lakaolla Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 zdravim vsechny chtel bych se zeptat jestli je mozne se na reborn prihlasit z linuxu hru jsem nainstaloval a pustil pres wine. Client se vsak ukonci hlaskou ze chybi knihovna neco crypt bohuzel nejsem momentalne u sveho PC takze nenapisu presny nazev knihovny, ale snad nekdo bude vedet. Na jinem serveru tato knihovna nebyla potreba a hra bezela bez problemu. Je tedy nejaka sance ze se pripojim na reborn z linuxu? dekuji za odpoved Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3dT Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 http://wiki.reborn.cz/doku.php/wiki:instalace_klienta mrkni... melo by to pomoct Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakaolla Posted February 1, 2008 Author Report Share Posted February 1, 2008 diky za odkaz kdyz jsem se dival na wiki posledne tak bych rekl ze tam byl postup instalace mene obsahly. Priste me snad napadne se podivat jestli nebyla nejaka zmena vyzkousim to a snad to rozjedu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jirkan Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 (edited) zdravim vsechny chtel bych se zeptat jestli je mozne se na reborn prihlasit z linuxu hru jsem nainstaloval a pustil pres wine. Client se vsak ukonci hlaskou ze chybi knihovna neco crypt bohuzel nejsem momentalne u sveho PC takze nenapisu presny nazev knihovny, ale snad nekdo bude vedet. Na jinem serveru tato knihovna nebyla potreba a hra bezela bez problemu. Je tedy nejaka sance ze se pripojim na reborn z linuxu? dekuji za odpoved Dej winecfg a nastav si emulaci Win98, npkcrypt.sys te prestane otravovat Edited February 2, 2008 by jirkan Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakaolla Posted February 2, 2008 Author Report Share Posted February 2, 2008 Dej winecfg a nastav si emulaci Win98, npkcrypt.sys te prestane otravovat uz mi to funguje i kdyz necham emulaci na winXP npkcrypt uz neotravoval. Asi je to verzi wine uz je to nejaky patek co jsem to zkousel naposledy. No hlavne ze to funguje diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwaihir Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Me to teda na Linuxu (Ubuntu) jede hodne pomalu , takze je to vicemene nehratelne. Ale s Linuxem, co se tyce Xwoken moc kamarad nejsem, tak mozna delam neco spatne. Poustim to na D3D+HAL v setupu a v okne (fullscreen je tragedie). Mam notes Lenovo R500 (LEN TS TP R500 P8400@2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, DVD±RW, BT) a ve woknech je to samozrejme uplne ok. Ubuntu je ve verzi 9.04, grafika je ATI Mobility Radeon 3470 power optimized. Poustim to pres wine - instalator mi zatim nefungoval, ale zkusim novej. Nicmene instalace pro me neni tak podstatna, klidne si to opatchuju a nainstaluju ve woknech. Patcher.exe pres wine tez nejede, takze poustim jen pres reexe.exe. Nejake tipy?/thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3dT Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Kdyby nekdo nevedel... novej patcher normalne v linuxu funguje. Jen si potrebujete nainstalovat Mono... a pak pustit patcher v shellu pres "mono Patcher.exe". Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Chci se zeptat který z výbÄru linuxu byste mi doporučili ? \/___[ EDIT ]___\/ AktuálnÄ jsem si stáhl Linux Danix a FreeBSDFreeBSD se mi zdála z referencí nejlepÄí volba i když jsem uvažoval i o debianu. Edited December 6, 2009 by niCe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jirkan Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Chci se zeptat který z výbÄru linuxu byste mi doporučili ? AktuálnÄ jsem si stáhl Linux Danix a FreeBSDFreeBSD se mi zdála z referencí nejlepÄí volba i když jsem uvažoval i o debianu.No FreeBSD neni Linux, je to jiny Unix-like system (vychazejici z BSD4.3 linuxu) Osobne jako zacatecnikovi asi jednoznacne Ubuntu, je uzivatelsky velmi privetivy, funguje tam prakticky vsechno,balickovace ma uzivatelsky pohodle, fora i komunitu ma vybornou (a vlastne navic ubuntu je debian based distribuce). Edited December 6, 2009 by jirkan Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Nojo ale já míním i hrát ragnarok na linuxu a nÄkdo nahoře v topicu si stÄžoval že mu to hratelnÄ nebÄhá... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jirkan Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Nojo ale já míním i hrát ragnarok na linuxu a nÄkdo nahoře v topicu si stÄžoval že mu to hratelnÄ nebÄhá...To bude dost zaviset na grafarne co mas, bohuzel, bez DRI je to nehratelne, s DRI ano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 DRI ? - co to je ? slyÄím teda prvnÄ Link to comment Share on other sites More sharing options...
