Jump to content
Reborn fórum

SVN Update


Koca

Recommended Posts

Hoj, uz 3 mesice se neupdatovala SVN, mozna ze je na case :D Protoze tam je par rozporuplnych veci, chci vas o nich informovat a rozhodne se jestli to chcem nebo nechcem :)

 

1) http://svn.eathena.ws/bugs/changeset/14064

- Trvani stone curse nepujde redukovat MDEF

 

2) ten samej change

- Zkameneli lidi (ti co maj stone curse) pujdou lexnout (nyni nejdou)

 

3) http://svn.eathena.ws/bugs/changeset/14065

- Delka zmrznuti pod SG byla driv od 10 - 19 sekund (v zavislosti na lvlu SG). Ted to bude vsude stejny - 12s (cili jako SG level 3)

 

4) http://svn.eathena.ws/bugs/changeset/14067

- Delka stone cursu byla driv od 11 do 20 sekund (v zavislosti na lvlu). Ted to bude vsude stejny - 20s jako lvl 10. Spolecne s 1) bude trvani SC asi trosku delsi obecne

 

5) http://svn.eathena.ws/bugs/changeset/14078

- Delka trvani marionety byla doposud 5 minut. Nyni bude nekonecna.

 

6) http://svn.eathena.ws/bugs/changeset/14106

- Pokud mate High Jump (cili TK class - TK, Linker a Star Gladiator), tak casting Emergency Callu bude dvojnasobny

 

7) ta sama revision

- High Jump nepujde na PvP mapach

 

8) http://svn.eathena.ws/bugs/changeset/14115

- Slim Pitcher (plosny hazeni kondenzaku) nepujde na barikady a guardian stony

 

9) ta sama revision

- Soul Link se zrusi pri odlogu

 

Zbytek jsou jen fixy / pridavky questu a mobu z epizody 13.1 a tak... nedulezity veci. Ke kazdy veci reknete Ano / Ne nebo ze vam to je fuk, at muzem udelat nejakej zaver. Pripadne duvody proc nejakou zmenu ano / ne. Nesmyslny hadky budu mazat, abych tu udrzel prehled. Me osobne zadna z tech uprav nevadi. Nejsou to tak velky zmeny ,ze by si na ne lidi nezvykli :P Jen asi to trvani marionety bych nechal na 5ti minutach, ikdyz v opacnym pripade by to zas mohlo ulehcit trosku vareni - nemusela by se porad nahazovat znova. Nebo treba trvani prodlouzit na hodinu, 2... ale to uz jsou jen napady :)

 

 

 

 

 

Dalsi veci, kterou jsem vcera testoval, je podpora Renewal klienta. Pro vas, kteri se bojite renewalu a tretich classu nebojte se, jde pouze o exe :) novy prostredi O tom az za chvili. Prvni je podpora prejmenovani postavy (http://dupeto.cz/~kingkoca/screeneAthena002.jpg) Kazdej clovek muze dostat nekolik pokusu... to ale spis bude na GM. Jen rikam ze tu ta moznost je :)

 

Co to hlavne prinasi, to je prepracovany uzivatelsky rozhrani. Screenshoty zde: http://dupeto.cz/~kingkoca/screenReborn071.jpg a http://dupeto.cz/~kingkoca/screenReborn072.jpg

Co vidite je spojeny status (ALT+A) a equip (ALT+Q) okno do jednoho. Zmeny doznal battlemode - uz neni zadne /bm. Battlemode je aktivni stale (po zmacknuti enteru vyskoci radek na vkladani textu, entrem ho odeslete, opetovnym entrem opet schovate a battlemode je zas aktivni. Cili pro ty z vas, kteri ho nesnasite, je to blba zprava, ale dobra je, ze to uz neblbne s npc dialogy / krmenim peta - zkratka se nevypina samovolne a podle skryty listy na psani textu jasne poznate, jestli je to zaplny nebo ne. Lista zkratek se rozsirila o jeden radek (High Priesti jasaji :) ) + 2 okynka pro quickspell (to nevim jiste, ale co jinyho by to bylo?)

