdes na 100% (jo, existuji programy na shrinknuti, tusim ze Partition Magic to treba umi, ale jestli nemas UPS, tak bych rozhodne zalohoval, jestli UPS mas tak bych zalohoval taky :teehee: )
Jinak kdyz mas na disku kus volna (jako nerozdelenou partition), da se instalovat bez ztraty dat, ale hodne peclive cti co po tobe instalacni program chce (a samozrejme predem zalohuj, ze neco zvrtas je dost pravdepodobne ;) )
  • 0

#17 niCe

niCe

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 08 December 2009 - 06:38 PM

Oká takže jsi du vycuknout z archaického PC 4GB disk :Da jdu testit :teehee: uvidíme zítra to skusím.

EDIT:

A co kdybych skusil ten windows instalátor ??? U toho bych možná nemusel shánět nový disk ;)

Edited by niCe, 08 December 2009 - 07:16 PM.

  • 0

#18 kuzmicz

kuzmicz

    Deviling

  • Hráči
  • PipPipPipPipPip
  • 367 posts

Posted 09 December 2009 - 01:37 PM

Ve vistach bacha na starej partition magic:)
  • 0
random Posted Image

#19 niCe

niCe

    Poring

  • Newbies
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male

Posted 09 December 2009 - 07:46 PM

Neboj i love XP :teehee:
  • 0

#20 Gell

Gell

    retired

  • Supporters
  • 1,838 posts
  • Gender:Male

Posted 10 December 2009 - 03:25 PM

S partition magic sem nikdy o nic nepřišel.
Ubuntu se umí nainstalovat docela rozumně, i když tam už jiný systémy sou.
Nevím, co se stane, až zformátuješ/odstraníš partition s ubuntu, protože zavaděč (grub) je na ní. Netuším, jestli pak ty win půjdou ještě kdy spustit :teehee:
  • 0
"The purpose of life is to end."




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users