Mitheress Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Vim ze jsem sliboval, ze skill bude pokracovat, ale bohuzel moji nepozornosti omu tak neni na druhou stranu jsem taky rikal, ze se sti mbude hodne hybat. Nez prijdem na to spravne nastaveni tak to chvilku potrva... ale myslim, ze tu jde hlavne o zabavu /gawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raukoras Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Rybáři pozor! Revírem prochází porybný a kontroluje rybářské lístky! Kdo nemá zaplatí tuÄnou pokutu, bude potrestán propadnutím vÄci a jeÄtÄ může jít do vÄzení.Také se ptá na vÄci ohlednÄ rybaření, aby zjistlil, zda jste ten lístek nezískali íşplatkem. MÄ se ptal na míry u nějaké rybky, ale já znám jen rybičky v tomatu a ty maj cca 8 cm ;-) Bacha na accesory, když chytáte, tak si radÄji acc. sundejte, jinak o nÄj můžete přijít. I když tam není návnada, tak vám script napíÄe, že předmÄt xy byl odstranÄn a je po nÄm, zmizí. Pokud jste vyzbrojení prutem a něco zabijete, tak hra stále padá. ZkouÄel jsem chytat i na masitou návnadu, na deÄÂťovku jsem něco málo chytil, na Äervíky ani rybku, takže poÄítám, že na to mám jeÄtÄ malý skill. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josifek Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Tak nevim kde je zakopanej pes Vcera 6 kyblu, skoro 3 hodky a jeden karas Rauko, jak dlouho's delal tech 17 skillu? btw: Na nekterych mistech to vypada jako zasek. Prijdu na misto, nahodim, cekam, koukam a po 7 min to nenapise ani "tuk tuk". Proste vytuh. Ze by dosly ryby? EDIT:To je divný, já to dÄlal odhaduju tak dvÄ hodinky. Zkus nějakou stojatou vodu a chytej tam jen na chleba a na tÄsto. MáÄ opatchováno? Protože teÄ by mÄla být základní pravdÄpodobnost na chycení 30%, ale předtím byla jen 3% ;-)28229[/snapback]Zkouseno vsude mozne a kombinovano se vsemy druhy navnad. Opatchovano mam, resp. predpokladam, ze to reborn.exe dela automaticky. A kdyz to tak propocitam, tak by ty 3% se zavrenyma ocima mozna odpovidali add Josifek: pokud vidis ze neberou tak bude neco spatne, ale u tebe ja kdyz s dedou v 12 letech zacinal rybarit tak za cely den jsem chytil jednoho okouna 10cm a byl jsem stastny kdezto on ty ryby pomalu ani neunesl. Skill ? 28238[/snapback] A o cem tu mluvim? Proste je mi jen divny, ze Rauko da za cca 2 hodky 17 skilu (take zacinal na 0) a ja za cca 3 hodky lapnu jednu rybu (zkouseno na 12 mistech se vsemi druhy navnad)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raukoras Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 To je divný, já to dÄlal odhaduju tak dvÄ hodinky. Zkus nějakou stojatou vodu a chytej tam jen na chleba a na tÄsto. MáÄ opatchováno? Protože teÄ by mÄla být základní pravdÄpodobnost na chycení 30%, ale předtím byla jen 3% ;-) JeÄtÄ jsem si vzpomnÄl na jednu vÄc, pokud přijdete o návnadu (aÂť už chycením ryby nebo jí ryba utrhne) a hned tÄsnÄ po hláÄce posedu zase nahodíte, tak vám řekne, že už máte nahozeno, i když to není pravda. Je třeba poÄkat 1-2 vteřiny a pak teprve bez problémů nahodit. Edit: tak je vÄechno jinak, každý posed má určité množství ryb, které se obnovuje dennÄ v poÄtu 1-15 ryb. Takže pokud posed nereaguje tak jsou ryby vychytané, oops. Na íşspÄÄnosti chycení ryby taky záleží jestli používáte vhodný typ návnady. Aby nám nerybářům sem hodil nějaký zkuÄený rybář minimanuál :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitheress Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Kdyz