jahy Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Podle mne není moc dobrá volba jet Ätítového cruse bez agi. Co od nÄj vlastnÄ oÄekáváÄ? Na co tolik str, když jí s tak žalostnou aspd co budeÄ mít bez agi prakticky nevyužijeÄ? A je dobré poÄítat s equipem dopředu, i když ho teÄ nemáÄ. Až jednou ten equip seženeÄ, tak ty body co ti budou případnÄ přebývat už ze statů nijak neodebereÄ.NemáÄ sacri (a předpokládám že ho ani nechceš), takže jak tohle budeÄ chtít expit? Partu tÄžko seženeÄ, nemáÄ žádný extra expící skill (kromÄ HC) a budeÄ zabíjet moc pomaluDál bych poÄítal s tím, že si na str budeÄ vařit +5 jídlo. VÄechny suroviny se na nÄj dají koupit vpodstatÄ za pakatel, až na 2x honey. Tím uÄetříÄ spoustu bodůVIT nepotřebujeÄ mít nějak závratnÄ moc. Velkou Äást dmg ti vykryje guard. S vit 75-80 už tÄ prakticky ani netrápí statusy jako stun, poison apod. protože trvají velice krátce. SpíÄ bych volil něco takovéhoto:STR 80+30 (+8 za 2x mustle ringy, +5 jídlo, +10 bless, +7 job bonus)AGI 65+14 (+12 agi, +2 job bonus)VIT 69+7 (+7 job bonus)INT 14+16 (+10 bless, +6 job bonus)DEX 47+13 (+10 bless, +3 job bonus)LUK 1+5 (+5 job bonus) No a skillyU swordmana máÄ cca 2 možnosti. BuÄ tak jak jsi psal a nebo si dát magnum break na 10 a omezit asi nejspíÄ endure a provoke, což jsou sice výborné skilly, ale díky magnumu získáÄ dalÄí možnost expení.MinimálnÄ bych dal magnum na level 1 - jako tvůj jediný ploÄný skill je vhodný k přenáÄení statusůA u cruse: Tak co neočidíÄ je faith na 7, HC 10, guard 5, smite 3, boomerang 3, reflect alespoř 5zbývá 16 bodů. Smite na 5 a boomerang na 5 se určitě neztratí. Def aura je výborná vÄc a je spoustu situací kdy je dobré jí mít zaplou. Ale buÄ na level 5 nebo vůbec. Guard na 8.TeÄ zbývají 4 body pokud jsi dal def auru, nebo 9 pokud ne.Pokud jí nechceš, tak je to jednoduché - faith na 10, reflect na 10 a +1 bod do guardu, tedy 9Pokud chceš def auru, tak se musíÄ rozhodnout jak body rozdÄlit mezi faith a reflectrozdíl u faith 7 a 10 máÄ 600HP a 35% rezist na holy oproti 50% u levelu 10. Jelikož nemáÄ GC, tak tÄ ten rezist moc nezajímá - holy property íştoky potvory moc nemají, resp. je nemají potvory na kterých budeÄ teoreticky expit. Při GW na cruse použije holy element snad jen trubka reflect dává +3% odraženého DMG za leveltakže takové 2 možnosti jsou faith 10, reflect 6 a nebo faith 7 a reflect 9 (+600HP, -9% odraženého DMG u první možnosti oproti druhé, záleží Äemu bys dal spíÄe přednost) edit: píÄeÄ že chceš utankovat a občas přicmrndávat. Ale k Äemu to bude? Každý rozumný hráÄ se na tebe vyprdne, protože budeÄ prakticky neÄkodný a radÄji se soustředí na ostatní. ProstÄ tak zabijeÄ spoustu nevyužitého potenciáluA v tom equipu jsem poÄítal pouze 2 ringy s mantisema, ale lze to samozřejmÄ jeÄtÄ vylepčit. Např. kombinací cramp do helmy a tarou místo mantise do ringu, případnÄ přidat firelocka (+2 str dává v jakkoliv upgradnutých botkách) a za uÄetřené body přidat agi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Nutno dodat, že agi/vit crus s dobrým equipem je v pvp 1v1 s non-advanced (a některými advanced) povoláními jasným vítězem. Na GW je bez sacri dobrej leda tak na stunování wizen (nicmoc od doby, kdy dostal smite pevnou delay a velká aspd ho neurychlí).Shielder, expící sólo, je v rychlosti expení někde vzadu za většinou ostatních povolání. Sacri (nebo jakejkoli char) v partě je na tom už líp, expí tak rychle, jak to zvládá parta. Trochu lépe je na tom agi crus s kopím, ten by měl být schopen expit rychleji než parta. Z mého pohledu je ale jednoznačně nejsamostatnější GC, sice nemůže všude (to ostatně nemůže ani shielder), ale s buildem na expení je schopen pro sebe vyhuntit většinu equipu a expit několikanásobně rychlejš, než