Tim se dostavam k chat oknu - zde si muzete vytvaret tabulky, u kterych muzete nastavit ruzne filtrovani (podle nazvu tabu na screenshotech je to dobre zretelny). Samostatne taby muzete nechat zadokovane dole, nebo si je rozhazet kamkoliv po obrazovce. Toto nastaveni se vam uklada na PC, takze nemizi s vypnutim klienta.

Dalsi veci dobre viditelnou na obou screenshotech je moznost nastaveni klavesovych zkratek temer ke vsemu. nejen k liste zkratek, ale taky k rozhrani hry. Toto nastaveni se vam taky uklada na PC.

Skill okno a tak zustava stejny. Jo a nevim jestli to je jen u me, ale vyborne si rozumi s ROExt (vylepsenej mouse freedom) a mnohem lip to beha pri duale / triale - skoro se to neseka, je to docela plynuly. Ale tohle muze bejt na kazdym PC jinak.

 

Ted k jednomu velkymu zaporu, kvuli kterymu je to vsecko tezsi. Zpetna kompatibilita se serverem je ta tam, takze vsichni by museli mit stazeneho noveho renewal klienta (pokud jste stejne jako ja zustali u stareho sakray klienta co se prestal patchovat nekdy v cervnu, znamena to asi 1.5 GB stahovani) a plne opatchovaneho. Jeden restart serveru a kdo to nebude mit, ma smulu. Ikdyz si myslim, ze tenhle problem by sel vyresit upravou par veci ve zdrojaku.. nejsem si tim vsak jistej.

 

 

EDIT: vyjadrujte se jen ke zmenam v SVN, na tom klientu se zapracuje a uvidi se. Je mozny, ze to nahodim treba na Test server

Link to comment
Share on other sites

Ten novy BM by sa zisiel :D

 

Jinak k tej svn, nechapem preco sa bod 6 a 7 navzajom vylucuju. Alebo PvP neni mysleno jako GW mapy? Lebo potom nechapem, preco ked ten high jump uz vypli (:)), maju potrebu zvysovat cast Urgentu.

Edited by rodix-
Link to comment
Share on other sites

No jediná vÄc, která pro mnÄ bude "pain in ass" je nonstop zapnutý battle mode, který opravdu nenávidí­m. Na tohle si nejspí­Ä nikdy nezvyknu, je to pro mnÄ prostě nepřirozené. (ale tj asi otázka názoru).

Jinak to vypadá vÄechno vesmÄs dobře (jen je trochu divné, že by mÄla jí­t lexa na SC ale na Frozen ne). A asi bude problém sehnat funkÄní­ skin na tenhle nový interface.

 

Už kdysi dááávno se tu nÄkde hlasovalo, jestli chceme Reborn s nastavení­m podobným oficu nebo updaty zastavit a mí­t ho čistÄ custom. Masivní­ vÄtčinou se odhlasovalo pro aktualizovaný a oficu podobný server, tak bych to asi ani nemÄnil, pokud by se nejednalo o čistÄ destruktivní­ zmÄny :D . StejnÄ my jako hráči by jsme do toho mÄli kecat co nejmí­ř :) .

Link to comment
Share on other sites

No tak když to musí­ být :), Renewal tam hoÄte (aÂť má jeden nejmenovaný Akki radost :))

1) Ano

2) Ano

3) Ne

4) Ne

5) Ano

6 + 7) WTF OMG, proÄ 2násobný kdytž se dá použí­vat jen na GWÄkách, na kterých je stejnÄ High jump zakázaný ... nějaký fail :D

8) Ano

9) Ano

 

Jinak k tomu renewalu ... bude tam i upravená kafra? Jako lepÄí­ přehled a search?

Link to comment
Share on other sites

Ten battlemode je neco mezi... muzete si to nechat vypnuty (tim ze si neschovate psaci radek), ale v tom pripade budou pristupne jen zkratky, ktere nebudou na pismenech (cili pujdou Fka a kombinace s ALTem apod). Asi nejlepsi by bylo to proste ozkouset... nepracuje se s tim zas tak spatne

Link to comment
Share on other sites

Ajoo s tou kafrou jsem to vubec nevedel. Kazdopadne to vypada, ze vetsina veci funguje:

 

http://dupeto.cz/~kingkoca/screenReborn073.jpg

 

Ty okna nahore (Weapons, Armors) se daj vypinat / zapinat tema tlacitkama on/off v hlavnim okne kafry a vyhledavani zda se taky funguje.

 

 

 

6 + 7) WTF OMG, proÄ 2násobný kdytž se dá použí­vat jen na GWÄkách, na kterých je stejnÄ High jump zakázaný ... nějaký fail :D

na obyc GW neni zakazany ani jeden z tech skillu. Nevim co k tomu korejce vedlo, asi aby to neslo preskakat a zavolat si guildu jen tak jednoduse (btw po restartu se high jump vrati do starych koleji)

 

7) tady nevim. Nemame to na Rebu nejak custom nastevene?

Momentalne by mel na PvP mapach jit, ale ruku do ohne za to nedam :)

 

Edit: PvP != GW

Link to comment
Share on other sites

2) Zkameneli lidi (ti co maj stone curse) pujdou lexnout (nyni nejdou)

- nesouhlas

 

9) Soul Link se zrusi pri odlogu

- nesouhlas

 

 

EDIT: Nelibi se mi ani jedna planovana uvedena zmena svn, ke ktere se mame vyjadrovat (body 1. -9.), nebot tak, jak jsou nastavene jednotlive veci nyni, tak hlavni naplni tehle zmen mi prijde jen informace, ze se neco deje a zadny hlubsi vyznam proc to menit nevidim. Muj nazor. Ne, ani nekonecna marioneta se mi nelibi, ikdyz je to zmena k pohodli hracu.

Kazdopadne kazda uvedena zmena mne nevadi a ani k nim nemam jine vyhrady- krome dvou uvedenych.

 

add 2) Lexnout protivnika ve stone curse

- jsme zvykli na to, ze jak stone curse, tak i frozen meni element naseho armoru a paralizuji nas. Pokud v tomhle stavu dostaneme lexu (vim, ze se jedna pouze o SC, ale frozen k nemu ma blizko, tak to zobecnim), tak to znamena rychlou smrt temer na cokoliv. Sila tehle lexy by byla nesrovnatelna s jinou lexou(ne, ani s lexou ve stunu). Pokud ma hrac SC/ frozen a utocnici ho presto nezabiji bez lexy, tak si ten frag nezaslouzi.

Jak uz jsem psal: "jsme zvykli". Kdyby tahle moznost lexy byla vzdy, tak by mi to divne nejspis neprislo.

 

add 9) Ruseni soulinku relogem

-ruseni relogem kaahi a kaizel chapu, nebot to pro nekoho muze byt neprijemne, ale soulink? Bylo by to zbytecne znepohodlneni hry. Duvody zmeny, jak uz jsem psal, zadne nevidim. Neni/ nemuzu si vybavit jedinou negativni vlastnost linky, kterou by jsme relogem chteli zrusit. Mozna zmena barvy obrazu...

Naopak nezruseni relogem (jak to je nyni) prinasi radu vyhod- relog pri GW; nalinknuty char, ktery si lognu jen za ucelem schopnosti, ktery mu da prave soulink (soulink na soulinkera) a take nebudou trestani lide, kteri behem sve cinosti mimo mesto, pri ktere potrebujiu na svem charu soulink a prostredi je pro ne nebezpecne, musi "pauznout" hru do char selectu.

Edited by Tote
Link to comment
Share on other sites

1: Je mi to v podstate jedno

 

2: NE

 

3: NE - hlavne nechapu jaky je smysl - aby wizny mohly min pouzivat mozek?

 

4: NE

 

5: v podstate je mi to jedno, co mi na marionete vadi jsou ty opicarny s quagem.

 

6: tohle uz funguje, ne? ale imho tohle bych nechal na Constovi na nastavovani GWcek podle potreby

 

7: Je mi to jedno, stejne tu poradne PvP nejede :D

 

8: to same co 6, podle potreby.

 

9: nelibi, ale zit se s tim da.

 

renewal klient:

Zmeny doznal battlemode - uz neni zadne /bm. Battlemode je aktivni stale

 

Pokud bude server trvale kompatibilni se starym klientem (myslim ze v tomhle oba vime sve :) ), NEBO pokud v nem pujde /bm trvale vypnout A SOUCASNE bude fungovat RoExt featurka Key Remapping, tak ANO

v opacnem pripade jednoznacne NE

 

Edit: Prejmenovani postavy z klienta je IMHO vedlejsi, vzdycky se (pokud by se reklo ze to pujde bez schvaleni GM) da udelat item/dialog/@renameself ktery by k tomu sel pouzit, i se zobrazenim v nejakem renamelogu v CP...