budete hodni tak par zakladnich informaci Vam sem hodim, aby se nereklo ze jsem pes. add Raukoras: Vse co jsi zde napsal je pravda. K tomu mazani accessory. Bohuzel jde o bug ktery jen tak neodstranim tak si na to dejte pozor. Porybny je jasna vec a to nahozeni tesne po trhnuti je zpusobeno timerem. Cas nezmuzete znovunahodit je 2sec-doba trhnuti od zabrani. add Josifek: pokud vidis ze neberou tak bude neco spatne, ale u tebe ja kdyz s dedou v 12 letech zacinal rybarit tak za cely den jsem chytil jednoho okouna 10cm a byl jsem stastny kdezto on ty ryby pomalu ani neunesl. Skill ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest -Dragon- Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Co mam robit? Chcel som si urobit quest na rybarenie. Zohnal som si vsetky veci ale zabudol som rybarovi doniest meso. A teraz ked sa s nim chcem porozpravat tak uz nic nechce a vravi aby som odisiel. /sob Neslo by to nejak spravit aby som si mohol urobit ten quest?? /hmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Loon Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 hehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3dT Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Loonyho odpoved = neslo. Jedine s jinou postavou. Na maso nesmite zapomenout nebo si vas Rybar bude pamatovat do smrti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitheress Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Rybářova noÄní můra Toto je výtažek z denníku jednoho bezejmenného dobrodruha.***Pátek, 28.4. 4138 midgardského letopoÄtu. Místo zápisu: PronteraMilý deníÄku, nedaleko kostela jsem potkal, ÄarodÄje kterému hroznÄ zapáchal batoh. Otázal jsem se ho, co že to nese, a on mi ukázal tákovouhle rybu *zápisek je proložen obrázkem ryby*. Sice se již zaÄala rozkládat, to vÄak neubralo nic na její velikosti a mohutnosti. Poté co jí přimrazil nějakým kouzlem, prozradil mi, že pokud chci taky zkusit chytat ryby, tak se mám zeptat rybáře, který stojí na východní stranÄ přístavu v Amatsu. PodÄkoval jsem mu, a on beze stopy zmizel. Jen puch rybiny válející se před vchodem do kostela mi říkal, že se nejednalo o přelud.***Středa, 10.5. 4138 midgardského letopoÄtu. Místo zápisu: AmatsuPo plavbÄ sem mohu říci toto. ÂŽiju. I když jsem tomu (hodnÄ) často nevÄřil, dopluli jsme tou rozviklanou kocábkou až sem. A ten vydřiduch mÄ zkásnul jeÄtÄ o 10,000 zeny... doufám že si tu loÄ alespoř opraví.Rybáře jsem objevil snadno. Je to sympatický pán, pravda má ponÄkud zelenÄjÄí pleÂť, ale nikdo nejsme dokonalí. Trochu jsme si pokecali, a on mi nabídl, že mi prut udÄlá. Jediné co potřebuje je toto:* Meat 1 kusu* Piece of Bamboo 50 kusu* Oil Paper 20 kusu* Scarlet Dyestuff 1 kusu* Thin Trunk 30 kusuSlíbil jsem mu že až vÄe seženu, vrátím se.***Následuje pár stránek o shánÄní vÄcí na prut, jsou doplnÄné obrázky monster. NÄkterá z nich vypadají opravdu hrůzostraÄnÄ...***Pátek, 26.5. 4138 midgardského letopoÄtu. Místo zápisu: AmatsuTak a jsem tu zpÄt. Mám vÄechno co potřebuji, ale cesta sem byla stejnÄ příÄerná jako ta poslední. NáÄ dobrý kapitán, nejen že loÄ neopravil, on dokonce použil 10,000 zeny co jsem mu dal minule, aby si v Pronteře koupil monokl. Prý je to moderní.Rybáři jsem dal vÄe, o co si řekl. A tak jak slíbil, udÄlal mi můj první prut... Krásný bambusový. Poradil mi jeÄtÄ jak správnÄ rybařit. NejdůležitÄjÄí je najít správné místo a mít správnou návnadu. Tu mohu koupit u obchodníka v Izlude <stojí nedaleko Šermířské guildy>. Když najdu posed -tak pojmenoval to "správné místo"- tak si sednu a nahodím udici <prý staÄí říct "Nahod">. Pak mám Äekat a užívat si Äplouchání vody. Až rybka zabere, mám trhnout <"trhni">... Tak to jsem tedy zvedav. Na konec se zmínil, že by bylo dobré opatřit si rybářský listek u pana krále. PÄknÄ jsem podÄkoval a vyrazil do Prontery...