parta. Prostě bych zvážil, jestli za cruse dělat shieldera, což je jaksi zdlouhavej běh na dlouhou trať, nebo udělat nějakej čistě expící build, kterej dá s equipem auru do dvou týdnů, bez equipu do dvou měsíců a zároveň si může nahuntit všechno potřebný, aby se pak s finálním "pvp-gw-rulézním" buildem trápil až za paladina. Jo a sacri můžeš do toho shield buildu lehce zakomponovat bez znatelné íşjmy na kvalitě (akorát přijdeš o defending auru). edit: No právě .. když sem měl defending auru, tak sem ji zapínal jen velmi sporadicky .. crusovi je jedno, jestli dostane VA a nebo pár DS a musí vychlastat čtvrtku potu nebo jeden celej pot A když někdo šije třeba wiznu na sacri, tak je to taky jedno, instant nedostane a dmg za ní dochlastává sader, takže je zbytečný mít skill, kterej se vynahradí pár potama. Jediný užitečný použití je proti spiral piercu, ale ani ten s redukcema neni nijak strašnej. No a nakonec na takový věci je pneuma.Při expení se to využít dá jedině v laborce proti sniperkám .. tam pneuma zaostává Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicker Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Zdravím, co byste řekli na tento build: Spear crus: Str: 83+7Agi: 88+2Vit: 33+7Int: 8+5Dex: 47+3 spíÄ by mÄl být urÄen na PVM Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErikDS Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 btw. jakej by byl nejlepsi shield na shield boomerang? je ovlivnenej str? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acri Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 btw. jakej by byl nejlepsi shield na shield boomerang? je ovlivnenej str?co nejtezsi a co nejvic plusovany, je ovlivneny str Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khamul Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Uz delsi dobu premyslim nad takovou mozna az haluzi: Agi/Crit Spear-CrusStaty:str 73+7agi 78+2vit 57+7(zbytek)int 6+6dex 27+3luk 45+5 Skilly:Spear Mastery 10Spear Quicken 10Peco Peco Ride + Cavalery Mastery 6Faith 10Cure 1Divine Protection 3Demon Bane 5Heal 4 Skilly za sworda:Bash 10Endure 10Provoke 10HP Recovery 10Magnum Break 0-9 Jedna se o ciste for fun PvM build. Co si o tom myslite? Ma tento build budoucnost? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Crit build by měl smysl jen v případě, že si pro něj předem (nebo prostě tak nějak průběžně) seženeš crescent scythe. Když k ní vemeš dva koboldy, máš celkem slušnej základ pro critical rate.U fun PvM buildu nemá vůbec smysl dávat vit, postačí tak 20, zbytek využij na zvýšení str.Taky bych trochu zvednul dex, sice máš criticaly, ale i normálníma ranama potřebuješ hitovat, takže tak o 10-15 víc by bylo ok. Mohlo by z toho vzniknout něco jako str 89+21 (ringy s koboldama), agi 81+15 (matyr), vit 13+7, int 2+16, dex 37+13, luk 45+5. S whisperem 215 flee, 54% critical, 183 aspd. edit: Ještě koukám na skilly: na heal se vykašli, dej si místo toho desítkovej holy cross, s velkou aspd dává slušný bomby undead/shadow potvorám. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goldare Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Ahoj chci se zeptat, jsem na RO novy a toto je ma nova postava. Rozjel jsem to za Swordmana a ted jiz jsem Cruss a chci se zeptat jestli ty staty jsou spatne ci dobre a jestli z toho jeste neco kloudneho mohu vytvorit. Chtel bych jet GCruss STR 48 + 4AGI 37VIT 31 + 1 INT 47 + 6DEX 28 LUK 9 + 7 Dá se z toho jeÄtÄ něco kloudného vytvořit. DÄkuji za vaÄe odpovÄdi a kritizujte mne jak uznáte za vhodné, Včichni jsme museli jednou zaÄínat. Ne??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatole Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Ahoj chci se zeptat, jsem na RO novy... Imho mas zbytecne moc str. GC crusovi by stacilo 33+7, mozna i 23. Druha vec je agi. To je vec, kterou GC crus naprosto nepotrebujes, takze jsi do ni dal o 36 bodu vic, nez je potreba.Ostatni staty mi uz tak uplne spatne neprijdou. Osobne bych vsak udelal mozna spise novou postavu, s tim ze str 33agi 1int 99luk 9 a zbytek bodu vyladit mezi vit a dex. Dex ti zkracuje cast time, takze do tebe budou potvory kratsi dobu mlatit, nez je zabijes (celkem uzitecne, nebot pri sesilani GC mas o 1/3 snizenou def (pokud je to jine cislo, at me nekdo opravi)) Vit ti zvysuje def, pocet HP a HP regen. Jinak je vhodne se zamyslet nad equipem. Do zbroje by jsi ocenil angelinga, ale pokud jsi zde novy, tak se ti do ruky asi nedostane. Proto doporucuju do stitu tharu (pri GC se ti cast zraneni, ktere udelis vrati zpatky, pomoci thary budou tyto dmg o 30% mensi). Pokud sezenes angelinga, tak do stitu redukcni kartu podle druhu potvor na kterych budes expit (vetsinu casu asi isisky => khalitzburg).Jako zbran povazuju za vyhodne 2 slot haedonggun s 2x andre card (+3int + 40 atk).Na hlave jsem osobne nosil friggs circlet (+2int, +50 sp a nejaka ta (m)def). Do boticek asi verita.. Co se tyce accessory, tak tam je to asi celkem fuk. Nekdo se mnou muze nesouhlasit, ale nerikam, ze jsem dokonaly, ber to jako jednu z moznosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radim Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Já mÄl Cruse ve finále tak STR 43+17AGI 1+15VIT 53+7INT 99+28 Morpheus kombo a HaedonggumDEX 60+13LUK 9+5 s Blessem a Agi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Morpheus kombo bych nenosil, zbyteÄnÄ ti to prodlužuje cast time. Můj GC vypadal takhle a nosil čistÄ def equip.Druhej GC, kterýho jsem expil, mÄl mít ve finále str 33+17, agi 1+15, vit 48+12, int 99+19, dex 72+13, luk 3+5, 14499 hp s peco, grand peco, matyrem a 2x fabre v haedonggumu (imo lepÄí build než ten první). Akorát pozor na grand peco, když tÄ zasekne vlak a lítá z tebe furt glorie, GC kvůli delayi nehodíÄ Jinak je vhodne se zamyslet nad equipem. Do zbroje by jsi ocenil angelinga, ale pokud jsi zde novy, tak se ti do ruky asi nedostane. Proto doporucuju do stitu tharu (pri GC se ti cast zraneni, ktere udelis vrati zpatky, pomoci thary budou tyto dmg o 30% mensi). Pokud sezenes angelinga, tak do stitu redukcni kartu podle druhu potvor na kterych budes expit (vetsinu casu asi isisky => khalitzburg).Jako zbran povazuju za vyhodne 2 slot haedonggun s 2x andre card (+3int + 40 atk).Na hlave jsem osobne nosil friggs circlet (+2int, +50 sp a nejaka ta (m)def). Do boticek asi verita.. Co se tyce accessory, tak tam je to asi celkem fuk.Angeling je naprosto zbyteÄnej,protože ta dmg, kterou si dáÄ grand crossem sám (i když máÄ jen 6 mdef od safety ringů), je úplně zanedbatelná v porovnání s tím, co ti dá vlak. StejnÄ tak je blbost nosit tharu, lepÄí je mít redukní Ätít na potvory.Jinak kdybys chtÄl maximální dmg, tak bazerald a k tomu earringy / frigg tak, abys dostal nějakej bonus od int. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatole Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Druhej GC, kterýho jsem expil, mÄl mít ve finále str 33+17, agi 1+15, vit 48+12, int 99+19, dex 72+13, luk 3+5, 14499 hp Jsi si tim jistej Gelle? Ja jen, ze agi a luk je pri tvorbe postavy v "pavouku" naproti sobe, takze nemuzes mit 1 agi a 3 luk. (Ale to je spise takove stournuti, ze jsi mi zkritizoval muj build =P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Nj .. v tom případÄ jsem poÄítal jeÄtÄ s nějakým equipem na str, vit nebo dex, protože to vycházelo 50, 60 a 85, zbytek luk a bylo to přesnÄ na bod na 99 lvlu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tulpik Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Proč všichni nosíte ty Haedongguny?Není lepší Bazerald? +5 Int a +10% Matk. Asi si taky udělám GC Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheERay Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 nooo ta vrácená dmg není zanedbatelná .. mám lvl 85 a GC mi vrátí asi 1200 (mdef 13+113) a to není málo ... rozhodně však doporučuju, pokud někdo chce s GC vydržet delší dobu .. tak si zkusit sehnat kombo frig+valk shield+odin ... dava to dost def i mdef a s tou mdef může pak člověk i na GW pripadne těžší lokace, kde potvory něco .. bud solo nebo jako tank pro partu .. dá se samozřejmě vytvořit i alternativa k tomuhle equipu, ale tohle je jedna z dobrých variant podle mě vono takovej +6 +7 frig a ta mdef od něj v kombu .. je docela krása Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic3 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Caute chtel bych si udelat Paladina s Gospelem poradite mi nekdo build a skilly. Diky moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
presi Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Caute chtel bych si udelat Paladina s Gospelem poradite mi nekdo build a skilly. Diky mocprvní si dojeÄ crusse na auru a pak v tom budeÄ mít jasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
makkros1 Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Takovy for fun GW crus. Neni to sacri, ani zadny zabijak. Ucelem je vyslapat pasti, neco prezit a pripadne si i dat nejaky lehci (hunter, wizna, monk, ...) frag pres shied bumerang s linkou nebo bash. GW jen do geffu - nepocitam zadny super equip a taky jen na zkousku. staty na 99: str - 76 + 24 (7 job, 10 bless, 7 combo cramp tarou v Alice doll)agi - 72 + 14 (2 job, 12 agi)Vit - 73 + 7 (job)Int - 14 + 16 (6 job + 10 bless)Dex - 37 + 13 (3 job + 10 bless)Luk - 1 + 5 (job) - dal by se zvednout na 2 + 5 - 2 zbyle bodiky na 99 base rad bych dal str na 110, ale uz mam 72 agi, vitu snizovat neci, nevim jak s ostatnimy staty - tady bych potreboval poradit :-) - urcite ne +10 jidlo. Nema to byt HC char. Skilly:Sword Mastery - 10Provoke - 5Endure - 10Bash - 10Improve HP - 10 Peco Ride - 1Caval. Mastery - 5Faith - 10Guard - 10Smite - 3Shield Boomerang - 5Shield Reflect - 10Def Aura - 5 Expeni nezminuju. Nejak se to vzdycky vyexpi :-) Co si o tom myslite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Provoke určitě 10, i za cenu toho, že bys měl ubrat z endure (ale asi to už máš i přestoupený na cruse, když máš 72 agi, takže to už nezměníš).Taky bych obětoval defending auru a cavalier mastery a místo nich dal holy cross, má 600% atk (bash 500%) a těžko na to bude mít někdo redukce. Jinak build dobrej, takovýhle 3x80 jsou hodně silný. Na 2nd class GW jsem si chtěl udělat něco dost podobnýho, jen by se to lišilo o +-10 bodů ve str, agi a dex .. plánovanej jinej equip. edit: Koukám, že ti chybí i magnum break 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertol Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Já bych tam lupnul víc dex, na 2nd class GW chodí hromada exp charů s pořádnou flee, co člověk na normálních GW nepotká. A stunovat to pořád přes VVVS zbrař... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jahy Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Já bych tam lupnul víc dex, na 2nd class GW chodí hromada exp charů s pořádnou flee, co člověk na normálních GW nepotká. A stunovat to pořád přes VVVS zbrař... Na druhou stranu díky flee redukci na GW musí být ta flee opravdu vysoká a to znamená nulovou vit - zastunujeÄ velice snadno a 5 sekund si s ním můžeÄ hrát Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Já bych tam lupnul víc dex, na 2nd class GW chodí hromada exp charů s pořádnou flee, co člověk na normálních GW nepotká. A stunovat to pořád přes VVVS zbraň...S dex souhlasím, v tom mém buildu je trochu víc. Na stun bys měl mít ten jedničkovej magnum break a pravidelně ho obnovovat .. bashuješ pak přímo zbraní na lidi a po prvním stunu začneš holycrossovat -> s +20% fire atk máš íştok se 720% atk (a na fire, stejně jako holy, bude mít taky málokdo redukce). Navíc celkem velká šance na blind, takže i po stunu máš ještě slušnou šanci na trefení.Na druhou stranu díky flee redukci na GW musí být ta flee opravdu vysoká a to znamená nulovou vit - zastunuješ velice snadno a 5 sekund si s ním můžeš hrát Tak tak edit: Tak samozřejmě crusse bych nemlátil vůbec A u toho magnum breaku to není žádný trik, to je normální vlastnost toho skillu Jinak při holy crossu s nahozeným magnum breakem máš pořád 600% dmg holy a k tomu 0,2x600% dmg s fire elementem, takže ten skin tempering a valky štít zas tolik nevadí. Ono u lidí bez equipu to nakonec stejně bude jedno a lidi s equipem ti to uchlastaj vždycky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertol Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Na druhou stranu díky flee redukci na GW musí být ta flee opravdu vysoká a to znamená nulovou vit - zastunujeÄ velice snadno a 5 sekund si s ním můžeÄ hrát Jsem jeÄtÄ pořád trochu zmystifikovaný z adv GW, kde mám problém nasadit stun i empbreak crossovi s 40 vit a valky armorem Ale i tak může dát o pár bodů do dex víc, tolik tím trpÄt nebude:) S dex souhlasím, v tom mém buildu je trochu víc. Na stun bys mÄl mít ten jedniÄkovej magnum break a pravidelnÄ ho obnovovat .. bashujeÄ pak přímo zbraní na lidi a po prvním stunu zaÄneÄ holycrossovat -> s +20% fire atk máÄ íştok se 720% atk (a na fire, stejnÄ jako holy, bude mít taky málokdo redukce). Navíc celkem velká Äance na blind, takže i po stunu máÄ jeÄtÄ sluÄnou Äanci na trefení. Poprvé co mi nÄkdo potvrdil, že ten trik s magnumem jeÄtÄ pořád funguje i na rebornu, díky:) K tÄm elementům- s holy bacha na crusse s faitem a i na 2nd class se občas může ukázat nÄkdo s valky shieldem na fire, popřípadÄ BSka s pasivkou. Jakka a angelinga snad nikdo netahá, ani resist poty:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
makkros1 Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Tak s tema skillama se uz u me moc hyba neda. Mam 44 job a skilly naklikane. Mohl bych jeste zakomponovat Magnum lvl1 na ukor Def aury, ta by pak sla na 4lvl. Holy Cross uz urcite nebude. Tady s tim sem ani nepocital a priznam se, vubec me to nenapadlo, co s tim de vsechno delat . Tak stejne provoke zustane uz jen na 5. Akorat ta DEX. Pokud bych to zabijel pres shield bumerang s linkou (je v planu) pak bych nemel dle popisku nikdy missnout - nevidel sem skript, tak doufam, ze to tak vazne je. U bashe je bonus na HIT 50, to by dle me melo stacit i s tou dexou. Magnum uz je pravda na tom 1. lvl slabsi (jen +10 hit). Problem je, ze sem zacal delat ten build aniz bych mel jakekoli zkusenosti s kuraty. Prece jen, ja hraju jen FS chary a ani to neumim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gell Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Jo, linkovanej shield boomerang má skutečně 100% hit, dmg celkem pěknou a jde dobře spamovat. Otázkou je, jak dlouho ti ta linka vydrží, protože aktivního linkera sem ještě neviděl.Samotným magnum breakem trefovat nemusíš, jde o to, že část dmg ti trefuje po dobu deseti vteřin potom (taková instatní VS zbraň s hydrama i bez přehazování). Daly by se tím spamovat plošně statusy, ale s 2 sec delay a našima stringama žádná sláva.Radši než def auru 4 ji zruš íşplně a zvedni smite ze 3 na 5, ze stringů se tím stunuje o dost líp než bashem, bez stringů to je +- nastejno, pak už jen dle osobní preference Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.