Edited by jirkan
Link to comment
Share on other sites

1) nevadi mi

2) ano

3) ano

4) nevadi mi

5) libi se mi

6) je mi to jedno

7) je mi to jedno

8) ano

9) ne

 

Ale zato ten battlemode mi vadí­ hodnÄ, i když ho sama na vÄtčinÄ postav použí­vám...

Přejmenování­ by bylo super:)

To nové uživatelské rozhraní­ vypadá pÄknÄ, sice by se na nÄj chví­li zvykalo, ale to se zvládne :D

Link to comment
Share on other sites

nvm, nemÄlo by se brát vÄechno? je to jistý vývoj, závislý na vÄcech minulých a vÄcech plánovaných (kdo z vás do toho vidí­?). takhle to ztrácí­ integritu a bude se muset opravovat hafo blbostí­, hafo vÄcí­ pak bude nevyvážených/nebude fungovat, protože "já to chtÄl tenkrát jinak, teÄka už to máme tak a přece to nebudem furt mÄnit, budem radči hrát na suxují­cí­m nastavení­ a stÄžovat si," je to prostě vývoj, který člověk nezastaví­. třebas to sc... stojí­ to red gem (a co vám zmizlo to hloupé npc co je prodává, tak si je musí­te exchangovat, tak by ste si jich koneÄnÄ mohli vážit), naví­c to není­ tak moc ownage jako sg, které vytáhne každý kdykoliv, jakkoliv, proÄ by teda sg (ploÄné, zadarmo, dávají­cí­ skvÄlé dmg(primárnÄ myÄleno jako skill na dmg)) mÄlo být (co se týÄe disable) lepÄí­ než sc (drahé, one-target only, myÄleno jako disable). (myslet neumí­te, to ví­m, takže pochybuju že se nad tí­m zamyslí­te, mí­sto toho tu budete dál psát posty typu já já já já já jak ubersobci... a chudáci admini/gmka, co se pak budou nakonec rozhodovat jak to bude)

naví­c tí­mhle se nic nerozhodne... já hraju profu, chci íşpravy SC... já hraju něco jiného, rozhodnÄ nechci íşpravu SC. já hraju wiznu, chci abyste o sg zmrzli na 2x vÄtÄí­ dobu, ne jen na skoro poloviÄní­. já hodnÄ vaří­m (expí­m prcky, whatever), nová marioneta FTW, já sem typický reborn looser, nechci aby nÄkdo vařil tak jednoduÄe (nebo nedejbože expil, dávat to do party a z party je zlo), takže sem zásadnÄ proti. zruÄení­ linky po odlogu je fajn, jeÄtÄ to chce zavést ruÄení­ ostatní­ch boostů (nvm jestli nÄkdo zná, ale mám na mysli MGS3 styl... linka trvá 5 minut, nahodí­m, odlognu, lognu se za minutu, bude trvat už jen 4 minuty, to samé se vÄí­m, awak trvá dvacet minut, nahodí­m, odlognu na 15 minut, lognu, bude trvat už jen 5 minut)

 

 

edit

Edited by presi
Link to comment
Share on other sites

K jednotlivym bodum - pro me jakozto hp jsou to vsechno zmeny bud negativni nebo neutralni. Ohledne klienta - zmeny v bm jednoznacne plus.

Ovsem toto je zaujaty pohled jednoho konkretniho charu, zmente to jak uznate za vhodne, ja se prizpusobim.

Link to comment
Share on other sites

Jen tak btw. Polovina z vas tu rve NE na upravy a pritom keby sa to zmenilo bez opytania, tak jedine, co by ste postrehli je Lexa do SC a mozno ta linka.

SPP tu nikto pokial viem nepouziva, a SC/frozen aj tak len malokomu vydrzi do konca. K tej marionete snad len tolko, ze nekonecna marioneta je na aegise pokial viem uplne od zaciatku a mnohe servery, ktore bezia na eathene to tak maju uz mesiace. Len vyvojari eatheny nejak zaspali pri tom :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...