Jump to content
Reborn fórum

Nove GW


Koca

Recommended Posts

Ahoj vsem, mame tu konec roku, nekolik dni bez GW a naslednou zmenu. Letos jsme si toho na vas pripravili vic, shrnu vam co se chysta. Predem upozornuju, at to ctete s klidem a taky s klidem odpovidate. Pokud odpovite rozumne, bez urazek, muzem chystany zmeny prodiskutovat. Zmeny se mohou upravit, ale na 90% to bude tak, jak tu napisu. Podrazdeny reakce, rejpani a urazky budou smazany a/nebo odmeneny warnem (+ 3 dny stop postovani).

 

1) Zmena hradu:

Jako kazdy rok, i letos zmenime hrady, ve kterych se bude bojovat. Odchod Templaru nam to trochu zkomplikoval, a proto jsme se rozhodli, ze od zacatku roku pobezi pouze stare GW, ktere jsou koncipovane na mensi pocet lidi. Pokud bude zajem hracu o SE hrad a situace tomu bude odpovidat (vyrovnanejsi souperi, dostatek lidi), nebude problem WoE:SE opet zapnout. Budou otevreny 4 hrady, z toho bude jeden hrad s omezenym vstupem. O tom dale.

 

2) Zmena dropu:

Drop z hradu bude upraven nasledujicim zpusobem: Budou 4 kategorie rozdelene podle commerce investu (hranice 25,50 a 75) a tomu budou odpovidat i truhly. Prvni truhla bude vzdy stejna (ori, elu, tribal solidarity, berrynky, proste klasika) a druha - equipova bude rozdelena:

- invest 0 az 24: Standardni veci jako shoesky, muffiky, buckliky, chain maily,... v podstate starej drop

- invest 25 - 49: Lepsi veci (silky, vidarky, spiky bandy, treba i beret..)

- invest 50 - 74: Veci jako Odin's blessing, formal suit, Orlean's Server, Tidalky, glovky[1], survivor's rod,...

- invest 75 a vic: Valkyria shield, lich's bone wand, infik, ice pick,...

Veci jsou jen orientacni, neridte se podle toho, slo jen o to ukazat co tam napr. bude. Muze to bejt jinak... Guild master si bude moci vybrat, ktera truhla bude padat... pr. pri investu 60 budou pristupne jen prvni 3 truhly, mezi kterymi si bude moci zvolit. Jede se 0-100 a az se dostanete na hranici tak mate moznost zlepsit drop truhel.

 

3) System licenci:

Tohle je docela dulezita zmena, o co pujde: Pro ucast na GW bude guilda potrebovat licenci. Jsou 2 typy licence:

- Zacatecnicka licence: Tu budou moci ziskat nove guildy, ktere jeste nemaji sehrane hrace a nevi jak to na gw chodi. Maximalne se bude vydavat na dobu 1 mesice. Prodlouzeni je mozne, ale pouze pokud se guilda jeste nenaucila hrat. Zacatecnicka licence bude stat 250.000 zeny (na obdobi 30 dnu). S touto licenci bude mit guilda pristup do vsech hradu, ale bude zde omezeni truhel pouze na prvni dva typy. Vykony guildy s touto licenci budou posuzovany GM tymem a ostatnimi hraci a pokud se dojde k zaveru, ze hraci uz spolu hrat umi, nebo jejich vykony prevysuji vykony ostatnich zacatecnickych guild, budou mit cas do pristich GW zakoupit standardni licenci.

- Standardni licence: Standardni licenci si bude moci zakoupit kazda guilda. Bude se vydavat na obdobi maximalne 6 mesicu, samozrejme s moznosti prodlouzeni. Pokud guilda zakoupi Standardni licenci, nemuze pote prejit na zacatecnickou. S touto licenci bude mit guilda povolen vstup pouze do trech hradu (krome toho s omezenym vstupem). Omezeni truhel nebude zadne. Cena Standardni licence bude 500.000 na mesic.

Obecne podminky ziskani licence: Licenci bude moci ziskat jen ta guilda, ktera bude splnovat nasledujici pozadavky:

1) Prokaze se alespon peti aktivnimi cleny, kteri nejsou zaroven cleny jine guildy s licenci.

2) Guilda nebude dualovou jine guildy, ktera uz vlastni licenci.

GM si vyhrazuji pravo kdykoliv zrusit guilde licenci, zjisti-li, ze se provini porusenim guildovnich pravidel (http://ucty.reborn.cz/pravidla.php)

Dodatky:

- Pokud bude zjistena ucast dualove guildy na GW, bude ji licence zrusena (s nemoznosti opetovneho zakoupeni v budoucnosti) a primarni guilde bude na 14 dni licence zablokovana (tzn. zadne truhly a zakazan vstup do hradu - jako kdyby guilda licenci nemela.) Pohyb lidi mezi guildami se loguje, zaznamenavaji se spolecne guildy podle IP adres nebo registracnich mailu jejich clenu, proto se nesnazte svou dualovou guildu protlacit na GW, zruseni licence za to nestoji.