presi Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 DRI ? - co to je ? slyÄím teda prvnÄa googlu slyÄíÄ taky prvnÄ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jirkan Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 DRI ? - co to je ? slyÄím teda prvnÄDirect Rendering Interface. Konkretne nVidia se k tomu vyjadruje (aspon v novych driverech) ze je to obsolete.P.S. Koupim ATI do AGP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 (edited) Heh tak PC nemám slabé... mám tam ATInu 64 bitovou tak AMD64 jsem si stáhnul ubuntu jen eÄtÄ přeÄtu pár Älánků abych nějak získal přehled Akorát mám menÄí dotaz... Mám 1 HDD o velikosti 500G a mám na nÄm už Windows a troÄku se bojím nahrát tam ubuntu protože mám strach a bych nepřiÄel o svá data... tak jestli s tím má nÄkdo nějaké zkuÄenosti. Edited December 8, 2009 by niCe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jirkan Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Akorát mám menÄí dotaz... Mám 1 HDD o velikosti 500G a mám na nÄm už Windows a troÄku se bojím nahrát tam ubuntu protože mám strach a bych nepřiÄel o svá data... tak jestli s tím má nÄkdo nějaké zkuÄenosti.Jestli mas ty windowsy pres cely disk, o data prijdes na 100% (jo, existuji programy na shrinknuti, tusim ze Partition Magic to treba umi, ale jestli nemas UPS, tak bych rozhodne zalohoval, jestli UPS mas tak bych zalohoval taky )Jinak kdyz mas na disku kus volna (jako nerozdelenou partition), da se instalovat bez ztraty dat, ale hodne peclive cti co po tobe instalacni program chce (a samozrejme predem zalohuj, ze neco zvrtas je dost pravdepodobne ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 (edited) Oká takže jsi du vycuknout z archaického PC 4GB disk :Da jdu testit uvidíme zítra to skusím. EDIT: A co kdybych skusil ten windows instalátor ??? U toho bych možná nemusel shánÄt nový disk Edited December 8, 2009 by niCe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzmicz Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Ve vistach bacha na starej partition magic:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Neboj i love XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 S partition magic sem nikdy o nic nepřiÄel.Ubuntu se umí nainstalovat docela rozumnÄ, i když tam už jiný systémy sou.Nevím, co se stane, až zformátujeÄ/odstraníÄ partition s ubuntu, protože zavadÄÄ (grub) je na ní. NetuÄím, jestli pak ty win půjdou jeÄtÄ kdy spustit Link to comment Share on other sites More sharing options...
niCe Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 (edited) MÄ právÄ dÄsí... EDIT: Ale Ubuntu instalátor je urÄen pro laiky a má snadnou instalaci/odinstalaci přímo z windows co si o tom myslíte ? Edited December 11, 2009 by niCe Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomulkaBambulka Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Ahoj VÄem,když jsem si Äetl návod na instalaci RO v linuxu, tak je tam jedna hláÄka, která mÄ znepokojuje. ,, Nebýt uplný zaÄáteÄník v Linxu ,,Bohužel mám v práci Ubuntu a co se tohoto systému týká, tak jsem s ním prvnÄ v kontaktu. Mám cenu se tedy vůbec pouÄtÄt do instalace? Na wiki je návod kde je cca každé 3. slovo pro mne nepochopitelné. Tak se chci zeptat, jestli nÄkdo nemá nějaký návod na instalaci RO v Ubuntu pro ,,blbeÄky,, Díky předem a přeji VÄem hezký den. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zereges Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 TeÄ sem to Äetl a tam jde hlavnÄ o to že musíÄ umÄt pracovat pod Linuxem, jestli ho vidíÄ poprvé a už chceš instalovat ragnarok, no nwm nwm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cendik Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Mam takovy problem ve windowsech mi funguje, ze kdyz je ro na pozadi tak pc tolik nepracuje. Jenze v ubuntu mi neustale topi ikdyz je okno na pozadi... nevi nekdo jak to vyresit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akki Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Zdravím...chtÄl bych se zeptat, jak je to teÄ s instalací linuxu...poslední verze sak a rag jsou nějak z roku 2005...tak jsem si stahl reborn balík...nainstaloval přes wine...k tomu jsem nainstaloval i Mono, ale když se o to pokusím ho přes wife zapnout skoÄí mi hláÄka install the Windows version of Mono to run .NET executables Nějaké rady? dík Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts