Jump to content
Reborn fórum

Dotazy od hráčů hráčům

Gwaihir

Recommended Posts

Gell said:
To moc řeÄí­Ä :P Když máÄ protekt na weapon, tak ti nikdy nikdo žádnou zbrař nedivestne, ani 1h, ani 2h, ani katar. A když máÄ dual wield dýky, tak ta off-hand nejde divestnout nijak - divest weapon divestuje vždycky mainhand slot, offhand je na pozici Ätí­tu, ale není­ to Ätí­t, takže divestem shieldu taky ne :P

Oki diky,ja prave nevim,vzdy jsem znal jen FCP a full divest :P a nepotreboval jsem tohle resit,ale kdyz jsou ty svitky tak se radeji ptam dopredu :)

• Replies 2,5k
  • Created
  • Last Reply

Mám potí­že s jednou technickou vÄcí­. V Nastavení­ Ragnaroku jsem si upravil rozliÄení­ na nejmenÄí­ (640x480x16). Pak jsem si to ale rozmyslel a přepnul na vÄtÄí­. Ale tam nastal problém. Takový ten bí­lý panel co je na spodku obrazovky (prostě se tam pí­Äe) mi zůstal "viset" uprostřed obrazovky. Nejde mi přetáhnout ani nic s ní­m udÄlat. Prosí­m o radu, zkritizování­ či jakoukoli odpovÄÄ. DÄkuji.

Andrzej said:
mno radsi poslu screen jak to vypadá. http://img509.imageshack.us/my.php?image=s...eborn000le5.jpg asi jsem nepochopil co jsi tim myslel :rolleyes: . právÄ ten panel mi nejde přetáhnout.

Musis se snazit a chytit to hezky mysi za horni 1 pixel dlouhou caru.

To co popisujes se mi taky parkrat stalo a je pravda ze se to chyta blbe...

Par asi hloupych otazek:

Jak to funguje u prodavajiciho mercha? Mam ho na @autotrade a pres kontrol panel se podivam kolik mi prodal (na hodnotu zeny) a takhle si jednou stranku zaktualizuji a koukam on je OFF, prestoze jsem nic neudelala a ani mi vsechno nevyprodal. Proste se mi samovolne odhlasil .. tohle se mi stalo uz 2x a napada me jestli to neni nejak casove omezeny nebo tak neco.

Taky se mi stalo, ze mi blikla hra a vsechny textury zmizely a mela jsem jen bilo. Bylo to u vsech postav ale po restartu hry se vse vratilo do normalu. Ptala jsem se kamose, ale ten mel vse v poradku. Klient byl opatchovany takze tim to asi nebude.

Proc je vlastne zakazan rust peta kdyz je oddany?

Planujou se dalsi peti nebo homunkulove? :)

Budou dalsi povolani? Vim ze jich je hodne, ale napadl me treba .. robot a mel by treba 2 vyvoje na Robot Master a Reploid ... (tohle smrdi MegaManem ... :pinch: ) To by bylo povolani ^_^

Diky predem za odpovedi

1, mercha ti buÄ nÄkdo přelogl nebo byl restart serveru

2, ty bí­le textury, to se stává snad vÄem, nikdo mi neřekl proÄ to tak je :)

3, lv peta je ten samý lv jaký má ten mob, ze kterého peta máÄ, proÄ by mÄl růst?

4, peti možná, homuni... silnÄ pochybuju ^_^

5, budou 3rd classy (ehm "budou" :)info tady), jinak jen tak si sednout a vymyslet si povolání­ je zaprvé technicky nemožné (nebo sem slyÄel že je RO oÄetrÄné tak, aby to neÄlo) naví­c, na RO je něco jako vyváženost povolání­ a podobné vÄci, takže je to ..., naví­c by to trvalo až moc dlouho něco takového udÄlat (se vÄí­m vÄudy, sprite postavy, skilly, spec. equip jen pro to povolání­ atd atd...) :pinch:

k tomu merchantomi - možno je to reÄtartom servera, vtedy sa odlognu vÄetci aj merchove na autotrade

k tomu bielemu svetu - no mne sa to tiež raz stalo a bolo to kví´li grafike alebo takému Äomusi

k petom - nový peti na oficiále síş, niektorí­ síş fakt milení­ ale to závisí­ skí´r od gm, či ich implementujíş a s tým rastom, na tomto serveri jednoducho peti neleveluju takže je jedno, aká je oddanosÂť

k povolaniam - to záleží­ na vývojároch hry :pinch:

Ebachan said:
Par asi hloupych otazek:

Jak to funguje u prodavajiciho mercha? Mam ho na @autotrade a pres kontrol panel se podivam kolik mi prodal (na hodnotu zeny) a takhle si jednou stranku zaktualizuji a koukam on je OFF, prestoze jsem nic neudelala a ani mi vsechno nevyprodal. Proste se mi samovolne odhlasil .. tohle se mi stalo uz 2x a napada me jestli to neni nejak casove omezeny nebo tak neco.

Taky se mi stalo, ze mi blikla hra a vsechny textury zmizely a mela jsem jen bilo. Bylo to u vsech postav ale po restartu hry se vse vratilo do normalu. Ptala jsem se kamose, ale ten mel vse v poradku. Klient byl opatchovany takze tim to asi nebude.