***NedÄle 28.5. midgardského letopoÄtu. Místo zápisu: PronteraU pana krále jsem pochodil dobře. řekl mi, že mi povolenku dá, jen mu mám najít motýla který létá nÄkde v kraji za západními hradbami mÄsta. Po delÄím hledání jsem motýla naÄel, přiÄpendlil, a donesl panu králi. A povolenka je moje... *následuje obrázek motýla visícího na meči, který má pronterská stráž přehozený přes rameno. Dle proporcí musí ten motýl mít rozpÄtí křídel nejménÄ 1,5 metru****NedÄle 4.6. midgardského letopoÄtu. Místo zápisu: Rybářský posed, molo nedaleko HugeluNic. Neberou. Je to zoufalé, a deprimující. íplnÄ slyÄím jak se mi nahlas smÄjou... Připlavou, sežerou návnadu a zase zmizí... Mám nahozeno a Äekám. Ale myslím že to nevydržím dlouho. SkoÄím tam za nima a už se nikdy nevynořím. Vidím ty jejich veliké oči, jak se po mnÄ dívají... Ne! To opravdu nemohu vydržet. Už jen napíÄu seznam posedů, které jsem stačil objevit. Snad to nÄkomu pomůže...*Tři posedy jseou přímo ve mÄstÄ Hugel. Jeden na severní Äásti břehu moře, dalÄí dva na říÄce HugelinÄ, která mÄstem protéká.*Jeden je na molu na jih od Hugelu*Jeden v jezírku u Geffenu. DvÄ mapy na západ a jednu na jih. Posed je na severním břehu vÄtÄího jezírka, severozápadnÄ od rovného můstku.*DalÄí je v pouÄtní oáze na jih od Morrocu. Západní strana nejvýchodnÄjÄího jezírka.*Třetí mapa na východ od commodské východní jeskynÄ. Posed je umístÄn severovýchodnÄ od lávky ve tvaru "S"*Na jih od Einbrochu, posed je ne břehu jihozápadnÄ od východního warpu.*Na jih a na západ od Einbrochu. Posed je na západní stranÄ nejvýchodnÄjÄího poloostrova.*Dvakrát na jih a jednou na západ od Prontery. Posed je na jihovýchodní stranÄ jezírka uprostřed skal.*Dvakrát na západ a jednou na jih od Alberty. Posed je v severozápadním cípu jižního ostrova.*Na sever a na západ od Aldebaranu. Posed je na prostředním poloostrovÄ.*Na želvím ostrovÄ. Nikdy jsem tam nebyl, jen vím že tam nÄkde je...*Na ostrovÄ s potopenou lodí. Posed je úplně na západní břehu.***Text náhle konÄí. Zápisky byly objeveny na molu u Hugelu zatížené metalingem. Vede nich byl zapřený nahozený prut. Toho, jenž tento text napsal už nikdy nikdo nevidÄl... Autor: CrazyMys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitheress Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Metaling zápisky nejenom zatÄžoval, ale v nestřežených okamžicích, když si myslel, že se nikdo nedívá je i ÄásteÄnÄ požíral. Pro neíşctu před literaturou jsme ho odbornÄ vykuchali a po dlouhém a namáhavém luÄtÄní a sestavovaní napůl strávených stránek, získali následující fragmenty textu: ...přiÄel a uvidÄl neznámého rybáře, jak si od rybníÄka tlaÄí kárku plnou jeÄtÄ se mrskajících ryb. Nahodil jsem prut a Äekal na ty Äupinaté zlodÄje tÄsta. Nic se nedÄlo, ani Âťuknutí, ani žblunknutí. Äekal jsem notnou dobu, ale stále nic, žádná známka života. Ten nenasytný rybář celý rybníÄek vylovil! Äert, aby ho spral, musím jít lovit jinam. Zkusím to druhý den, snad nějaká rybka doroste. OvÄem, co když mi jí zase ten mizera vyloví? Já na nÄj vyzraju, pro příÄtÄ na nÄj nachystá... ..nádherný kousek. JeÄtÄ dvÄ tři rybky a můžu jít domů, snad to bude stačit a žena mÄ nevyžene jako minule. Vlny tiÄe Äplouchaly, když tu se přede mnou zčistajasna objevil porybný, chlap jako hora. Tak jsem se lekl, že jsem spadl ze stoličky přímo do kbelíku s Äervíky. Jak jsem nohou vykopl, odmrÄtil jsem vedle stojící kbelík s žížalami až do vody a jen vidÄl, jak se po nich rybky hladovÄ vrhly, mávajíce mi výsmÄÄnÄ ploutviÄkami. Pan porybný mi dal Äas, abych mohl důstojnÄ vstát a očistit se od návnad a potom zkontoloval můj rybářský lístek. Mám ho od samého krále!, ale to na nÄj zjevnÄ neudÄlalo žádný dojem, protože se mÄ zaÄal vyptávat na vÄechno možné. Na doby hájení ryb, na minimální povolené míry a dalÄí. Jak já k tomu chudák přijdu, já si tam jen snažil ulovit veÄeři pro mojí.. ...ase nic. To jsou bestie vych... Když voda jen stojí, tak se nechají přemluvit jen na chleba nebo na housku. Nic jiného jim nejede a to mám moc krásné Äervíky, radost pohledÄt. Ony by snad jeÄtÄ chtÄly, abych jim je... ..nechal omylem. Takový krásný prsten po mamince, byl jsem s ním jistÄjÄí, cítil jsem jak mi dodává sílu. Ryba zabrala, já trhnul a prsten se mi skluznul z prstu a zmizel v hlubinÄ. Holt, když budu chytat ryby, tak si musím vÄechno přísluÄenství sundat. Jinak o nÄ přijdu a to bych se p... ..o jsem nemÄl dÄlat. Jak jsem toho poringa praÄtil tím prutem, tak bambus zapružil a odrazil se od nÄj přímo mÄ mezi oči. PouÄení pro příÄtÄ: nikdy nikoho nemlátit prutem, jinak... ..trhnul naprázdno a návnada byla fuÄ. Vždycky, když trhnu naprázdno tak přijdu o návnadu, ta rychlost Ävihu jí jakob... ..už tam jeden sedÄl. No což, rybník je rozlehlý, ryb v nÄm jistÄ spousta, tak jsem si sedl vedle nÄho a nahodil. Äekám chvíli, Äekám dvÄ a nic. Ani Âťuk, ani žbluřk. A koukám, že u kolegy to samé a předtím tahal jednu za druhou. ZvláÄtní. Tak jsem si sbalil nádobíÄko, že půjdu jinam a jak jsem poodstoupil tak kolegovi hned rybka zabrala. A druhá a třetí. Znovu jsem si rozbalil prut a nahodil a zase nic. Ryby stávkovaly, dva rybáři jsou na nÄ zřejmÄ přesila. Nezbylo mi nic jiného, než se vydat k posedu u Morrocu, který je z... Autor: Silk Link to comment Share on other sites More sharing options...
blizzard Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 /heh takhle dobre jsem se uz dlouho nezasmal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perthorn Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 řekl bych že denní respawn ryb je docela blbá metoda. NÄkdo kvůli toho vstane v 6 ráno a vychytá vÄechny lokace kde to jen trochu jde... /hmm pak přijde člověk odpoledne domů a už nic nechytne. Když už respawn tak třeba hodinový .A nebo tam dejte pár ryb natrvalo.Takhle příjde skoro vždycky člověk k vychytané lokaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raukoras Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Až bude víc víc posedů, tak jich snad tolik vychytaných nebude. Ono přeci jen chvíli trvá, než rybka zabere a velmi často utrhne návnadu a uplave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest -Dragon- Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 heh /heh holt ma chyba ze som ubohemu rybarovi ktory uz chytal ryby cely den a nemal nic pod zub, bol som taky drzi a sebecky ze som tomu chudakovi jedlo neponukol. /sob Zlutovanie nado mnou boze nabuduce sa uz napravim. Mitheres: Ponukol nam (zaciatocnikom) celkom zaujimavy a do pribehu vsadeny navod ako chytat rybky... A mozno to ani nechcel /hmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitheress Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Navody jsem nepsal ja ... jen kontroloval pravdivost... jsou mistrovska dila panu Silka a CrazyMysaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest flex Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Opravdu by nesel ten bug s mazanim accesory nejak opravit?Dneska mi rybky sezraly muj jediny teleport clip, a uz ho asi nevrati... /sob Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitheress Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Opravdu by nesel ten bug s mazanim accesory nejak opravit?Dneska mi rybky sezraly muj jediny teleport clip, a uz ho asi nevrati... /sob 28692[/snapback] pokud mas screen jak to mazlo tak stim neco udelame. napis mi na icq Link to comment Share on other sites More sharing options...
wez Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 mam jen takovej dotaz. nechci aby to vypadalo ze snad buzeruju, ale co z tech ryb vlastne mam? je to proste jen tak pro radost? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpio Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 vydrz Fuzzo, uz se na tom pracuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wez Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 jako ze uz mam zacit chytat dopredu, ze k necemu rybicky budou? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest flex Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 pokud mas screen jak to mazlo tak stim neco udelame. napis mi na icq28737[/snapback]Screen bohuzel nemam, no nevadi. Asi se s tim budu muset nejak vyporadat sam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest flex Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 BTW docela velky bug v ekonomice u navnad:Jeden kyblik zizal stoji 500z, s DC 380z. Kyblik obsahuje 20 zizal, kazda se da prodat za 25, s OC 31z. 31*20 = 620z. Na jednom kbeliku se tedy da vydelat 240z jenom diky tomu, ze ho rozbalite a veci zase prodate NPC. Nadova s cervama stoji 700z, s DC 532z. Nadoba obsahuje stejny pocet navnad jako kbelik se zizalama a daji se prodat stejne draho. Na tomhle se tedy da vydelat 88z. U chleboveho testa je cenova relace a vydelecny pomer stejny jako u kybliku se zizalami. U bileho testa to vyjde nastejno jako u nadoby s cervama. U nadobky s rybkami se to nevyplati vubec, akorat by me zajimalo, proc v toho pada 20 rybek a ne 10 podle popisku. /hmm U sady musek se to taky nevyplati, akorat z toho pada zase 20 musek a ne 10 podle popisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3dT Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Vsecko opraveno. Diky moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leela Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Nemůžu najít prodejce návnad, před pár mÄsíci co jsem tu byla naposled bylo u Izlude. A teÄ ho fážnÄ nemůžu najít? k3dT: Aha, dik mam ho. DalÄí problém... Jak se chytá?? Příjdu k posedu s prutem v ruce a Äervem na háÄku (zkouÄela jsem i deÄÂťovku a chleba), ale aÂť klikam na posed jak chci neotevře se mi okno na chytání. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3dT Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Ted je primo v Izlude Leelo... jmenuje se Obchodnik nebo tak nejak. V databazi je to momentalne spatne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.