- Licenci si musi zakoupit Guilda i jeji aliance.

- Pred zakoupenim licence si GM zkontroluji "souvisejici guildy" - podle IP adres nebo emailu jejich clenu. Pokud nejaka takova souvisejici guilda bude vlastnit licenci, budou se GM vyptavat na souvislost. Aliance nevadi, pokud se najde alespon 5 lidi, kteri nejsou clenove zaroven obou guild.

- Guildy, ktere se do ted ucastnily GW po dobu alespon pul roku, nebo jejich clenove na serveru hrajou delsi dobu (rok?) a maji s GW zkusenosti, maji moznost zakoupeni pouze Standardni licence.

- GM mohou tyto pravidla kdykoliv zmeni, uznaji-li to za vhodne.

- pokud se zjisti ucast jednoho cloveka na GW ve dvou ruznych guildach (ktere nejsou v alianci), dostanou guildy nejprve varovani, pri dalsich pripadech suspendaci na 1 tyden.

 

 

EDIT: Se zmenou dropu souvisi vynulovani stavajiciho investu.. Mysleny to je tak, ze se soucasnej invest z hradu neprenese (u SE hradu to stejne neplati kdyz nebude, je myslen soucasny z pronty a alde) do novych. Pokud byste vsak chteli prenest invest (asi z pronty nebo alde, pokud za to stoji), tak by uprava truhel neprisla.

 

 

Pokud mate nejaky nejasnosti, ptejte se, ale slusne! Zvlaste system licenci je jeste ve vyvinu, proto je dost mozny, ze se muze system upravit. Vecny pripominky bereme, proto se vyvoje muzete ucastnit taky. Doporucuju si to nejdriv precist, potom prodiskutovat v guilde a pak jeden zastupce guildy aby sepsal dotazy. Zbytecnej spam bude mazan. Radsi se nejdriv poradte v guilde, nez sem napisete. Diky

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 781
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ad1

zmÄna hradů je zpestření­ a ozkouÄení­ sil i jinde kde to guilda nezná, zruÄení­ SE GWÄek je jen k dobru, jen se diví­m, že to trvalo tak dlouho.

ad2

za tohle zaslouží­te poÄkrábat za učima, fakt vymakané. Jen jedna otázka, když se chce guilda dostat k nejlepÄí­m truhlám, musí­ se prokousat vÄemi předchozí­mi a vždycky při přechodu vynulovat invest, znamená to, že si hrad bude pamatovat kolikrát se už invest nuloval? (protože v tom pří­padÄ uvidí­ GuMa invest třeba 5 a přitom už budou padat nejlepÄí­ truhly, protože už byl 75+ a nuloval se pro přestup) ... nebo se to bude "nulovat" na hranice (25,50,75) ?

ad3

Je vidÄt, že je to předevÄí­m pro nenaruÄení­ hradu pro zaÄáteÄní­ky a dual guildy což je fajn... Äkoda že tyhle zmÄny nepřiÄly předtí­m, než byla GW scéna v troskách, ale snad ji to zase postaví­ na nohy ... Takže chlapci a dÄvÄata z GM týmu, drží­m palec. :)

Link to comment
Share on other sites

Diky za pochvalu, uvidime kam to povede, snad se to zlepsi.

 

ad2: tam jsme se nepochopili, uz jsme si to vysvetlili :) upravil jsem prvni post, aby to nebylo takovy zmateny. Nulovanim investu jsem myslel soucasny invest co zustal v hradech.. pronta + alde predevsim.

Link to comment
Share on other sites

jj, pokud te gw nezajimaji, tak neni potreba to brat vubec vazne... je to jen hra jako kazda jina.

 

Pokud ale chces chodit na GW, musis byt v guilde s licenci. jj, to znamena ze musis sehnat dalsi 4 lidi a zaplatit. Pozor ale na ty hrace, protoze ti nesmi byt v jine guilde s licenci. Co to znamena? Kdyz reknes kamosum z guildy, ktera ma licenci, aby ti pomohli koupit licenci na tvou guildu, bud ji nedostanes (to pokud kontrola bude uspesna). A pokud to projde a casem se prokaze, ze to v ty dobe byli clenove RNR (tedy licencovany guildy), bude tvoji guilde licence nenavratne zrusena a RNR dostanou 14 dni penalizaci. Je to vymysleny prave z toho duvodu, aby byli trosku braneni zacatecnici a aby se bojovalo vic v guildach, ne solo. Ceny licenci nejsou vysoky, kdyz je na to cela guilda. Kazdopadne se ti muze jeste zmenit, ale ne z rozmaru.

 

edit: to je odpoved i pro ensika - nejde ani tak o zruseni dualu, spis jako o snahu udelat z toho vic fair-play. Jestli mas lepsi napad, radi ho prijmem.

Link to comment
Share on other sites

add 1) super

 

add 2) to se mi dost libi

 

add 3) obavam se ze tento system,ac vypada moc pekne,neni momentalne realny a byl by spise na skodu nez k uzitku,az se situace na GW trochu zmeni,dalo by se nad tim uvazovat.

 

add 4) co popremyslet nad tim o cem se tu uz vedli dlouhe diskuze,tj uplne zruseni alianci a zvyseni poctu lidi na 24 ?

Link to comment
Share on other sites

Zmena hradu super.

Licence- taky dobry, sice si to musim procist jeste jednou pro vetsi pochopeni ale jinak fajn.

Truhly: to uz se mi nezda dobry napad:). trochu pomateny. ale chapu t odobre? prevedu to na levly a expy:) doashu 60% expu a zvysi se mi lvl truhel na 1 a zacinam zas od nuly? atd atd atd?

 

Jinak pekna prace

 

K ruseni ali: ono to neni az tak spatny napad. a zavest navyseni poctu clenu v gilde. Jen co se tim vyresi? Z top ali budou dve top gildy, zpratelene? I kdyz gw by mohli byt o to zajimavejsi.

 

Tak sem zvedavi, co to udela s GWckama. jestli jeste vic ke dnu (jestli t ovubec jde), nebo se povznesou. Uz se tesim na nazory v gilde:). kdyztak sem neco sepisu.

Link to comment
Share on other sites

Pocet lidi se navysovat nemusi bych rek, driv taky jedna guilda z ali branila jeden hrad a druha kdyz mohla druhej, pripadne utocila a jen v pripade prusvihu sla pomoct.Proste jedna ali, dve fungujici guildy vicemene samostatny, to az pozdejs se tu z toho stal jeden branici/utocici celek.

Takze si myslim ze 20 lidi je v klidu :)

Link to comment
Share on other sites

Guest a.ndre.w
Pocet lidi se navysovat nemusi bych rek, driv taky jedna guilda z ali branila jeden hrad a druha kdyz mohla druhej, pripadne utocila a jen v pripade prusvihu sla pomoct.Proste jedna ali, dve fungujici guildy vicemene samostatny, to az pozdejs se tu z toho stal jeden branici/utocici celek.

Takze si myslim ze 20 lidi je v klidu :)

Na czechru je tomu tak doposud..

 

4jimbo: tim ze se zrusi ali a zvetsi se pocet clenu v guilde se podle me nestane to ze by byly dve zpratelene guildy ale spis se guildy spoji do jedne.. pac tolik lidi na rebornu ani jedna aliance nema jak to vypadalo na poslednich nekolik GW..

Edited by a.ndre.w
Link to comment
Share on other sites

Zmena hradu super, konec SE hradu super, drop super a licence taky dobrej napad

ruseni mindbreaku ... zase se to bude obchazet ruznyma cestama (pridavani do guildy po domluve, ktera uz licenci ma?) - spis bych pro to vyrvoril rovnou nejake pravidlo a bude klid

ruseni ali - to mi vubec neprijde jako dobrej napad, lidi sice moc neni, ale kdyz uz nekteri hravali spolu a ted bude co? maji zacit hrat proti sobe jen tak, kvuli tomu ze se zakazou ali? :)

taky bych jeste zapremyslel nad poctem hradu - tedka to vypadalo tak, ze jsme litali jak blazni z jednoho do druhyho - nechal bych max 3 hrady s tim, ze jeden bude pro zacatecnicke licence a 2 at jsou klidne pro vsechny

Link to comment
Share on other sites

Guest Baalberith

Mám taký návrh, otvoriÂť non-advanced hrad, alebo kÂľudne aj 2 ... FFA (tj. bez pravidiel), bez licencií­ a pod. Myslí­m, že to by skí´r pritiahlo Âľudí­, ako nejaké obmedzovanie licenciami :air_kiss: Pamí¤tám si eventové GW, ktoré mali celkom íşspech :)

Link to comment
Share on other sites

- System licenci neni zamerenej vyhradne na zakaz dualu nebo mind breaku, jde o snahu udelat z toho co nejvic fair-play. Jestli to bude fungovat nebo se to mine ucinkem, to zjistime az s casem... vsude jinde (mimo RO myslim) to funguje, nepustit mezi sebe "solisty kazice" :air_kiss: Sry Kubo, vim ze to je namireny i proti tobe ("Jdu si zablbnout za Friendy"), ale nedelali bysme to kdybysme si nemysleli, ze to je krok dobrym smerem..

 

- Nekteri volaji po enormnim mnozstvi hradu (Tracy :)) a nekteri chteji tak akorat, aby byly hrady naplneny. Snad jsme udelali kompromis. Porad verim, ze zabavu si na GW delaji sami a je to predevsim na nich, jakou si udelaji. Nebude problem pocet zmenit, kdyz uvidime ze to je takhle spatny

 

- Event GW: to jde uplne mimo, tam to nebylo omezeny nijak. Nebyla potreba zadna guilda, zadna priprava, proste tam prisel kazdej zvedavej kdo videl ve hre broadcast. Veci jako taktika a spoluprace sly uplne mimo. Bohuzel 2nd class hrad dopad spatne a kdyby byly dva, nebylo by to lepsi. Proto jsme se taky rozhodli pro system licenci (Zacatecnicka licence), kterej umoznuje zakaz vstupu do nejakyho hradu a neomezuje povolani. Spousta lidi pripomene problem, kdy par lidi z guildy prestoupi, na obycejnych gw se necapou a do 2nd class hradu nemuzou. Uvidime casem, jak se to vyvine.

Link to comment
Share on other sites

by me zajimalo jak by to bylo treba s hracema co by si chteli zahrat jendou za uhersky rok gw a nemaji zadnou guildu treba jako ja?? snad diky tomu nikdo nedostane postih ze se k nekomu nacpu na jedny gw nebo snad dostanu nejaky daresek ja?:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Baalberith
- Event GW: to jde uplne mimo, tam to nebylo omezeny nijak. Nebyla potreba zadna guilda, zadna priprava, proste tam prisel kazdej zvedavej kdo videl ve hre broadcast. Veci jako taktika a spoluprace sly uplne mimo. Bohuzel 2nd class hrad dopad spatne a kdyby byly dva, nebylo by to lepsi. Proto jsme se taky rozhodli pro system licenci (Zacatecnicka licence), kterej umoznuje zakaz vstupu do nejakyho hradu a neomezuje povolani. Spousta lidi pripomene problem, kdy par lidi z guildy prestoupi, na obycejnych gw se necapou a do 2nd class hradu nemuzou. Uvidime casem, jak se to vyvine.

Myslel som to skí´r v Ätýle: žiadne AD, ampli, EDP...

Povedal by som, že by to na jednu stranu pritiahlo aj starÄí­ch hráÄov, ktorých nudia momentálne GW a na druhíş stranu aj novÄí­ch, keÄže neumríş na prvého sinXa, nároky na equip by boli nižčie, vyexpiÂť obyÄ. char na 95(aj druhý, tretí­...) oveÂľa Âľahčie, ako advanced na sluÄný lvl atÄ...

Tým žiadnym obmedzení­m som myslel klasické nastavenie GW.

Ale je to len nápad, ktorý vyčiel z toho, Äo by mřa samotného dotiahlo ku GW :)

Link to comment
Share on other sites

Hezké nápady Kocoure, vypadá to suprovÄ

 

non advance hrady: mno starÄí­ hrači nvm nvm, protože se mi nezdá moc fajn když tam přibÄhne nÄkdo s ghostem a vesele si chodí­ a dobyjí­ hrad, tohle je na každym jak si to přebere buÄ si veme přimÄřenej eq nebo aÂť tam nechodí­, toto by bylo na hráÄí­ch samotných.

Link to comment
Share on other sites

3) System licenci:

 

k tomu snad jen ze vyzkousejme to a uvidime. pokud to pujde, bude to bezva, a kdyz ne, tak popremyslime a podiskutujeme kde se stala chyba.

co to ale bude chit urcite [nebo by se aspon hodilo], by bylo nejaky seznam licenci v CP, kde by si clovek mohl prehledne zjistit ktera guilda ma jakou a do kdy. teda aspon bych to uvital ja osobne, protoze sic na gw nejsem videt, ale bedlive je sleduju:)

 

mno starÄí­ hrači nvm nvm, protože se mi nezdá moc fajn když tam přibÄhne nÄkdo s ghostem a vesele si chodí­ a dobyjí­ hrad, tohle je na každym jak si to přebere buÄ si veme přimÄřenej eq nebo aÂť tam nechodí­, toto by bylo na hráÄí­ch samotných.

 

ehm :)

Edited by Heliodor
Link to comment
Share on other sites

když tam přibÄhne nÄkdo s ghostem a vesele si chodí­ a dobí­jí­ hrad...

 

Tohle je o domluvÄ; ovÄem, hráÄ s ghostem má výhodu... proti asuře, možná sonicu... ale wize na freeze si snad i zacinajici guilda sezene...

v lepÄí­m pří­padÄ sage na stone curse... a pak ho skoÄí­ / zkusí­ sonic

 

K tÄm licencí­m...

Stávají­cí­ guildy budou brány vÄechny jako pokročilé tudí­ž jako schopné zí­skat pouze hlavní­ licenci?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...