Proc je vlastne zakazan rust peta kdyz je oddany?

Planujou se dalsi peti nebo homunkulove? :)

Budou dalsi povolani? Vim ze jich je hodne, ale napadl me treba .. robot a mel by treba 2 vyvoje na Robot Master a Reploid ... (tohle smrdi MegaManem ... :pinch: ) To by bylo povolani ^_^

Diky predem za odpovedi

merch: Muze prodavat veci draz nez NPC, zkontroluj si nejdriv DB - v tom pripade ti ho GM vykopne. Nebo byl mezitim restart.

blikajici textury: to se bohuzel stava temer vsem, ze obcas zbelaji vsecky textury... nevime jak proti tomu bojovat a krome zmeny grafickych ovladacu asi neni nic, cim bysme to jako hraci mohli ovlivnit..

pet nemuze rust, hra to nepodporuje. Evoluce je mozna akorat u homuna. S tim odpovim na dalsi otazku - dalsi peti ani homunkulove se neplanuji (zalezi na vyvojarich..) Jsou tu vsak mercenaries, ale ti nejsou na nasem serveru povoleni. Veskery info najdes na irowiki/doddler/google. Co se tyka mercenaries, je to obdoba homunculu, akorat jsou casove omezeni a jsou pro vsechna povolani. Zatim jsme presvedceni, ze by zpusobili vic problemu nez uzitku, proto tu nejsou pristupni.

dalsi povolani se nechystaji. Ve vyvoji jsou 3rd class (info opet vygoogluj), kteri se touhle dobou testuji na Sakray Renewal serveru, zatim jen asi 3 povolani. S prichodem 3rd class se meni vetsina herni matematiky, vsecko funguje jinak. Vyvoj potrva jeste spoustu mesicu, proto v dohledny dobe vubec zadny novy povolani nebudou. A vzhledem k rozsahlosti zmen s jejich prichodem si muzeme bejt temer jisti, ze na Rebornu nebudou vubec.

presi said:
5, budou 3rd classy (ehm "budou" :)info tady), jinak jen tak si sednout a vymyslet si povolání­ je zaprvé technicky nemožné (nebo sem slyÄel že je RO oÄetrÄné tak, aby to neÄlo) naví­c, na RO je něco jako vyváženost povolání­ a podobné vÄci, takže je to ..., naví­c by to trvalo až moc dlouho něco takového udÄlat (se vÄí­m vÄudy, sprite postavy, skilly, spec. equip jen pro to povolání­ atd atd...) :)

Co jsem slysel na nekterych eathena hi-ratech, uz byly 3rd classy pred pul rokem, i kdyz byly spis na skodu.

Liero said:
Co jsem slysel na nekterych eathena hi-ratech, uz byly 3rd classy pred pul rokem, i kdyz byly spis na skodu.

hh, me highraty nezajimají­, myslí­m že v tomhle jedem podle oficu a zbugované a nedodÄlané 3rd classy musí­ být fakt supr :)

Koupila jsem si Robes of Orleans[1] a nejde mi nasadit na ninju, trebaze v Databazi je napsano ze ho muzu.

Je tam v REQJob: Pouze pro ADV.classy Swordman Blacksmith Hunter Assassin Crusader Monk Sage Rogue Alchem Bard/Dancer Mage Dancer Taekwon StarGladiator Soullinker Gunslinger Ninja Archer Acolyte Merchant Thief Knight Priest Wizard

Co s tí­m, v popisu itemu je neco jinyho: Every rebirth job Expect Hight Novice

Diky za radu

Ebachan said:
Koupila jsem si Robes of Orleans[1] a nejde mi nasadit na ninju, trebaze v Databazi je napsano ze ho muzu.

Je tam v REQJob: Pouze pro ADV.classy Swordman Blacksmith Hunter Assassin Crusader Monk Sage Rogue Alchem Bard/Dancer Mage Dancer Taekwon StarGladiator Soullinker Gunslinger Ninja Archer Acolyte Merchant Thief Knight Priest Wizard

Co s tí­m, v popisu itemu je neco jinyho: Every rebirth job Expect Hight Novice

Diky za radu

Bohuzel to nejde spravne ale popis v DB je (+-) dobre. "Pouze pro ADV.classy" znamena jedno omezeni, a nasledny vypis classu je "any class", vznika to takhle ciste z technickych duvodu a znamena to ze musis splint ty podminky oboje -> class "Ninja" splnujes, podminku "Rebirth" ne.

Stejne tak mas treba u Inverse Scale Pouze pro ADV.classy Assassin coz znamena ze to muze oblect pouze Assassin class a to pouze rebirth (=assassin cross).

Tohle omezeni je v databazi zapsano do dvou odlisnych poli. Jedno pole se jmenuje Upper a udava typy povolani, ktere muzou equip obleknout (normal, advanced, baby). Dalsi pole Job jsou jednotliva povolani. Je to bitmaska a detaily jsou tady. Veci pro advanced classy se omezuji pouze atributem Upper, pokud nejsou dalsi omezeni. Muze to vyustit v nelogicke situace, protoze expanded classy nejsou advanced classy. Upravil bych db, ale perl je pro me spanelska vesnice a pravdepodobne bych to rozbil :beg:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...